Смисъла на Форума е да се дискутират неща, които ни интересуват. Много често се случва някой да зададе въпрос и друг да го "отпрашва" в търсачката или на Лични...Случаи и примери много, но информацията с пресни и актуални знания расте с времето. Та въпросът ми е: Има ли смисъл форумът да се развива след, като в търсачката към този момент може да се изнамери почти всичко? Ако е така - аз съм до тук.Лично на мен ми се е случвало да ме съветват, ако ме интересува нещо да пиша на ЛС . Ами другите как ще черпят инфо за моя проблем или незнание. Често обикновен практичен въпрос се интерпретира погрешно и се дамгосва със страшната думичка СПАМ.ПС: Знам и преценям кога мога и трябва да пиша на ЛС не по-малко от съветващите ме.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Форум - обща дискусия или...?
Collapse
X
-
Прав си и не си.Препраането към ЛС и аз не го одобрявам. Важно е като имам някакъв проблем, да намеря решение във вече написаните мнения, вместо да чакам някой да ми отговори.От там и неправотата ти за търсачката.Преди да се зададе въпроса "как да си регулирам фаровете" например, е редно да се потърси в търсачката, дали вече няма подобен въпрос, и дали на него не е отговорено подробно и с картинки дори. Ако няма - тогава питай. В повечето случаи обаче може да се намери информация по даден въпрос във вече написаните мнения.Поздрави!
-
По принцип за мен истината е винаги някъде по средата !А иначе извинявай, ама ми писна през ден да гледам тема за електросервото на пунто - примерно ... Влизат всякакви електрони, регистрират се и айде веднага "Кви пирамиди, фараони бе - Дай нещо да прайме пачка "Та както вече споменах ... истината винаги е някъде по средатаFiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
знам защо си отворил тази темано ти знаеш, че в конкретния случай не беше праввъпроса който беше зададен от колегата беше конкретен, а отговорът който ти очакваше нямаше нищо общо с въпроса (а отговорът е "защото така ми харесва")...въпреки че разделът е "Общи приказки", не трябва да се прекалява и да се разтягат локуми в теми подобна на тази
Коментар
-
Да. В търсачката има много инфо и аз съм се възползвал от нея и дори близо година не съм се регистрирал, а съм "смучел" само от нея. Желанието ми да споделя проблеми ме активизираха. Ще дам пример: В търсачката имаше много мнения, защо не пали ЖТД - на студен двигател. Имаше всякакви предположения. Запитах в раздел дизели ( знаех за съществуващите теми ) и чудеса: Емзо ми вмъкна: Виж си инерционния бутон. Ами, за него бях чувал, но никой не е предполагал, че той може да е виновника. Скептично го поразгледах и се оказа той. В старо инфо - такъв "акъл" нямаше. След като си открих с помоща на Емзо проблема - разтръбих навсейде и не само в този форум. Прави ми впечатление, че много теми не са завършвани поради липса на желание у питащия да сподели крайния резултат и начините за детрониране на проблема. Иначе - да - съгласен съм има много хора, които се регистрират и питат за неща, които са с безкраен счет в търсачката, но има много въпроси, които крият неизчерпаеми отговори, като прогресия във времето. Примери бол.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Sev написа:знам защо си отворил тази темано ти знаеш, че в конкретния случай не беше праввъпроса който беше зададен от колегата беше конкретен, а отговорът който ти очакваше нямаше нищо общо с въпроса (а отговорът е "защото така ми харесва")...въпреки че разделът е "Общи приказки", не трябва да се прекалява и да се разтягат локуми в теми подобна на тазиA17DTС/S
Коментар
-
Регистриран съм във форума от септември 2005 г. Първо в "ония" форум после и в този. Налагало ми се е да опитвам да намеря нещо с търсачката и да ви споделя, най-често намирам всичко което не ми върши работа, а това което търся - почти никога. Аз ли криво търся, тя ли криво ме разбира... И то при това, че почти всеки ден се ровя във форума и често и без търсачката намирам това, което съм чел примерно преди месец и ми е необходимо в момента. Използвам ли нея се оплитам като мома в раждане. Какво пък остава за наскоро регистриран колега. Ще намери това, което търси, ама друг път. Ще му изтекат очите от четене и пак не се знае...За това и моя апел: Дори да ви е писнало от едни и същи глупави въпроси и знаете къде се крият отговорите, насочвайте колегите! Ако пък съвсем ви е писнало - просто не им отговаряите - по-добре е от безличното : "Ползвай тарсачката, бе колега!"Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
не знам какъв отговор си чакалзнам какво щеше да ти отговори човека - такъв номер се слага за кефняма лошо форума да има много теми и постовеобаче като се погледне в Общи приказки има почти толкова мнения, колкото в Консултации, Бензинови, Дизелови двигатели и Спирачна система взети заедно...а това все е автомобилен форумпросто в случая не беше прав, обаче не искаш да си го признаеш...тази темата не е за тукместя я
Коментар
-
Sev, съгласен съм - за тук е темата, но ти не ми отговори на един конкретен въпрос ? Ще ти напиша нещо знаейки, че тук си ме преместил "на сянка" и няма да го четат много хора.Превръщаш модераторския си "ранг" в послание от рода: "Шът - ти ще мълчиш, защото не мислиш правилно като мен".Аз съм толерантен и уважавам чуждите мнения и твоите в частност...но приятелю - всички сме различни.И понеже премахна темата ми от раздел Общи приказки ще ти кажа, че аз бях един от хората, които се противяха на въпроси от рода: Да си купя ли бензинов 1.6 или 1.8 в същия този раздел. Тогава те нямаше да ме подкрепиш. Появи се тогава, когато полюбопитствах и ме анатемоса.Писах ти - на 40 години съм и ако трябва да съм по-точен - ми беше интересно - его или самолюбие се защитават с номера 9999, 6969 и пр. Аз лично компенсирам с автомобил, който го няма в подписа ми и, който мнозина биха желали - така, че ми беше любопитно, но и ти не ми даде смислено обяснение. Що се касае кой прав - кой крив - всеки си има истини - моята я разбра.ПС: В раздел Общи приказки за какво трябва да се пише при все, че е автофорум. Ако все за коли трябва да пишем и в него - да се регистрирам в БГ мама... И накрая Сев - може да си съзрял вината ми нейде, но всичко съм презумпирал с чисти намерения и любопитство.A17DTС/S
Коментар
-
не, не превръщам "ранга" си в нищо подобноако си мислиш че този ранг носи някакви привилегии се бъркаши да сме спорили преди за нещо с теб - не си спомням по темата май сам си отговориказваш че хората, слагащи такива номера на колите са самоблюбени, егоисти, егоцентрици ... сам казваш че ти правиш същото, но си го изразил като си си купил хубав автомобилдруги хора не могат да си го позволят или имат други приоритети и според твоята теория се "задоволяват" само с регистрационен номер
Коментар
-
ntodorov, докато прочета постовете в темата ти, забравих за какво точно си я пуснал, та се върнах в началото да си припомня. За подобен род комуникация (като тази със Sev) и аз бих ти препоръчал да ползваш системата за лични съобщения. Та, ако въпросът наистина е:[quote:2470ce7ef4]ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Pecho, уважавал съм и уважавам всичко, което сте направили и правите за форума. Зачитам времето и усилията ви...