Здравейте,повечето мисля са видяли проблема който получих от некоректен юзър.Във връзка с това искам да направя две предложения:1. Да се засили контрола по регистрация на нови членове,като се проучват по подробно,както е примерно в Опел форума.2. На "гостите" да се дава право само на разглеждане и то не в целия форум(може и така да е ,но нямам представа в момента).Мисля че доста от колегите ще са съгласни и ще се прекратят много евентуални проблеми.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ограничаване правата на разглеждащите
Collapse
X
-
Re: Ограничаване правата на разглеждащите
ivanko_rs написа:Здравейте,повечето мисля са видяли проблема който получих от некоректен юзър.Във връзка с това искам да направя две предложения:1. Да се засили контрола по регистрация на нови членове,като се проучват по подробно,както е примерно в Опел форума.2. На "гостите" да се дава право само на разглеждане и то не в целия форум(може и така да е ,но нямам представа в момента).Мисля че доста от колегите ще са съгласни и ще се прекратят много евентуални проблеми.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
ivanko_rs написа:Най-лесно е като начало да не се позволява достъп до търговските теми на форума за новорегистрирани и гости, и под еди колко си поста (примерно 100) и да речем 3 месеца.Мисля че това е най-добрия вариянт в това положение което изтъкваш.Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
-
А каква е гаранцията че след като е направил 100 поста и 3 месеца търговецът ще бъде коректен ?100 поста ще ги направят бързо - тежко ни на останалите които ще трябва да ги четем...3 те месеца пък ще напълнят форума с фиктивни регистрации - регистрира се някой за да пусне обява - вижда че не става и регистрацията му остава да стои неизползвана. Трите месеца ще откажат най вече подателите на частни обяви - кой е луд да чака 3 месеца за да си пусне обява че си продава колата примерно. В тези мерки аз не виждам ефективна защита от подобни измами. Всъщност такава защита никой не може да даде. Затова всеки решил да сключва сделка чрез обява от форума трябва да е наясно че тя си остава договорка между тях и форума или администрацията му няма никаква отговорност при евентуални претенции.Ако има други предложения дайте да ги обсъдим. Пък техническата реализация не мисля че ще е толкова голям проблем.
Коментар
-
Toва за многото фиктивни регистрации е необосновано защото така или иначе и сега ги има!! Никой няма да си прави труда да прави 100 поста с цел измама. Не си мислете че ще се увеличи спама! Във hardwarebg форума трябва да имаш 6 месеца и 200 мнения и мога да ви кажа че това е най-сигурния форум за търговия!! Просто се чудя защо тук все още не сме въвели такова ограничение?!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Според мен ограничението ще затрудни най вече обикновените потребители. Представете си ситуация в която след като някой си е купил Фиат и се е регистрирал във форума не може 3 месеца да пусне обява че купува или продва някаква част за колата си.Ако някой който е решил да изкара "лесни" пари - не виждам каква пречка ще е това за него - просто ще изчака да отпадне ограничението и да си пусне обявата. Да не говорим че сделката с него може да бъде извършена и чрез размяна на ЛС в отговор на обява пусната от друг потребител.Най сигурният начин за предпазване от измами е да не се доверявате на непознати! Били те и потребители на форума.Не вярвам никой разумен човек да даде пари на някой срещнат случайно на улицата и да очаква че ще получи коректност на 100%.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар