Здравейте!Най-накрая събрах и аз някой лев и реших да сменя старата кочина с нещо по-ново :D разполагам с около 10 000 лева и искам за тези пари да взема максимално добрата кола. Засега съм се спрял на 156 сравнително нова кола за тези пари сас страхотни дизелови агрегати, а за външния вид няма смисъл да се говори :P колата ще я ползвам всекидневно за работа и за пътуване из страната, та искам да ми дадете мнения и преки впечатления за тази алфа както и за поддръжка здравина и т.н. и кои от агрегатите е най-добър!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво мислите за алфа 156
Collapse
X
-
Защо не се насочи направо към http://clubalfaromeo.com/forum/index.php там 100% процента знаят по добре
-
beer написа:Защо не се насочи направо към http://clubalfaromeo.com/forum/index.php там 100% процента знаят по добреFIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
Mitko написа:Перфектния мотор за тази Алфа е 2.4 JTD, а иначе именно Алфа 156 е първата италианска кола която не отсъпва по качество на немските дори след 6-7 години според техния TUV.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Aбе щом ще пътуваш често определено дизелова 156-ца. Аз лично съм решил следващата ми кола да е пак Алфа и смятам да е точно 2.4 ЖТД - само с едно качествено чипче става към 170-180 к.с - ама и иначе върви здраво. Много е удобно за извънградско като изпреварваш с този голям въртящ момент - залепя те - бързо изпреварване и си отпред , не се изморяваш и напрягаш въобще. Макар че и 1,9 ще ти върши перфектна работа, а и тъмо ще влезеш в сумата която си заделил.Нали знаеш че преди да я купиш трябва да я закараш на екзаминера във Ванто - не за друго , ами защото ще тикажат реалните километри (независимо какво пише на километража) така може да смъкнеш от цената ако колата ти е харесала и другите показатели са наред. Няма да се плашиш ако ти кажат че е на 250 хил. вместо изписаните на километража 125 хил.км. Като се има впредвид че 155-ца бензинова на 470 хил км си върви перфектно и се ползва като служебна кола - дизела няма да има грешка. Виж как е турбината и дали продължава да ускорява след 3500 оборота. Огледай дали е омаслена (нормално може да има омасляване - ама такова позасъхнало(не знам как да го опиша) абе да е малко.)Успех!!!Дано и аз скоро да тръгна да оглеждам за 2.4 ЖТД :D :DAlfa Romeo 145 1.8 Twin Spark -Ех, 156 SW 2,4 JTD -Ех
Alfa Romeo 164 Super 2.0 Тwin spark
Alfa Romeo 155 Super 2,5 V6
Alfa Romeo GTV 3.0 V6 24v
MB CLK - 430 V8
Коментар
-
BatVas написа:...Огледай дали е омаслена (нормално може да има омасляване - ама такова позасъхнало(не знам как да го опиша) абе да е малко.)Успех!!!..._______
146 JTD
Коментар
-
RoMeO_156_GTA написа:JTD дизелите са едни от най-добрите мотори. За дизайн просто .....един голям .... ПЛЮС !!!Не случайно и никът ми е с инициалите и ALFA ROMEO 156 GTA - е това не е най-подходящата кола за всекидневдно ползване, но може да се мери достойно с BMW 3 :PИ АЗ ИСКАМ 156 ДОРИ И ДИЗЕЛ
Коментар
-
Според мен темата още е актуална за тези ,които мислят да се насочат към 156morg написа:Единствения проблем който са ми казвали е, че поддръжката им е доста по- скъпа от фиат (което малко ме учудва като се има впредвид, че са доста съвместими...)Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
-
ми да съгласен съм 4е 4астите са много ама много скъпи но това се отнася и за 154 мисля 4е тази беше но да не ви излъза да но съм я вждал да минава и bmwM3 2.0 i и то на цетрална гара и двамата бяха луди но жнимаивайте и не пражите такива нештаNai dobrata kola Alfa Romeo 147 250K.S. Razxod v gradski ysloviq 18.1...L
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар