Доста уклончив отговор... Очаквам Да или Не. И от двамата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изразявам несъгласие
Collapse
Заключена тема
X
X
-
gantcho написа:Мда, ето една тема, в която щяхме да сме на различни позиции с колегата Lane Staley, предполагам и с други мислещи колеги. ищяхме да драскотим в нея ако не беше заключена. Ей така - за кеф, дразга и емоция. И то без да псуваме по каруцарски... :DФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Доста уклончив отговор... Очаквам Да или Не. И от двамата.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Колеги gantcho и Lane Staley виждам, че имате идеи, активна позиция и време за губене... Имате ли желание да станете модератори?like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Споделям мнението на колегата Lane Staley аз също ще сменям марката но ще продължа да влизам тук.Тук има доста интересни хора със които е много интересно да се говори да се спори та дори и по разгорещено.Но понякога тук става като по татово време,това неможе да се пише онова неможе да се пише.П.С.Тук намерих и много добри приятели.
Коментар
-
Значи да обобщим нещата:Хора който подкрепят и да дават компетентни мнения - дал Господ, хора да свършат работа ~0.Ако някой не е съгласен с политиката провеждана от администрацията поне според мен най-лесният начин да промени нещата е да стане част от мод екипа. Тогава мнението му ще има доста по-голяма тежест пред другите модове и админи. Не от всеки може да излезе добър мод. Но пък човек ако е поканен и откаже ... Никога не знаеш, може точно ти да станеш най- свестният модератор на форума. Докато не си опитал няма как да знаеш.Ще ви дам пример , април 2009 пуснах в Алфа форума тема че имаме нужда от модератори.За месец и нещо имах... 15 кандидатури, половината от тях отпаднаха при гласуването. Не всяка кандидатура е подходяща. Броят на активните потребители (такива посетили форума за последната седмица е 2000-2200).Какъв е процента на хората желаещи да се занимават с тази високоплатена и приятна работа ? Сметката е лесна.Искаш ли да се измъкнеш от тази отговорност - лесна работа , причини 1001 всеки може да изтъкне.Само че всеки форум има нужда от сплотен и компетентен модераторски екип. А от къде да се намерят тези хора , като всеки се дърпа?А защо , не е толкова страшно Защото един модератор колкото и да е добричък все някога ще се наложи да накаже потребител и после се почва... УУУУУАко не го накаже , пък вземе че му изтрие мнението следва вой до небесата "кой ми изтри мнението и на какво основание" ( същото е като се заключи или премести в коша тема)И накрая пак са модераторите виновни за всичко.Ами да нормално е после никой да не иска да се занимава с тази работа.Че отстрани е лесно нали ?---------------------------------п.с Мисля повече да не пиша по темата.п.п.с Добре че нямате система за репутация във форума , че сега щях да бъда сигурно на -200 точки
Коментар
-
Въпреки че колегата pr_00f го е казал - държа и аз да го натвръдна.Предложението ми беше сериозно. Също така 99% бях сигурен, че за съжаление ще откажете. И на двама Ви мотивите са красноречиви... Естествено нищо ново под слънцето. Шега, шега, ама защо човек да си развяля рахатлъка, като може дори и жена му да му се скара, че и по-лошо!?Къде къде по-добре е да спориш с останалите потребители за удоволствие, а когато се поувлечеш - за разнообразие да поизпилиш нервите на модераторите, щото те друга работа си нямат и семейства си нямат да им се радват, нито пък ходят на работа да опъват за насъщния... А и нима едно от най-хубавите неща на света не е да ръсиш мозъци, да даваш съвети и да дуднеш на главата на някой, който е решил да свърши работата!?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
nai7 написа:Не казваме че е много лесно или че не си вършите работата,но може някой теми да не бързате да ги заключвате или да наказвате.Всичко ще мине ще се спори няколко страници и ще се забрави.Не казвам че трябва да се псува и обижда,все пак сме зрели хора.ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
Коментар
-
u_bo
J T D написа:nai7 написа:Не казваме че е много лесно или че не си вършите работата,но може някой теми да не бързате да ги заключвате или да наказвате.Всичко ще мине ще се спори няколко страници и ще се забрави.Не казвам че трябва да се псува и обижда,все пак сме зрели хора.
