Здравейте!Интересуват ме стари радиоприемници или радиограмофони. По-специално, търся "Хармония", "Симфония" и "Христо Ботев", но и други биха представлявали интерес. Ако някой има подобни антики по мазета и тавани, без значение от техническото състояние и външния вид, само да не липсват части, съм склонен да се договорим за нещо, хем ще си освободите място, хем някой лев приход. Местоположението няма значение, поемам си транспортните разходи, стига да не са от най-големите музикални шкафове. Ако случая е такъв (музикален шкаф), то интересува ме само ламповото шаси.Ще се радвам, ако от някое мазе "изскочи заека"
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търся стари (лампови) радиоприемници
Collapse
X
-
Имам Христо Ботев, работещ - само му пропукват потенциометрите.Даже ако на жената баба й дава нейния - 2 бр. Втория перфектен - слуша се всеки ден, макар че съм дал за ползване един ПанасоникAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Имам Христо Ботев, работещ - само му пропукват потенциометритеАз имам такъв стар,но незнам каква марка еShit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
Коментар
-
Ето това е "Ботев", какъвто ми трябваhttp://www.postimage.org/image.php?v=aV2xsjv9А този по-долу е на "Радиопром" и не върши работаhttp://www.postimage.org/image.php?v=aVyAtpJShit happens, sometimes...
Коментар
-
Моите и двата определено са от първия модел.Даже май се сещам и за трети - пак от същия вид.Какво предлагаш като цена?Защото ако е добро предложението бабата може да даде оня перфектния. Докато беше жив дядото ( допреди 3 години ) редовно го отваряше да го почиства и обслужва - направо като автомобил. Бършеше му праха по лампите и му капваше контактна течност по критичните места....Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Я дай някакви координати, че да взема да си очистя работилницата. Лампи сигурно ще ти напълня един кашон :D И един ботев само не съм обърнал внимание за модела какъв е. Така си стои на вилата. До последно бачкаше само му беше спукано стъклото на скалата. Най много някой цокъл да се е окислил и да не ще да тръгне сега ам и няколко години не съм го и пробвал така че нищо не се знае. Но поне за части съм сигурен че става. Имам и други радиоапарати но не ми се рови сега да видя марките. Каквото си харесаш твое е. Само ме оттърви че не ми се хвърлат на боклука нищо не искам за тях.П.П.Сега погледнах снимките ти и видях че имам точно първиат модел точно какъвто търсиш.
Коментар
-
Да обясня нещо, че да няма недоразумения... Този тип техника в момента се продава на цени от 20 до 30 лв. за парче, според състоянието. По разни антикварни магазинчета е възможно същия предмет да се продава между 50 и 70 лв., но не знам дали има пазар. Аз лично продадох един Филипс от 1936г. за 25 лв. преди месец и половина. За сравнение, у дома се слуша "Онкио" от 1974г., който като нов е струвал 4500 германски марки, а аз го закупих за 110 лв., подменил съм всички елементи по пътя на сигнала с японски такива на стойност 237 лв. - общо усилватела ми струва 347лв., което към 4500 марки прави около 7% (дзверо тежеше 34кг. преди интервенцията и сега тежи 31,5, което доказва, че даже и джапанците са почнали да се поддават на комерсиализацията, мамка им..., къде остана мечтата за врния звук... и ква е тая чекия "тъндър", де се продава за 300 кинта и тежи само две кила и половина?!?Абе, немам думи, ама сметката си е вярна- старата техника върви на 7-10% от стойността си, т.е. за старо лампово радио 7% биха направили около 6 лв., но аз съм склонен да дам по около 20-30, според състоянието на машината. Не че проявявям благотворителност, просто тези пари ги давам първо, за автентичност, и второ - за говорителите - единствената незаменима част в едно старо радио. Не съществува проблем с намиране на лампи, нито пък има проблем с намирането на резистори. Единственото, което няма как да се намери, освен ако не унищожиш някакъв уред, са говорителите. Естествено, изходящите трафове също са проблем, но те могат да се навият на оригиналното желязо, а и те много рядко горят. Аз лично не съм виждал изгорял траф на класическо радио. По-новите обаче горят и затова търся "Хармония" или "Симфония" - там именно изходящите трафове са ми проблем, а не ми се ще да пренавивам, че се губи автентичността. Е, в краен случай, имама желязото, ще пренавивам, но ми се ще да е автентично...-Shit happens, sometimes...
Коментар
-
Здравейте,Интересувам се могат ли да се намерят и на каква цена следните радиолампи:UY1 - 1бройUY2 - 1бройUY11 -2 брояAZ1 -1 бройC1 - 2 брояUCL11 -2 брояБлагодаря предварително за всякаква информация пишете ми на dzarev@yahoo.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар