Здравейте!Явно поради запушване на един от каналите за масло достигащо до разпределителните валове ми дойде голям проблем на главата. Счупен биелен лагер на 2-ри цилиндър, при отварянето на капака установих много износени валове (разликата в някои гърбици беше 3 мм) предишният собственик я е смачкал явно. Както и да е. Трябват ми валове за този мотор 1.8 16v. В талона са записани 98 киловата, в интернет може да намерите пък, че е 136 коня . По-скоро ме интересуват цената както единично така и заедно. За да знам дали да я пращам прекия път към моргата или да оправям двигателя. Благодаря за всякакви предложения! )))
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разпределителен вал/валове за Fiat Barchetta 1.8 16v
Collapse
X
-
Не мога да разбера за какво говорите. Аз говорех само за валовете. И защо да бъдат валовете от различни мотори? Колега, лично аз отидох в морга в град Пловдив, от където от 1 двигател Twin Spark от Алфа свалих двата вала и няма абсолютно никаква разлика между моите и тези валове. Ако искаш мога да направя снимки ? Може би мотора ми да е сменян ама се съмнявам... Абсолютно същите са валовете на двигател на Алфа и на Барчетата.. Сега не помня от какъв двигател на Алфа ги свалихме. Или може би да се бъркам, че двигателя е на Браво, но не мисля...
Коментар
-
n0_m0r3_pa1n написа:Не мога да разбера за какво говорите. Аз говорех само за валовете. И защо да бъдат валовете от различни мотори? Колега, лично аз отидох в морга в град Пловдив, от където от 1 двигател Twin Spark от Алфа свалих двата вала и няма абсолютно никаква разлика между моите и тези валове. Ако искаш мога да направя снимки ? Може би мотора ми да е сменян ама се съмнявам... Абсолютно същите са валовете на двигател на Алфа и на Барчетата.. Сега не помня от какъв двигател на Алфа ги свалихме. Или може би да се бъркам, че двигателя е на Браво, но не мисля...
Коментар
-
karal fiat написа:n0_m0r3_pa1n написа:Не мога да разбера за какво говорите. Аз говорех само за валовете. И защо да бъдат валовете от различни мотори? Колега, лично аз отидох в морга в град Пловдив, от където от 1 двигател Twin Spark от Алфа свалих двата вала и няма абсолютно никаква разлика между моите и тези валове. Ако искаш мога да направя снимки ? Може би мотора ми да е сменян ама се съмнявам... Абсолютно същите са валовете на двигател на Алфа и на Барчетата.. Сега не помня от какъв двигател на Алфа ги свалихме. Или може би да се бъркам, че двигателя е на Браво, но не мисля...
Коментар
-
Направо ще ме побъркате :D Също така на кое казвате лифт? Мерил съм височината на всяка една от най-здравите гърбици на моите валове с височината на другите с шублер. Мерихме ширината на валовете пак с шублер.. знаете ли какво, днес ще кача малко снимки, за да се убедите сами А ако под сглобявай и не се коси трябва да означава заяждане.. пич. Ако искаш да дойдеш и сам да се убедиш ще ти кажа адреса. Все пак шлайфах колянов вал, биели, смених основни и биелни лагери, взех си 2 почти чисто нови разпределитени вала, смених феродов диск, гумички на клапани, раздвижих и почистих саморегулиращите се помпички.. и с най-голямо удоволствие ще го сглобя То и не остана..
Коментар
-
Извинявам се тогава за предишния ми пост. Колеги, трябва ми пак малко помощ. Колата върви добре, но за съжаление не както трябва. Чува се тракане от 4 ненапомпили с масло повдигачи. Интересува ме цена за тях. Понеже старите ги отваряхме и ги почистихме, понеже бяха изключително зле, сега явно някои се спасиха, но други не успяха. Интересува ме цена за бройка. Толкова смачкана кола от каране не съм виждал до момента....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар