Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос, относно правилата

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос, относно правилата

Бих искал да чуя мнението на потребителите тук, а и на управляващите форума, относно уместността на определен вид теми.Смятате ли за уместно, публикуването на теми опосредстващи ... нека да я наречем незаконна дейност.Имам предвид продажба на определени стоки, от хора нямащи право по Закон да го правят.Да речем продажба на акцизни стоки с неизвестен произход и качество от хора нямащи право да го правят, не са платили необходимия за това лиценз, нито какъвто и да е данък. Естествено, това е за сметка на държавата, респективно, косвено за моя и ваша.Не става дума за продажба на някоя автомобилна част или нещо ненужно, а за системна търговия с подобни стоки.Как мислите?Необходимо ли е да се въведе във форума правило за непубликуване на обяви, които опосредстват очевидно незаконна дейност?За да е по ясно, "опосредства" означава "дава възможност", "създава условия" или "предоставя място".Като че ли не ми се иска форума да бъде възприеман по подобен начин.
    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
    www.cyxap.com

Щом бъде забелязана такава тема тя се премахва незабавно.

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...29Такава тема съществува вече доста време.Съгласен съм с Malone, но до някаква степен.Все пак има разлика между търговия със стоки с неясен произход и качество и такива произведени за лична консумация.Аз лично съм пускал обява тук във форума, че продавам домашна ракия. И мисля че тя се вписва в продажба на определени стоки, от хора нямащи право по Закон да го правят.Ще докладвам темата за тютюна и поста си тук, за да не се чуди някой модератор защо аджеба е доклада.
      Manowar - Татко
      Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
      Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
      Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
      Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

Ако е така, може би не бих не бих питал.
        www.cyxap.com

Коментар

Явно докладът е свършил работа понеже темата вече не се вижда Това е и начинът потребител да изрази своето несъгласие с дадена тема, без да се налага да пише коментари в нея.

Коментар

Темата е премахната.Авторът и е уведомен за причината поради която е премахната темата.Ванко темата съществува от седмица,едва ли влиза в определението"вече доста време".Забелязвам и предупреждение е отнесъл Malone.Препоръката ми към него е просто да използва бутона за доклад.Надявам се колегата наложил предупреждението да преосмисли позицията си относно наказанието.
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Темата, в която е предупреден Malone, май е изчезнала, но предупреждението му още си стои... Незаконни теми нямат място във форума, този въпрос не се поставя за първи път и мнението ми винаги е било такова. Стоки собствено производство според мен не попадат в тази графа, т.е. темата за ракията на Fihi беше редовна. Още повече, че вече я изпих и няма никакви доказателства по въпроса.Дори и данъчните си затварят очите за изкараните за продажба край пътя 1-2 бутилки с домашен алкохол.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
                Темата, в която е предупреден Malone, май е изчезнала, но предупреждението му още си стои... Незаконни теми нямат място във форума, този въпрос не се поставя за първи път и мнението ми винаги е било такова. Стоки собствено производство според мен не попадат в тази графа, т.е. темата за ракията на Fihi беше редовна. Още повече, че вече я изпих и няма никакви доказателства по въпроса.Дори и данъчните си затварят очите за изкараните за продажба край пътя 1-2 бутилки с домашен алкохол.
                Ти нали си от тях /данъчните де/ и не те е страх.
                FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Хич ме няма по докладите Краси. Не съм го правил, нито тук, нито в други форуми. А и за в бъдеще едва ли ще го правя.Предпочитам да водя диалог явно, отколкото да "докладвам" тайно.Въпрос на мироглед може би.Наказанието си е наказание, то не е топик на настоящата тема.Сметнал съм, че това е начина да предупредя автора за опасностите до които води подобна обява. Опитал съм се да бъде малко по остроумно.Очевидно обаче "остроумно" е твърде широко понятие за различни тип хора.Пак въпрос на мироглед и състояние на духа. Но като че ли не ми се иска да коментираме модератора, той си отговаря сам за решенията.Същия, поне за мен, има повече от достатъчно положителни качества.Едно отрицателно, като липсата му на чувство за хумор в определен момент няма да ме накара да му се обидя.
                  www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                    Хич ме няма по докладите Краси. Не съм го правил, нито тук, нито в други форуми. А и за в бъдеще едва ли ще го правя.Предпочитам да водя диалог явно, отколкото да "докладвам" тайно.Въпрос на мироглед може би.
                    Диалог? Сбъркал си форума. Администрацията му не подлежи на грешки, диалог, обсъждания относно евентуални грешки. Прочети правилата. Виновен. Всеки един аргумент - лошо, още по-виновен. Правила има. Много. Тежки. Присъдите - още повече. Нещо като ВКС - не подлежат на обжалване. Никога. Доживот.

