Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Купувам автомобилна помпа за гуми

Collapse
Заключена тема
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Купувам автомобилна помпа за гуми

    Търся да си купя качествена помпа за колата - нова или втора употреба. Предпочитам ръчна, но може и крачна. Не ме интересуват ментетата, които се продават по автобитаците. Не ме интересуват и компресори на ток. Не държа с помпата да има манометър. Просто искам да помпи добре, с голям дебит, без да изпуска, така както го правеха старите помпи. Ако имате нещо качествено, което не използвате, предлагайте . И разбира се, цената да е разумна - до 20-30 лв.За контакти: в темата или на Л.С.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

    #2
    Преди време в Лидл имаше ръчна, сива и голяма, с манометър. Помпи добре. Аз имах крачна, от едно време, но не издържа да ми напомпи гумата на колелото на 6 бара, а тази успя. По принцип в днешния модерен свят, в който за всяко нещо, което успява да си свърши работата, з акоято е направено, искат една шапка пари и ще ти бъде трудно да си намериш нова и свястна помпа за 20 лв. Лидълската беше някъде там и затова ти я препоръчвам. Иначе в колата съм с компресор от Рено и съм супер доволен, помпя си с него басейна, дюшеци, гуми http://olx.bg/originalen-kompresor-z...i48145757Т.е. ако ти трябва за помпене на гуми, тези са идеални и държат на помпане, макар да не искаш компресорче. Излишно е да казвам, че дебит няма, но работи до 7 мин без прекъсване, а за 7 мин мога да напомпя напълно спаднала авто гума до нормално налягане и ще ми останат 2-3 минути.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

    Коментар


      #3
      За тези в Лидл знам, че са добри и се оглеждам, но в момента нямат. И в OLX разглеждам обявите и все ще изпадне нещо. Дори съм направил оферта за една помпа, но собственикът бил в чужбина и ще се върне след месец.Но пък ако някой иска да се отърве от добрата си стара помпа, която събира прахоляк и не се използва, аз съм насреща. А под качествена помпа разбирам нещо съвсем просто: да не изпуска и да помпи 1 атмосфера с около 100-150 напомпвания. Защото аз имам помпа-менте, с която също мога да си напомпя гумите, но за 1 атм. ми трябват не 100, а около 400 напомпвания .
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

      Коментар


        #4
        Тия в Лидл са най-големите боклуци на света - чупи се лостчето на накрайника и край, нормално за 15 лева. Отиваш във веломагазин и ще ти предложат помпи от - до, но за хубави си приготви около 70-100 лева. За 20-30 лева освен непотребна вещ нищо не можеш друго да вземеш.
        FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

        Коментар


          #5
          Едно китайско компресорче от 15 лв. и пей сърце.3 пъти помпя спукани гуми с него и няколко един надуваем дюшег.Малко бавничко помпи, но предпочитам да го чакам, отколкото да блъскам 1000 пъти с помпа за същия резултат, че и за повече време.Дори е по-компактно и лесно за съхванение.
          "Без сърца, сме просто машини"
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

          Коментар


            #6
            Та както казах нееднократно, не търся компресор . Помпа - за предпочитане ръчна, може и крачна, въпреки че аз не съм виждал крачна помпа с достатъчно голям дебит. Ако имате нещо добро, което не ползвате, просто ми пишете и ще се разберем. Външният вид не ме интересува. От значение е само да не изпуска, накрайникът да става за автомобилни/велосипедни вентили и да има приличен дебит - като старите български, чешки и руски помпи.
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

            Коментар


              #7
              Над 10 години разнасям по колите си една малка синя крачан китайска помпичка. Освен да й се скъса маркуча веднъж, никога не еме предавала. Гуми на коли, топки, дюшеци - какво ли не е помпила. Явно съм случил на бройка. Мисля че я бях вземал от пазара за десетина лева...Най добрия начин е да се разходиш по някой битак, виждал съм в Димитровград накрая на авто-пазара, където е битака, много хубави крачни помпи. От старото поколение - масивни и добре направени.
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

              Коментар


                #8
                Аз не че не ходя редовно до авто-битака всяка сряда в Пазарджик, но днес отидох целенасочено да търся помпа. Точно две стари руски помпи се продаваха - ръчна и крачна, ръчната 20 лв., крачната 25 лв. Казах на продавача, че ще огледам и за нещо по-евтино и в крайна сметка като се върнах пак при него, ми даде ръчната за 8 лв. . В началото се заблудих, че е наред, но когато сложих накрайника на вентила, от една дупка на цилиндъра на помпата с такава скорост започна да излиза въздух, че за нула време гумата ми спадна с 1 атмосфера. И му я върнах. "Е, голяма работа, паднала е сачмичката" - ми каза продавачът. И докато се обърнах, пак я беше изкарал на сергията. Та така. Продължавам да търся работеща помпа (за предпочитане от старите руски и български) с добър дебит.
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                Коментар


                  #9
                  Купих някаква съветска помпа - "Сделано в СССР, 1987 г." . Има добър дебит - със 100 помпи качвам около 1 атмосфера, точно каквото търсех. Имала е и по-добри времена и че не е съвсем наред, не е. Но мисля, че ще ми струва 2-3 лв., за да я приведа в добра форма.Темата е за ключ.
                  Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                  Коментар

                  Working...
                  X