Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Промяна в правилата на раздел "Борса"

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Промяна в правилата на раздел "Борса"

От 00:00 часа на 09 Септември 2010 точка 10 от правилата на раздел Борса се променя така:
    10. Забранено е "избутването" ("повдигането") на теми от авторите им по-често от веднъж на 24 часа! Забранено е избутването на обяви от други потребители, освен от авторите им или от модератор, по молба на автора, в случай, че потребителят няма техническа възможност! При първо нарушаване на това правило следва предупреждение, а при следващо БАН за 7 дни.
    Това важи за всички обяви в разделите, включително и публикувани преди тази дата, но няма да засяга "избутвания" от трети лица, направени до 23:59 на 08 Септември 2010. Настоящата тема има за цел да информира потребителите на форума за промяната

отнема много време обаче
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Re: Промяна в правилата на раздел "Борса"

ogi28b написа:
      От 00:00 часа на 09 Септември 2010 точка 10 от правилата на раздел Борса се променя така:
      10. Забранено е "избутването" ("повдигането") на теми от авторите им по-често от веднъж на 24 часа! Забранено е избутването на обяви от други потребители, освен от авторите им или от модератор, по молба на автора, в случай, че потребителят няма техническа възможност! При първо нарушаване на това правило следва предупреждение, а при следващо БАН за 7 дни.
      Това важи за всички обяви в разделите, включително и публикувани преди тази дата, но няма да засяга "избутвания" от трети лица, направени до 23:59 на 08 Септември 2010. Настоящата тема има за цел да информира потребителите на форума за промяната
      Задаването на въпроси избутване ли е или не?

Коментар

Задаването на въпроси не е избутване, разбира се, стига да не си личи, че умишлено някой го прави. Има и такива потребители. Конкретно тази промяна касае следните случаи - ти продаваш колата си, а някой твой приятел или друг човек - публикува коментар от следния характер:
        Колата наистина си заслужава, ъп за колегата, и успех с продажбата
        Често се публикуват и мнения, които съдържат само текста в удебелен шрифт, a напоследък имаше едни, от които единия е автор, другия - негов приятел, и двамата се редуват през около 12-13 часа да избутват.

Коментар

Заради няколко изолирани случая - ново правило... ами то накрая няма да може да се пише въобще да ти кажа... вие си знаете де.Между другото нали за това са модераторите, като има такова нещо да коригират, а не заради всяка флуктоация да се създава правило. Правилата трябва да орегулират регулярни действия на потребители, а не отделни случаи.Поздрави

Коментар

Ами не е оформено особено прецизно. Вкарвате си таралеж в гащите с това правило-ще има спорове въпрос ли е дадено мнение или избутване и т.н. Резултат-излишни нерви. Явно не искате никакъв спам в "Продава". Ето ви решението: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=59434Ще помоля модераторският екип да прецезира и следния текст: "Забранено е "избутването" ("повдигането") на теми от авторите им по-често от веднъж на 24 часа!" Мисля, че и тук може да се тълкува различно. Например нарушение ли е да пуснеш тема в 11 ч. на 09.09 и да си я повдигнеш в 10 ч. на 10.09? Без замисляне отговорът е Да-нарушение е. А аз мисля, че не е нарушение, защото темата е повдигната точно един път за 24 часа . Ако обаче се запише: "Забранено е "избутването" ("повдигането") на теми от авторите им в срок от 24 часа след публикуването или последното избутване!" , тогава място за спорове няма да има.
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Здравеите и от мен имам предложение към администраторите на сайта за раздел борса - вместо да се пуска ново мнение с цел избутване да има бутон с които да се променя часа на последното мнение. С следното ще се избегне натрупване на няколко страници безмислени мнения с цел ъп. Не съм запознат с начина по които може да се получи този ефект(ако е невъзможно се извинявам за мнението си ’’) но ако е възможно смятам че раздел борса ще се промени към по добре. А ако по този начин е възможно да се контролира избутването (както гласуването в бг топ) още по добре.
              ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
              ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Например нарушение ли е да пуснеш тема в 11 ч. на 09.09 и да си я повдигнеш в 10 ч. на 10.09?
                В периода от 10:30 на единия ден, до 10:29 на другия - темата е избутана 2 пъти, написал си го сам, а го отричаш. Иначе за избутването веднъж на 24 часа, то е ясно за какво точно става въпрос, ти, например, snake, продаваш колата си, и нито веднъж не си я избутал за по-малко от 24 часа, и мисля че си прочел правилото и си вникнал на секундата каква е идеята. Дори при отговори на въпросите си спазил 24-те часа. Ние не сме адвокати, може би много от правилата куцат и могат да се тълкуват по N на брой начини. Обърнете внимание и на цитата от предишното ми мнение - промяната касае точно такива случаи, в които поттребител няма интерес, но публикува мнение с думите Up, като смята че това не е нарушение, не е спам, не е офтопик... Ето, вече е нарушение. Не засяга обичайните въпроси, а само избутване от трети лица. Тъй като темата имаше информативен характер, а настъпиха редица коментари, я заключвам. Напомням на всички, че това не си го измислям сам, защото получих и такива съобщения, че аз си измислям правилата на форума. Съгласувано е с екипа, и всички модератори и администратори на този форум са решили тази промяна да настъпи, така че моля всички да спрат да ми пишат ЛС с коментари по темата. Другите предложения нека да стават в нови теми. Благодаря.

Коментар

Working...
                X