значи купувам тази джаджа, която се намира близо до АБС-а която съединява маркуча излизащ от казанчето на чистачките с маркуча който отива до задната пръскалка представлява малка пласмасова джаджа която играе ролята на "винтил" и не позволява на водата от багажника да се връща в казанчето поради разликата във височините че сега съм го направил с една медна тръбичка от хладилник и чакам по 30-40 секунди докато иде водата и почне да пръска
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
купувам джаджа за чистачки
Collapse
X
-
А пък аз мисля, че е много по-вероятно причината да не е в клапанчето, а да има другаде пропуск по пътя (то не е и толкова трудно да се провери дали е клапанчето). Впрочем, цената която споменаваш ми се вижда малко висока (освен ако за Алфите не са някакви по-специални).
ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Pecho написа:А пък аз мисля, че е много по-вероятно причината да не е в клапанчето, а да има другаде пропуск по пътя (то не е и толкова трудно да се провери дали е клапанчето). Впрочем, цената която споменаваш ми се вижда малко висока (освен ако за Алфите не са някакви по-специални).
) (дори си поисках отстъпка от 10%, на което продавачката ми се изсмя подигравателно
)Проверил съм дали другъде има теч, но такъв не открих.А и не мисля, че е нормално когато надувам клапанчето с уста и от двете страни да няма разлика.Пробвал съм, също така, да го сложа в обратна посока (обратно на посочената стрелка) - отново водата преминава през него.Ако е здраво клапанчето не трябва да пропуска вода, ако е обърнато обратно. Явно съм попаднал на кофти клапан
А проверката дали има теч на друго място, става така - Задържах лоста толкова, че да пръсне на задното стъкло.Веднага извадих маркуча от клапана и го затапих здраво.На другия ден махате "тапата", слагате клапана и ако пръсне веднага след като натиснете лоста, значи след клапана всичко е наред
Дано не се сметне за спам (въпреки, че си е такова), но искам да споделя опита си с колегата, който търси "джаджата", а и не само с него.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар