Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браузърът иска да сваля файл?!?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браузърът иска да сваля файл?!?

При всяко отваряне на форума браузърът иска да сваля някакъв файл - до сега никога не е искал да сваля файлове от сайта и форума. Това някаква нова мода/промяна ли е, или .... вирус?П.П. страницата няма значение - понякога е началната страница, понякога из темите.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Принципно няма промяна.Какъв е файла който се опитва да сваля?Да не нещо свързано със флаш плеар?Какъв е браузара и обновявал ли се скоро?
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Да не е свързано нещо с вчерашната атака - онзи дето беше нахакал 30 и кусур мнения с линкове?!?Иначе аз имам редовна, платена, антивирусна, която не е казала нищо, макар че проверява всеки сайт, който отварям...

Коментар

Не е свързано с това Дидо.Вчерашното си беше поредният БОТ цъкащ спам из форума.
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Да приемем, че имаш някаква АВ програма, то направи един скан с :http://www.malwarebytes.org/като за начало.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

И при мен, в някоя от темите, отгоре в лентата ми изписва, че е блокирано изтеглянето на файл. Прегледах темата, преди изтеглянето, след това кликнах "изтегли" - зареди рекламите, между мненията, които преди това липсваха. Забелязах, че не ме предупреждава за всички реклами. С Авира съм.Ред. Получи се същото и в тази тема. При първия преглед нямаше реклами, а след като публикувах отговора и ме върна в темата имаше предупреждение. Кликнах "изтегли" и зареди две реклами след първото мнение на Краси.

Коментар

Не знам какъв е файлът - нямам желание да го сваля, за да го видя. Но изписва само инфо, че сайта иска да свали файла. Антивирусната - eset smart security - нищо не казва, тя също е платена и също проверява всички сайтове, в които влизам. Браузърът е ИЕ 8, мога да проверя с другите. Интересно е, че страниците винаги са различни... разбирам да е на една страница и да повтаря, като я презаредя....П.П. точното съобщение е, че е блокирало свалянето на файла.П.П. 2 Потвърждавам това с рекламите - блокирането на файла е само като изчезнат рекламите.П.П 3 - отказвам се от горното си твърдение - блокира файла и когато има реклами
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Аха, иска да сваля .Има нещо в сайта. Различни потребители, различни компютри, различни антивирусни програми.На други форуми не иска да сваля нищо.
                Bravo 1.6 / 16

Коментар

Хм... Днес цял ден от компютър с Линукс, през Мозилата - нито веднъж не се появи проблема.Вечерта от домашния - със Виндоус седмица и IE - веднага се появи, както при отваряне на форума - така и на сайта.Админите ще трябва да проверят и да се борят с проблема.
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Сигурно е нещо с рекламите по форума.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Да, само ИЕ се грижи за сигурността на компютъра.Колежката е написала, в заглавието, че браузъра "предупреждава", а не антивирусната. При мен изписва, предполагам, и при вас:To help proteсt your security, Internet Explorer bloced this site from dowloading files to your compuer. Clic here for options...
                      ele написа:
                      П.П 3 - отказвам се от горното си твърдение - блокира файла и когато има реклами
                      Явно не всички реклами са потенциално опасни. Някои не ги блокира, но тъй като на страницата има няколко места за реклама, някои ги блокира на начална страница, други, които са над мненията в тема, трети, такива между самите мнения. На едни и същи места се зареждат различни реклами и може би затова понякога блокира, понякога - не.

Коментар

Спокойно, ножът е дървен! :D Най-вероятно става дума за грешка в някой скрипт на сървър, от който получаваме реклами. Преди малко видях файла и съобщението - файлът всъщност е с нулев размер, т.е. няма нищо в него.Ще пиша на хората да си го оправят. Междувременно спрях рекламите оттам, така че няма да се показва повече.Извинявам се, че не го направих по-рано, но днес не ми остана време за форума и не бях влизал...
                        ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

При мен се получава един безкраен цикъл "прехвърляне на данни/изчакване" и не се дозарежда цялата страница ... С Firefox съм, актуална версия (с ИЕ9 го няма проблема)Адреса е нещо ads.fiat-bg.org... - след като го блокирах, почна да се зарежда нормално сайта

Коментар

Не блокирайте нищо - с тези реклами изкарваме някой лев който отива за:1. покриване на таксата за колокейшън на сървъра2. дарения от името на форума по благотворителни кампании3. организиране на италфеста4. организиране на срещи на форумаВсеки сам си решава в края на краищата ...Ако има някакъв проблем като този - просто подайте сигнал, че не го бяхме забелязали

Коментар

Разблокирах го, разбира се. Просто исках да опиша точно какво се случва при мен.

Коментар

Working...
                              X