Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

форума много се променя - да направим нещо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

форума много се променя - да направим нещо

не знам за вас колеги, но на мен ми е доста неприятно като чукна линка за проверка на новите мнения и виждам около 60 - до 80 % САМО теми КУПУВАМ/ПРОДАВАМчаст от тях са от хора регистрирали се във форума САМО за да пуснат тези обяви, при това кой знае дали само с една регистрация.Аз виждам няколко решения, като някои са лесни и неприятни,други са трудни и непредизвикващи лошо чувства изброявам за което съм се сетил и МОЛЯ модераторския екип и форум админите да помислят по въпроса !!!лесни и неприятни начини са- забрана на потребители с по-малко от 50 мнения (ПРИМЕРНА БРОЙКА) да пускат теми в ’купува/продава’- същото ограничение , но свързано с времето на регистрация и активност - например 3 месецане труден и почти приятен- премахват се раздели ’купува/продава’ и се слагат в отделен под форум (поддомейн) - идеята е да не се индексира от търсачката, но същевременно ако някой иска да ’купува/продава’ -може да си влезе и да ползва търсачка на този поддомейнтруден и много приятен- прави се линк ’Вижте всички актуални мнения без купува/продава и си остава и стария линк ...е по този начин ,който не се интересува от търговия/размяна, а предимно от обшуване със съмишленици и приятели ще бъде най-доволен - лично мнениетова последното е най-трудно за екипа на форума, но мисля е най-приятно за потребителите.пускам тази тема, защото напоследък ’купувам/продавам’ темите взимат превес над останалите, а това надали е приятно на някого.

Всичко което си написал е мислено и в процес на доуточняване.Ако не си видял от днес са в сила новите правила и в момента работя по оправянето на разделите.

Коментар

Ми няма да четеш купува/продава, какво по-лесно от това ?По-добре ли е новоизлюпените потребители да спамят като невидели, докато натрупат 50 или колкото и да са поста ?
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

що да не??? наскоро продаваха едно Роло за 8к. - много беше интересна темата
        Fiat Punto 1.1-Синята птица
        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Re: форума много се променя - да направим нещо

u_bo написа:
          не знам за вас колеги, но на мен ми е доста неприятно като чукна линка за проверка на новите мнения и виждам около 60 - до 80 % САМО теми КУПУВАМ/ПРОДАВАМчаст от тях са от хора регистрирали се във форума САМО за да пуснат тези обяви, при това кой знае дали само с една регистрация...
          Това е следствието. Има си обаче и причини да има по-малко нови мнения и по-малък брой интересни теми в раздела, който прави един форум жив, а именно "Общи приказки". Това е една тенденция, която забелязвам от няколко месеца. Като статистика нещата вероятно изглеждат добре, но за мен поне не е същото.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Раздела купува/продава е от обща полза за всички ни.Сега това,че някой има нещо за фиат и се е регистрирал само заради това,не мисля че е смъртен грях,след като може да е от полза за някой друг.А изискване за 50 мнения ще предизвика само спам.Според мен са много по неприятни и безполезни,спам темите от всякакъв род и калибър.То хубаво да има,ама чак толкоз.

Коментар

Колеги, идеята ни не е да затворим раздела за писане а да ограничим пускането на много на брой обяви от един и същ човек.Забележете какво се случва - потребител пуска 10 обяви в раздел продавам и така всички пуснали подобни малко преди него слизат на по задна страница.След като видят че обявата им е изпаднала от първата страница започват да ги "ъпват" и се получава така че в тези раздели има най много мнения.Отделно от редовните потребители заради добрата посетеност на форума заочнаха да се навъртат "амбулантни" търговци които имат единствената цел да продадат нещо през форума.След обсъждане на тази ситуация решихме че най добре всички обяви на фирми да бъдат пускани в "Бизнес обяви" а останалите раздели от борсата да останат за обяви от частен характер. Тук преценката коя обява е от фирма и коя не е ще е сложна, но разчитаме и на сигналите на всички потребители за забелязани нередности.Има и друго ограничение - всеки потребител има право на максимум 2 активни обяви. Ако публикувана обява е загубила своята актуалност авторът и се свързва с модератор който я заключва.Ако някой държи обявата му да е "закрепена" в началото на разделите - ще трябва да си плати за това. Това освен възпиращ ефект защото няма да може да се удовлетворят всички желаещи ще подпомага и форума ... от този месец колокейшънът който ползваме за машината се заплаща.Както виждате стремим се да поддържаме форума в приятен вид за да не стане поредното място за пускане на обяви.Приканвам всички които забележат каквато и да е нередност, да сигнализират за нея - това става с натискането на бутон "Докладвай"

Коментар

това с правилата - добре,НО (винаги има но ) - ако се наблегне на регулиране чрез правила и наказания - според мен ще се загуби атмосферата, която много от потребителите ценят.Ако някой се е занимавал с програмиране и подобни дейности , сигурно е чувал термина ’ дуракоустойчивост ’ Това е идеята ми - да се направи така, че множеството обяви в ’купува/продава’ да не се включват в резултата от търсене " http://forum.fiat-bg.org/search.php?search_id=newposts "това не е чак толкова трудно за реализация. сигурно има и други начини да се реализира - не само тези за които съм се сетил.А нека да има и линк , който да дава всички актуални мнения + тези от купува продава.Лично мнение - фиатовете в БГ ще стават все повече - поне в близките 1 до 3 години --> ще се увеличи посещаемостта на форума --> ще нарасне интереса на ’амбулантните’ към разделите купува/продава и тази тенденция ако се опитате само с правила и наказания да се овладее - ще има ограничен ефект !Затова предлагам да се обърне внимание на ’дуракоустойчивоста ’

Коментар

Направих си труда да преброя темите от купува/продава/бизнес и подобни във ’вижте всички актуални мнения’ и броят им в момента е около 1/3 от всички мнения. Което не е ’60 до 80%’, а двойно по-малко. Някой пък може да каже, че това е автомобилен форум, тъй че не желае да му се пречкат темите от ’Общи приказки’, понеже нямат общо с автомобилите. Тогава какво?Аз мисля, че новите правила и уточнения ще свършат работа, защото по-добре ще подредят информацията за търговията. Да се скрият обявите обаче ще е погрешно, нали това е идеята, да ги видят повече хора. С други думи - доколкото аз мога да преценя проблема е видян, преценен и решен от администрацията.

Коментар

u_bo твоето решение се бори със страничният ефект от многото обяви, а не с основния проблем - заливането на форума с обяви от определен кръг потребители които имат интерес единствено към раздел "Бизнес". Скривайки ги от търсенето това няма да промени факта че те ще продължават да набъбват и пречат на останалите потребители които са решили да ползват раздела за да продадат или купят нещо чрез него. Определно мога да кажа че този раздел е полезен за форума стига да се спазват някакви норми.Ако ще се прави някаква "автоматизация" то тя ще е в посока на автоматично прилагане на правилата в тези раздели ...Все пак ще погледна възможността за създаване на група в която всеки желаещ ще може да се добави/премахне сам и която забранява достъпа до този раздел. Така при търсене няма да получаваш резултати от там - дори няма да виждаш тези раздели ... по дурако-устойчиво от това едва ли има Въпреки че не съм сигурен дали може да се настрои група да отнема права - обикновено работи в обратната посока - дава ...

Коментар

Нека изровя тази тема на повърхността!Тук обсъждате "търговските"раздели на форума, а аз искам да попитам за "идиотските" раздели във форума. Това са именно "Да си преметим конете" и "Тунинг". В тези подфоруми се навъртат предимно някакви пишлемета с отвратителен правопис и правоговор, като пълнят темите с какви ли не глупости. Интересно ми е да следя темата на колегата ici за неговото Типо Интеграле например, но темите за състезателни напъни на sUKi са директно за коша - 7 страници писания, грубости, и накрая - нищо.За да не съм голословен:Това например се чете и разбира, но е неприятно за окото...
                      puntaro написа:
                      Uox написа:
                      Дай по-подробно де. Какво точно си правил и защо си имал проблеми
                      колега колата е 1.2 чиста спринцофка 75 к.с.сменил сам дюзите сложих от 1.4 махнат е ограничителя на бензиновата помпа и оборотомера го изпълвамскоростна кутия от 1.8 гт със широкия деференциялспира4ките са от ланчия предни и задни дискове и апарати сменени това са промените обаче от 1000 да 2500 колата ми глъхни дали не се дави не знам4 пъти сменям сегменти на буталата и ми омръзна за това си купих 1.6 от браво и другата седмица ще го слагам
                      kocko написа:
                      дайте съвет има ли начин да го пипна тва зверче 6тото не е jtd мотора?нов сам и много мерак имам
                      kocko написа:
                      благодаря ви аз мисля за пунто гт да си зема сащо ама него как да го направя даите савет 4е тапарва прохойдам из тея среди
                      ivan-avto написа:
                      колега аиде на бас че е оргинална само мрежата е слагана допалнително за теб е грозна .но намен ми харесва .може и на друк да му хареса и ас незнам какво се нервирате толко . имали продажба тнинг ако има кажете каде да трся.
                      То е ясно, че всеки си носи багажа в главата... Но отваряйки някоя тема с идея да прочета нещо полезно, и прочитайки някакви такива мнения, ми се разваля настроението за деня... Вярно, трябва да даваме път на младежта, но поне да ги научим по форумите да пишат малко по-грамотно. Все пак ФИАТ-форума не е някакъв си скайп-чат...

Коментар

да, съгласен - може да се вземе челен опит от офроуд форума

Коментар

И какъв е той?Имам регистрация там, от време на време чета по нещо интересно и полезно, но не съм навътре с този форум!

Коментар

Офроуд форума има доста желязна дисциплина. Мненията на нови хора първо се одобряват от модератори и така се пускат в самия форум. Не съм влизал скоро там, може би 2-3 месеца, но ми прави впечатление, че толеранса им към странични теми е нулев. Усещането за ’голям брат’ там е доста силно, трябва да си мериш всяка дума особено ако си нов. Това наистина е форум в който да отидеш, да свършиш конкретна работа по твоя си проблем и да си излезеш.

Коментар

Humppa написа:
                              Нека изровя тази тема на повърхността!Тук обсъждате "търговските"раздели на форума, а аз искам да попитам за "идиотските" раздели във форума. Това са именно "Да си преметим конете" и "Тунинг". В тези подфоруми се навъртат предимно някакви пишлемета с отвратителен правопис и правоговор, като пълнят темите с какви ли не глупости. Интересно ми е да следя темата на колегата ici за неговото Типо Интеграле например, но темите за състезателни напъни на sUKi са директно за коша - 7 страници писания, грубости, и накрая - нищо.За да не съм голословен:Това например се чете и разбира, но е неприятно за окото...
                              puntaro написа:
                              Uox написа:
                              Дай по-подробно де. Какво точно си правил и защо си имал проблеми
                              колега колата е 1.2 чиста спринцофка 75 к.с.сменил сам дюзите сложих от 1.4 махнат е ограничителя на бензиновата помпа и оборотомера го изпълвамскоростна кутия от 1.8 гт със широкия деференциялспира4ките са от ланчия предни и задни дискове и апарати сменени това са промените обаче от 1000 да 2500 колата ми глъхни дали не се дави не знам4 пъти сменям сегменти на буталата и ми омръзна за това си купих 1.6 от браво и другата седмица ще го слагам
                              kocko написа:
                              дайте съвет има ли начин да го пипна тва зверче 6тото не е jtd мотора?нов сам и много мерак имам
                              kocko написа:
                              благодаря ви аз мисля за пунто гт да си зема сащо ама него как да го направя даите савет 4е тапарва прохойдам из тея среди
                              ivan-avto написа:
                              колега аиде на бас че е оргинална само мрежата е слагана допалнително за теб е грозна .но намен ми харесва .може и на друк да му хареса и ас незнам какво се нервирате толко . имали продажба тнинг ако има кажете каде да трся.
                              То е ясно, че всеки си носи багажа в главата... Но отваряйки някоя тема с идея да прочета нещо полезно, и прочитайки някакви такива мнения, ми се разваля настроението за деня... Вярно, трябва да даваме път на младежта, но поне да ги научим по форумите да пишат малко по-грамотно. Все пак ФИАТ-форума не е някакъв си скайп-чат...
                              Аз не обичам спорт, и обикновено кат си купувам вестник, не чета спортните страници. Даже и доста други. Защо не правите и вие така?
                              Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                              Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Working...
                              X