KbH40 написа:
Колега, аз съм с 1.4 12в и съм много доволен!Разхода не е никак висок, има динамика, просто някои хора са родени състезатели явно и искат да вдигат на първа 100.Не виждам никаква разлика в динамиката на 1.4 12в и 1.6 16в!!! На втора и на двете в лютеницата е 80км.ч, така че недейте да се излагате...Ако равняваме Бугати Веирон с Браво 1.4 12в, тогава ОК, ще има разлика фрапантна...Относно вноса, избягвай италианските, защото задължително ще правиш нещо по двигател! Ако е от Италия и ти я дава на ниска цена, гледай вала (ако не е поддържана, най-често се разбира по вала), то поне гледай да е от южна италия, поне няма да има тръгнали ръжди и са с по-запазени купета!На мен разход на бензин:10-10.5 средно каране с леки задръствания, сега в София ми е давало и 11 разход при киснене с часове на сфетофарите7-7.5 извънградско каране с не по-ниски скорости от 100км/чГаз ми дава:12 градско (само трябва по-често да си сменяш филтъра до 3000км иначе го вдига много, ама това е на всяка кола)8-8.5 извънградско пак с над 100км/чКогато я взех направих ремонт на двигателя, защото беше супер занемарена! Вала ти е 200 лева, което е супер евтино! Кобилици и повдигачи са по няма и 20 лева на брой (общо 12) тях още не съм ги сменил, защото тогава останах без пари и досега не ми е правила (Да чукна на дръво) никакви проблеми...А и трябва да смениш през една смяна на масло гумените уплътнители на маслените магистрали, които се вдървяват с времето и спират да смазват вала и той отива за 50-100кмСмениш ли вала, кобилици и повдигачи и ако не е прегрявана колата от чужбина още, няма да отвориш капака в близките 50000км , само сменяй масло навреме и през еедна смяна давай по 50 лева за тия гумички...Аз за тракането на повдигачите съм сложил добавка и ги поуспокои, не е напълно, ама си работи без ядове!Хайде успех и безаварийни километри!
Коментар