Но наистина не си разбрал въпроса ми ( впрочем много хора го разбраха , но темата ми беше преместена на сянка ). Иначе не мога да се съглася и твърдо не толерирам ЛС - това е неуважение към съфорумниците ми. Що се касае за задавани въпроси и търсачка: Продължавам да твърдя ( както го вметна и ти ), че има въпроси, чиито отговори се "ъпдейтват" във времето и не съм съгласен, че на даден технически въпрос се дава един единствен отговор. По-горе съм дал точен пример, който явно не е бил прочетен... И ДА - никой не може да ме задържи на сила в този форум, но мой съвет е да не изпускате с лека ръка хората в него, защото Нета е пъстър. Лично аз съм въвел много хора във Вашия форум и подех идеята за популяризирането му, но отговори от рода никой не те държи на сила ме обиждат и ме карат да променям мнението си ... и не само своето. Сев, приятелю - ако говоря и афиширам самовлюбеност, его и прочие, нима си мислиш, че нямаше да впиша автомобила си сред "нашата марка" в подписа ми. Всичко съм придобил с много труд, но предпочитам да съм сред хората в този форум, защото не съм забравил какво съм карал и какво имам все още в гаража си. Уважавам всички и знам, че не можем да се мерим с еднакъв аршин, но не разбирам въпросите от рода: Какъв номер да си взема от КАТ за моя ФИАТ...Та исках да разбера подобен род мислене. Нямах ли право? Ако тук нямам право - го имам на много други места. Живот да е. Иначе и аз си мисля, че нямам други спорове с теб - статистика не водя. Това, което го мисля го казвам веднага и ким не гоня.ПС: Моля ви, като четете написаното да забравите предубежденията си към мен.A17DTС/S
Коментар
-
много бъркаш, че аз или някои от колегите имаме предубеждение към теб...по въпросите ти:- не знам за другите, но аз много добре знам защо отвори тази тема, като извади нещата от контекста; ако тази тема няма нищо общо с предната си го кажи, за да не ги свъзваме- въпроса на колегата не беше "да си взема ли хубав номер", а беше "ХХУУ или ХУХУ да си взема"- нали искаш да се спазват правилата и да има еднакъв аршин - затова темата ти е тук- форума не е наш- за това какво демонстрираш вече разбрахме, щом го написа; уж си скромен и не искаш да ни "комплексираш" с прекрасната си кола, а го натъртваш вече два пъти
Коментар
-
Sev. За какви комплекси говориш ? Нямам его за чесане. Там където трябва съм се доказал. Радвам се на верни приятели, имам страхотно семейство ( с това се хваля ) - друго не ме интересува. Безсмислените ( явно не за младите ни колеги и теб )лесно запомнящи се номера " за кеф" са ми толкова далечни, че поразчовъркаха моето любопитство. ( не е лошо да се опитваш да разбираш другите)... И друго - ти караш ново Браво ( видях това след последния ти пост ). Направил си страхотен избор. Моята кола "пасти" да яде пред твоята, :P но ако ми кажеш, че си я купил за да комплексираш другите ( в което започвам да се убеждавам ) ти казвам - "Ашкулсун"и това, че сме на две много различни плоскости, като ценности. Обичам италианските коли, винаги съм имал такива. В такъв форум съм и никога не съм се изживявал, като притежател на нещо друго. Подържам отношения с други колеги от форума и не помня да съм говорил с тях за нещо друго освен за колите от подписа ми. Исках съвет от тях преди година какъв ФИАТ да си купя и те ме насочиха правилно. С риск да те "комплексирам" ще ти кажа, че Бравата я купих с върнати пари от имотна сделка - ей така...и за това ей-така се наложи да и правя основен ремонт и го направих - пак за ей така, защото обичам марката и въпреки, че притежавам друго нещо ( условно казано ) съм си ФИАТ - аджия много преди да го има този форум.Сев. Мисля, че вече сме за Лични, ако трябва да се доизясняваме. И ДА темата ми е провокирана от теб. Що се касае за преместване на темата още в първия си пост в този раздел се съгласих с теб. Форума наистина не е ваш той е на всички. За демонстрациите... Щеше ми се да не ги беше писал ,а аз да не ги бях прочел.С уважение.A17DTС/S
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар