А двете лампички за осветлението на регистрационния номер дали са същите като на Ланча Дедра?Ако да, купувам едната :D Къде се намира колата в София?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Темпра 2.0 на части
Collapse
X
-
Mitko написа:Uho написа:Ама сме големи хиени Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
Коментар
-
То и аз съм си виновен, защото не въвеждам никакъв ред, не посочвам правила, нито цени, и тук настана хаос. Затова правя следното - обявявам за продан всичко, което не касае способността на колата да се движи и да спира, и който първи дойде да си го вземе си го взима.Определям и първоначални цени, изчислени на принципа 50% от стойността на нова част с допълнителна отстъпка. Принципът е копиран от арабите на "Симеон" и от "италианеца", които горе долу искат половината от стойността на нова част. Няколко пъти съм купувал от там и съм останал с впечатлението, че това е практиката. Аз ще съм малко по-евтин от тях, за да съм по-конкурентен, а и защото ще има участие на клиента в демонтажа.В случай, че цените не уреждат някого, той може да почака - има шанс след време те да паднат, в случай че системата на изчисление се окаже неудачна и се наложи въвеждането на друга система. Разбира се, в този случай съществува рискът системата да се окаже удачна, доста части да заминат по нея, и да няма какво да се продава после.По най-търсените части определям следните първоначални цени:Халогени - 50 лв. двете (те обаче са продадени още от времето, в което си карах Темпрата. Бях се разбрал с приятел, че тръгна ли да я продавам халогените са за него. Има шанс той да се откаже и тогава някой друг ще ги вземе)Пепелник - 10 лв.Преден десен механизъм за стъкло - 150 лв. (тук не намерих никаква друга цена, освен едни 200 евро за всичко - моторче и механиката около него, възможно е по отделно частите да са по-евтини. Ако някой има инфо от италианеца или от арабите да казва)Лампичка за осветление на номера - 15 лв.Предни спирачни механизми за вентилирани дискове (когато започнат да се продават) - 100 лв. двата.Задни спирачни механизми - 70 лв. дватаПредни дискове - на 16000 км. вентилирани, купени са за 120 лв. - 60 лв. дватаЗадни дискове - на 16000 км., купени за 60 лв. - 30 лв. дватаНакладки - трябва да се види колко са похабени за тия 16000 км - по 5 лв. парчетоДвигател (с нови бутала) - 700 лв.Скоростна кутия - 300 лв.Газова уредба с бутилка 60 л. - 120 лв.Отделно само газова бутилка 60 л. (имам 1 свободна), заедно със сонда - 70 лв.2 гуми на 2 години и 16000 км. Дебика, купени за 130 лв. - 65 лв. двате2 зимни гуми в добро състояние, но по-стари - 40 лв. двете (тези си дойдоха с колата и не знам в какво състояние са - едната е лепена професионално от мен при вулканизатор - с гъба)4 джанти - 80 лв. общо(давам тези цени на гуми и джанти, защото ако някой иска, може веднага да ги вземе без много демонтаж - сваля гума с джанта и си слага друга гума с джанта. Ако иска да си пази джантите, разходите по монтажа и демонтажа са си за негова сметка. По-късно тези гуми ще ги демонтирам, но сега ако някой бърза...)Като се сетя още нещо, ще добавям. Повтарям, че това са начални цени, изчислени по системата:Цена = (Оригинал по каталог / 2) - премияВъзможно е ако излязат факти, уличаващи системата в несправедливост, тя да се промени...Добри Божилов
www.komentari.com
Коментар
-
Пръскалката на чистачките не работи откакто е кумена колата и не знам в какво състояние е всичко там. Има я и върти моторчето, но не пръска.Добри Божилов
www.komentari.com
Коментар
-
Dobri написа:Пръскалката на чистачките не работи откакто е кумена колата и не знам в какво състояние е всичко там. Има я и върти моторчето, но не пръска.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Може и да е прав Митко - казанчето да не е оригинално. Просто този детайл изобщо не го знам какъв е.Добри Божилов
www.komentari.com
Коментар
-
Dobri написа:Преден десен механизъм за стъкло - 150 лв. (тук не намерих никаква друга цена, освен едни 200 евро за всичко - моторче и механиката около него, възможно е по отделно частите да са по-евтини. Ако някой има инфо от италианеца или от арабите да казва)...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:Dobri написа:Преден десен механизъм за стъкло - 150 лв. (тук не намерих никаква друга цена, освен едни 200 евро за всичко - моторче и механиката около него, възможно е по отделно частите да са по-евтини. Ако някой има инфо от италианеца или от арабите да казва)...
Коментар
-
Няма климатик.Тази цена явно ще се преосмисля - налице са достатъчно доказателства, че не е изчислена правилно... :DДобри Божилов
www.komentari.com
Коментар
-
pugsy написа:stef написа:не разбрах цена за нивомера на течноста за чистачките ако има такъв естествено без него колата може да се движи :DTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар