Колеги,дойде време вярно служещият ми вагон-ресторант да намери нов стопанин. НакраткоАлфа Ромео 156 Спортвагон2.4 JTD 140 к.с. (ЕВРО 3)Произведена февруари 2001, на 162 хил. км. ИсторияКолата е моя от 2010. Закупена от форума. Винаги е поддържана с желание и ясна цел - сигурен и надежден автомобил, който да не ме оставя на пътя. Всичко съм подменял с ново и най-доброто на пазара. Направих 2 разходки из Европа с нея тази година - не е имало никакви проблеми.Румен (rubig - клубният сервиз) и Тони (dellltata или Тони от Ванто) са запознати с колата - може да им се обадите за мнение. Ремонти/облужвания/подобрения
- Пълно облужване преди 20 хил. км (ремъци, ролки, обтяжен механизъм, водна помпа, антифриз, масло на скоростна кутия, спирачна и хидравлична течност + промивка - всичко което е имало нужда).
- Подменено окачване - долни носачи (сменени преди 50-тина хил. км TRW), горни носачи (единия е на по-малко от 10 хил, другия на 30, отново TRW), нови тампони на стабилизиращата щанга (гумени), нови щанги на задно окачване с полиуретан, както и няколко маншона на полуоските.
- Нов комплект съединител Valeo, усилен (от 166-ца) заедно със семиринга на коляновия вал - преди 20 хил. км.
- Нови дискове и накладки на 4-те ъгъла (задните са на по-малко от 5 хил. км, предните дискове и накладки са Brembo).
- Нови жила на ръчната.
- Карана с масло Мотул 5/40 и сменяно на 10 хил.
- Ремап от Digital Tunning (според мен, много грамотно направен - колата върви добре и не е имало никога проблеми - все още в гаранция).
- MP3 радио Блаупункт с флашка в жабката.
- Оборудвана за зимата със зимни гуми (купувани нови).
- Летни гуми за нейните джанти.
- Нов акумулатор Варта 74Ah
- Гражданска и каско към Армеец (на вноски).
- Винетка
- Два ключа, код карта.
Коментар