Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разпределителен вал/валове за Fiat Barchetta 1.8 16v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Разпределителен вал/валове за Fiat Barchetta 1.8 16v

Здравейте!Явно поради запушване на един от каналите за масло достигащо до разпределителните валове ми дойде голям проблем на главата. Счупен биелен лагер на 2-ри цилиндър, при отварянето на капака установих много износени валове (разликата в някои гърбици беше 3 мм) предишният собственик я е смачкал явно. Както и да е. Трябват ми валове за този мотор 1.8 16v. В талона са записани 98 киловата, в интернет може да намерите пък, че е 136 коня . По-скоро ме интересуват цената както единично така и заедно. За да знам дали да я пращам прекия път към моргата или да оправям двигателя. Благодаря за всякакви предложения! )))

Имам.0888-41-29-74,02/927-55-23

Коментар

220лева за 2-та

Коментар

Благодаря, колеги!Намерих валове. Оказаха се същите като валовете на Twin Spark двигателите на алфа ромео ))

Коментар

n0_m0r3_pa1n написа:
          Благодаря, колеги!Намерих валове. Оказаха се същите като валовете на Twin Spark двигателите на алфа ромео ))
          да ама не са същите с друго газорозпределение са
          ALFA CROSSWAGON Q4 FIAT STILO 1.9JTD

Коментар

Би ли обяснил какво имаш на предвид?Валовете ги свалихме от двигател TwinSpark и мога да кажа, че всичко по тях е абсолютно 1:1. Сега не съм сигурен точно какъв беше двигателят като кубици, но са абсолютно същите валове..

Коментар

Валове стават само от купе 1.8 и барчета и петите ги дават само за тези два мотора
              NO PAIN NO GAIN fiat COUPE

Коментар

това, че петите ги дават други не е меродавнонаистина валовете могат да се сменят с такива от твин спарк, обаче трбява да се изберат смукателен и изпускателен от различни моторида не говорим, че ако е с платмасовите колектори стават и от либра и стило, хгт и разни други

Коментар

Не мога да разбера за какво говорите. Аз говорех само за валовете. И защо да бъдат валовете от различни мотори? Колега, лично аз отидох в морга в град Пловдив, от където от 1 двигател Twin Spark от Алфа свалих двата вала и няма абсолютно никаква разлика между моите и тези валове. Ако искаш мога да направя снимки ? Може би мотора ми да е сменян ама се съмнявам... Абсолютно същите са валовете на двигател на Алфа и на Барчетата.. Сега не помня от какъв двигател на Алфа ги свалихме. Или може би да се бъркам, че двигателя е на Браво, но не мисля...

Коментар

от любопитство как премери
                    n0_m0r3_pa1n написа:
                    няма абсолютно никаква разлика
                    иначе сглобявай и не се коси

Коментар

n0_m0r3_pa1n написа:
                      Не мога да разбера за какво говорите. Аз говорех само за валовете. И защо да бъдат валовете от различни мотори? Колега, лично аз отидох в морга в град Пловдив, от където от 1 двигател Twin Spark от Алфа свалих двата вала и няма абсолютно никаква разлика между моите и тези валове. Ако искаш мога да направя снимки ? Може би мотора ми да е сменян ама се съмнявам... Абсолютно същите са валовете на двигател на Алфа и на Барчетата.. Сега не помня от какъв двигател на Алфа ги свалихме. Или може би да се бъркам, че двигателя е на Браво, но не мисля...
                      лифта е друг.

Коментар

karal fiat написа:
                        n0_m0r3_pa1n написа:
                        лифта е друг.
                        може ли доказателства?

Коментар

Направо ще ме побъркате :D Също така на кое казвате лифт? Мерил съм височината на всяка една от най-здравите гърбици на моите валове с височината на другите с шублер. Мерихме ширината на валовете пак с шублер.. знаете ли какво, днес ще кача малко снимки, за да се убедите сами А ако под сглобявай и не се коси трябва да означава заяждане.. пич. Ако искаш да дойдеш и сам да се убедиш ще ти кажа адреса. Все пак шлайфах колянов вал, биели, смених основни и биелни лагери, взех си 2 почти чисто нови разпределитени вала, смених феродов диск, гумички на клапани, раздвижих и почистих саморегулиращите се помпички.. и с най-голямо удоволствие ще го сглобя То и не остана..

Коментар

няма заяжданепросто няма да усетиш разлика

Коментар

Извинявам се тогава за предишния ми пост. Колеги, трябва ми пак малко помощ. Колата върви добре, но за съжаление не както трябва. Чува се тракане от 4 ненапомпили с масло повдигачи. Интересува ме цена за тях. Понеже старите ги отваряхме и ги почистихме, понеже бяха изключително зле, сега явно някои се спасиха, но други не успяха. Интересува ме цена за бройка. Толкова смачкана кола от каране не съм виждал до момента....

Коментар

Working...
                              X