Коментар

Трябва да има правила! Фактът че форумът се посещава от толкова много хора показва че видът му ги задоволява в някава степен. Все пак никой не е насила тук. Ако всичко се остави на самотек доста хора ще бъдат отблъснати.Правилата на форума не са перфектни и се опитваме да ги подобрим.Дори темата е отворена именно за въпрос който засяга проблем не описан в правилата а според мен би трябвало да е засегнат.

Коментар

Съгласна съм, Илко, че трябва да има правила, но и прекаляването с тях също отблъсква много хора. Доста удобно сте създали правило да не се спори/оспорва решение на модератор, но май забравяте,че и те са хора и не са безгрешни!Изключително глупаво е, автоматично да се решава, че модераторът е прав, а "простият" потребител греши. Примитивно е! И като почнете с тези доводи: "Ми то...нали си се съгласила с правилата?" Да, защото ми харесва да влизам и чета тук, и това е условието да го правя, да се "съглася" с правилата!Един съвет от мен - вслушвайте се ПОНЯКОГА в гласа и на "простия" потребител!П.П. Много моля, този ми пост да не се приема като заяджане, защото не това е целта ми!
                        "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
                        Ванга

Коментар

Ами правилата не са нечовешки сложни за спазване. Единственото което дразни повечето потребители това са нецензурните изрази, спама и обидите към друг потребител и аз например редовно получавам оплаквания от най различни потребители именно за подобни неща. И не мога да им отговоря - този човек не го предупреждавам понеже ми е приятел пък тебе не те познавам. Така че има две гледни точки - на хора които смятат че се прекалява с прилагането на правилата и на тези които смятат че трябва да се затегне контрола. Както виждате опитваме се да балансираме и да не отблъснем нито едните нито другите - ако е възможно ...За тезата "модератора винаги е прав" вече ставало дума и има случаи в които е отпадало наложено предупреждение - всеки бърка ...Но не може за всяко преупреждение да получавам ЛС и да се обяснявам. Ето примерно вчера какво получих: "Колега поне предопреди като ще махаш." - какво да му отговоря ?!?

Коментар

ilkor написа:
                            Но не може за всяко преупреждение да получавам ЛС и да се обяснявам. Ето примерно вчера какво получих: "Колега поне предопреди като ще махаш." - какво да му отговоря ?!?
                            Отговори му да си купи учебник по български език. Това първо. По правопис.Въпроса Илко е, че някои от правилата са ... как де се изразя ... ластични. Нямам намерение да се ровя и търся, но примери бол ...Доста дългия ми опит ми в най-разнообразни форуми и бивши форми на комуникация е показал следното:По-лошо впечатление правят "гъвкавите" правила отколкото липсата въобще на правила.И неписаното правило тук, че модератора и администратора винаги са прави и действията им не подлежат на [публичен] коментар помага единствено на това. Всеки модератор и администратор да чете и прилага правилата както на него му харесва. Той знае, че неписаното правило го защитава от обсъждане. Той винаги е прав.Помислете за това.Нищо лично няма в този ми пост, просто захванахте темата. На мен неписаните правила не ми пречат. Като не ми харесва ... форуми много. С мен или без мен, все тая.Виждаш, че има хора, които живеят в този форум. Виждаш, че дори и те са обидени. Това би трябвало да ви вълнува и да ви накара да се запитате защо е така.Не знам ... моето мнение е такова, ако въобще то има някакво значение.
                            www.cyxap.com

Коментар

ilkor написа:
                              Ами правилата не са нечовешки сложни за спазване. Единственото което дразни повечето потребители това са нецензурните изрази, спама и обидите към друг потребител и аз например редовно получавам оплаквания от най различни потребители именно за подобни неща. И не мога да им отговоря - този човек не го предупреждавам понеже ми е приятел пък тебе не те познавам. Така че има две гледни точки - на хора които смятат че се прекалява с прилагането на правилата и на тези които смятат че трябва да се затегне контрола. Както виждате опитваме се да балансираме и да не отблъснем нито едните нито другите - ако е възможно ...За тезата "модератора винаги е прав" вече ставало дума и има случаи в които е отпадало наложено предупреждение - всеки бърка ...Но не може за всяко преупреждение да получавам ЛС и да се обяснявам. Ето примерно вчера какво получих: "Колега поне предопреди като ще махаш." - какво да му отговоря ?!?
                              Мдааа, чудя се откъде да я захвана и дали изобщо има смисъл? Адски тъпо ми е да обсъждам каквото и да било във форума с човек, когото познавам лично. Аз не се страхувам от диалога "очи в очи", ти би трябвало да го знаеш много добре.И понеже утре пак ще се наблегне на хапването и пийването, и до диалог няма да се стигне (освен ако аз изрично не настоя за това), та искам да попитам - това за нецензурните изрази и спама конкретно за мен ли иде реч или по принцип?Колкото до отпадането на предупреждения - случвало се е веднъж на 100 години или ако даден потребител е станал особено близък с "някого" от Ръководството след Италфеста.
                              "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
                              Ванга

Коментар

Working...
                              X