Коментар
-
u_bo написа:J T D написа:nai7 написа:Не казваме че е много лесно или че не си вършите работата,но може някой теми да не бързате да ги заключвате или да наказвате.Всичко ще мине ще се спори няколко страници и ще се забрави.Не казвам че трябва да се псува и обижда,все пак сме зрели хора.
Коментар
-
Immortal написа:Lane Staley написа:... Доколкото се разбра, всички модератори споделят мнението, че заключването на темата е правилно. Аз не го споделям.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Въпреки че колегата pr_00f го е казал - държа и аз да го натвръдна.Предложението ми беше сериозно. Също така 99% бях сигурен, че за съжаление ще откажете. И на двама Ви мотивите са красноречиви... Естествено нищо ново под слънцето. Шега, шега, ама защо човек да си развяля рахатлъка, като може дори и жена му да му се скара, че и по-лошо!?Къде къде по-добре е да спориш с останалите потребители за удоволствие, а когато се поувлечеш - за разнообразие да поизпилиш нервите на модераторите, щото те друга работа си нямат и семейства си нямат да им се радват, нито пък ходят на работа да опъват за насъщния... А и нима едно от най-хубавите неща на света не е да ръсиш мозъци, да даваш съвети и да дуднеш на главата на някой, който е решил да свърши работата!?She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Виж сега Наско [naskobg] ... "олимпийски бог" е силно сравнение, но ... като "непогрешим" е често срещано поведение тук. А и не само тук.Принципно, във времето, идеята да не се обсъжда модератор е произлязла от определен вид потребители, с тролско поведение да ги наречем.Пише каквото и както си иска, само и само за да може да бъде редактиран/предупреден/наказан и после да напише, че модератора е ултра тъп, неграмотен [по съответната тема] и ... да речем още няколко цветущи епитета.И понеже в повечето форуми, уважаващи себе си, права на бан имат само администраторите, докато се докладва на администратора или бана се обсъди в служебния форум и той влезе и наложи бан се получават две, три или повече страници кръвопролития, обикновено съгласни срещу несъгласни с трола. Става мазало.Та затова е прието, да не се обсъжда модератор в пост или тема.Но е важно да се подчертае, да не се обсъжда по определен начин, а именно чрез безумен флейм.Но никъде във форумите, които посещавам, не се налага наказание или модериране, ако потребител подложи на обсъждане модераторска намеса или решение.Ако модератора е на себе си и е уверен в решението си, обяснява какви са мотивите му и изслушва всички "за" и "против", стига да са в рамките на добрия тон.В темата имат право да пишат всички, намесват се и администратори и се стига до някакво решение.Та това се крие зад правилото да не се обсъжда модератор.Не е нужно обаче то да се прилага буквално, като коне с капаци, а да е съобразено и с факта, че и модератора греши и също би трябвало да изслуша критиците си, особено ако са прави и водят разумен диалог.Нещо повече, във форумите, които аз посещавам това правило дори вече го няма написано. А някъде го е нямало въобще. Предполага се, че модератора или администратора могат сами да защитят с доводи решението си, без да се налага правило което да го защитава.Най ярко мнението ми се илюстрира от думите на участника pr_00f.Моите уважения pr_00f, но на места където дискусиите се водят от хора с интелект малко над средния, твоите разбирания ще предизвикат бурен смях:pr_00f написа:Ако някой не е съгласен с политиката провеждана от администрацията поне според мен най-лесният начин да промени нещата е да стане част от мод екипа. Тогава мнението му ще има доста по-голяма тежест пред другите модове и админи.Не от всеки може да излезе добър мод. Но пък човек ако е поканен и откаже ... Никога не знаеш, може точно ти да станеш най- свестният модератор на форума. Докато не си опитал няма как да знаеш..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар