Скъпи колеги,драги модераторски екип.Когато пиша във форума, го правя с ясното съзнание, че съм избрал правилният от двата форума. Уж този, където не се трият мнения и където всеки е свободен да се изкаже. Това обаче очевидно не е така. На първо място, ми изглежда изключително тъпо и безотговорно идеята, когато някой бърника по нечие мнение, да се подпише като "Модераторски екип". Какъв е този екип и колко точно души "екип" са нужни, за да може някой да изтрие 5 реда!? На второ място смятам, че е повече от тъпо т.нар. модераторски екип да влиза в ролята на морален ментор. Повод за моят простест дава едно мнение, в една тема, в която се изказват почитания към убит човек, който по информация на медиите е криминално проявен, убит от криминално проявеното си обкръжение, а повода според данни на запознати е педофилство - връзка с 14 годишно момиче.Вследствие на това, "модераторски екип" е изтрил мнението ми, като ме е порицал за това, че този човек е изключително ведър, весел, топъл и добър и не е мястото да се коментира какъв е бил. Без да се отчете факта, че аз не казвам какъв е бил, а споделям информация за това, защо е убит, поради такъв въпрос.И съвсем умишлено не изказах мнението си за това, че ми е изключително гнусно да се възхвалява в автомобилен форум, един престъпник, само защото стегнал два вартбурга и една Лада.Искам да напомня на "Модераторския екип", че всеки има право на мнение и избор. И в този процес те нямат влияние. Силното ми желание е да виждам, че усилията на "Модераторския екип" са насочени в по-продуктивни идеи от тези, да сравняват чуждото мнение със своето и да го редуктират.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За модераторският екип на форума.
Collapse
X
-
Колега,отговарям ти накратко.Колкото и либерален да е форумът, се налага да се спазват известни правила, за да се избегне анархия. Това обаче не го прави тоталитарен. Може би си усетил разликата между двата форума...На твоя въпрос за членовете на екипа, можеш да разбереш кои са от менюто "Групи" в лентата по-нагоре, .По другия въпрос: и аз познавах човека и смятам, че историята в медиите е доста пикантно украсена. За това говори стилът в който е написана. Грозно и неприятно, но какво може да се направи?!
-
Един отговор и от мен.Аз поправих поста ти защото смятам че с него си нарушил добрият тон във форума. Погледни правилата на форума за справка. Лично аз съм достатъчно отговорен за да не взимам ничия страна или да се водя от лични мотиви когато модерирам. Човекът не го познавах и затова не съм взел отношение по темата, а хората които са го познавали са написали своите впечатления такъв какъвто са го познавали.И аз четох най различни вестникарски публикации но дори и да има нещо вярно в тях, проява на лош вкус е да пишеш точно в темата в която неговите познати или приятели изразяват скръбта си по него.Какъвто и да е бил - престъпник или не той е бил човек и е бил убит. Моято мнение е че ако е извършил каквото и да е то възмездието за него не може да бъде такава смърт.По мненията не бърника "някой" а модераторският екип на форума. Тази намеса е регламентирана в правилата на форума с които си се съгласил при регистрирането си.Ако желаеш да се запознаеш кои са членовете му можеш да го направиш като отвориш меню "Групи" или на този линк:http://forum.fiat-bg.org/groupcp.php?g=2336И не ни сравнявай с форум който има 3 пъти по малко активни регистрирани потребители. Преди няколко месеца съотношението беше 2 пъти, така че хората се ориентират вече.
Коментар
-
Явор Митев
Ето и моят отговор:- няма да коментирам организацията на администрацията на форума, кой как се подписва, какво е възприето и т.н...просто защото е безмисленно. Ако ще и с "Илко писа тукъ" да е подписа, мнението пак ще бъде модерирано.- по отношение на самата тема - не съм видял какво си писал и съответно какво е модерирано, но държа да отбележа, че за хора, които не са на този свят, лоша дума не се казва, а просто се мълчи. Мисля, че въпроса опира до морал и възпитание. Нямам впечатления за теб да си груб и невъзпитан простак, така че според мен, ще се съгласиш в това, че хората, които не са сред нас, не се закачат.Как беше - "За мъртвите или добро, или нищо"...Поздрави...
Коментар
-
90 на 100 от постовете на пасарелата са подигравателни коментари. Вижте му мненията по назад. И се чудя защо още официално не е предупреден. Само заради правилата тук и спазването на добрия тон, несъм му обяснил подобаващо поведението му във форума!ilkor написа:Не заблуждавай колегите!Постът ти беше премахнат именно заради подигравятелния коментар който беше направил, а не заради пуснатото инфо!!!!!!!!!!!!!!!Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар