Продавам електронно време реле, за управление на битов консуматор (бойлер). Управлението е поместено в кутия, която е с размери 160х120х80. Позитива от това нещо е, че то си включва автоматично на нощната електроенергия, като от това само се пести около 12 лв. на месец. При използването му бойлера е под напрежение само когато е задействан изхода на таймера, през останалото време не е под напрежение (всички сме чували за гръмнал бойлер някъде). Устройството си има индикация (лампа) когато е активен нагрева на бойлера и има превключвател за ръчен и автоматичен режим, като в позиция ръчно може да се ползва за допълнително подгряване в случай че някой през деня ни е източил всичката топла вода. В автоматичният режим устройството работи по зададените точки на включване и изключване. Аз съм си го настроил всеки ден от седмицата да се включва от 4 до 6 часа сутринта, и събота и неделя допълнително вечер от 17.00 до 18.00 часа. Време релето има възможност на 24 различни настройки според потребностите, максималният товар на време релето е 30 А, като консумацията на бойлер 3 kW е около 13 А (тоест има достатъчен запас да работи дълговечно). Всичко е тествано и работещо, като от кутията има изведени два кабела с обща дължина 1,5 м. левият входящ (там се подава напрежението което е било по-рано към бойлера), а десният изходящ (той се връзва към бойлера). Устройството лично на мен освен че ми пести пари ми дава и спокойствие. По-рано стоях буден до 23,00 за да го включа бойлера и после спях на тръни защото не сум го изключил когато е загрял, предният ден и да не си бил в къщи като си дойдеш пак си има топла вода и не се налага да чакаш да се стопли. 0893595799 цена 60 лв.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електронно време реле за бойлер
Collapse
X
-
Много коректен и точен.Вчера си получих табълцето и днес го свързах!Работи безупречно!П.П. Вътре човека е ползвал контактор на Шнайдер + релето за време + ключето за шунтиране на таймера.Всичко о окабелено и направено по всички правила!!!Просто за тази цена е без пари (ако си купувате отделно нещата (кутия, ключе, лампа, контактор, таймер, кабели, обувки + времето за изработка) ще излезне по-скъпо).Много благодаря.Това е лично мое мнение, и никой НЕ трябва да се съобразява с него!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар