Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Мареа

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Мареа

Купувам фиат мареа. Имам следните изисквания към колата:- Година на производство - от 1997 г. нагоре. Задължително ме интересува датата на производство, която излиза след проверка по номер на рамата в EPER.- Цена - до 4500 лв. ( възможен е и лек коментар нагоре, ако колата наистина ми хареса и неудържимо пожелая да я имам )- Двигател: бензин, 1.6-1.8- Скоростна кутия: ръчна- Категория: предпочитам лимузина/седан, но може и комбиЗадължителни екстри:- 4/5 врати- ABS- климатик или климатроник - работещ- централно заключване- аларма, която командва и централното заключване- ел.стъкла (поне предните)- имобилайзер- поне 2 контактни ключа- серво управление- стерео уредба и задължително работещи предни и задни тонколони- много добре запазени салон, волан, табло, тапицерия- много добър външен вид. естествено са възможни драскотини, те са неизбежни, стига да не са прекалено дълбоки и дразнещи.Интересуват ме обслужени автомобили, задължително със сменен ангренажен ремък и ролки.Мисля, че е ясно, че държа и на много добро техническо състояние, интересуват ме само коли без сериозни проблеми по двигател, окачване, ходова част.Очаквам обаждания само от сериозни хора, които продават наистина добри коли.За връзка: e-mail: venko_zm@mail.bg
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

doofiat написа:
    Фиат Брава искаш ли? Продавам си моя. Напълно обслужен е.
    Колите, от които бих се заинтересувал, освен вече обявената Фиат Мареа, са:- Ланчия Дедра - лимузина/седан, не по-стара от 1998 г.- Форд Мондео - лимузина/седан, не по стар от 1998 г.Останалите ми изискванията са същите, като обявените в първото мнение в темата.Всъщност изискването за бензин не е задължително, просто никога не съм карал дизел и нямам представа от поддръжката им. Но някой много запазен дизел може и да ме убеди да "сменя отбора" .Но другите коли са мнооого резервен вариант, толкова резервен, че по-добре не му обръщайте внимание.Казано с един ред: Търся обслужена Fiat Marea HLX , седан/лимузина, в много добро състояние.П.П. И благодаря на доброто духче, което почисти темата от спам .

Коментар

Между другото още не съм купил кола. Дал съм си срок до края на другата седмица, ако не стане - ще отложа за пролетта. Междувременно парите, които бях приготвил за кола (+ регистрация, застраховка и обслужване) се стопиха от 5500 на 4500 лв. Тези пари в момента няма да ми стигнат за добър Fiat marea HLX. По тази причина се насочих към Lancia Dedra LS седан. Колата е с всички екстри, комфортна, голяма, има много добра возия. Попаднах на няколко много запазени екземпляра (година на производство 1996 г.) и е доста вероятно другата седмица да съм собственик на ланчия. Доста от вас посещават и форума на ланчия, но да споделя и тук една куриозна случка: 3 дни се уговарях с една автокъща в Горубляне и отидох да видя една ланчия. Уговорката беше, че ще покарам колата, ще излезем някъде да вдигна поне 100 км/ч. Колата се оказа мръсна като кочина (вътре цялата с листа и засъхнала кал, дали пък не е преживяла някое наводнение ?) и с 3 гуми изтъркани като галоши, а четвъртата - спукана. А тази кола трябваше да я пробвам и то след уговорка ?! Продавача ми каза: "Иди пий едно кафе, ще я обуем, ще я измием и ще светне". Мисля, че е излишно да ви обяснявам, че директно си тръгнах. Това е аматьорска, мърляшка работа, просто не ги разбирам такива търговци.

Коментар

То и те не разбират теб ама ко ти пука... ти продължавай да търсиш :D

Коментар

~

Здравей колега, днес сабалем към 6.30 видях на автовоз Твоята Marea 1.8 HLX ’98 2800 лв. и ми я даваха веднага. Колата имаше перфектен салон, карана е много за това е пред основен ремонт на ДВГ, успях в снега да се набия да и видя ходовата част, бяха сменяни доста работи, амо-ри, маншони... а бе подържана кола... на всякъде личаха стикерите със сменяни консумативи (ролки, ремъци, масла)на 185 000 КМ, по Километраж колата е на ~ 200 000 Км. Не забелязах ръжда. Имаха и трите ключа, сервизна книжка... документите бяха от италиянец (Модена). Това е хубавата част, бях 100% сигурен, че я карат към автоборсата на Драгичево, но уви шофера каза, че я кара към дупница за някакво лице дето само си е уредило всичко до товаренето , но до сега не си е платило автовоза та и самата кола. Купена е за 1000 евро от морга. Увериме че колата няма да и се прави козметика, а ще я даде на човек, който има желание да я прави. Предполагам не ти върша особено голяма услуга, но все пак да не се отчайваш.... мисля че ще имаш възможност да си влезеш в парите за една хубава Мареа, въпрос на късмет и на сърце и дупце :D Аз също напаравих избор и мога да ти кажа как се чуствам с колата в кофти време... еми с не лоши гуми (LASSA), в супер гаден сняг на пътя от Земен до София бяхме нещо като колона Дедра, Мареа и 318i всичко друго лазеше и се молеше да стъпи на "сух път". В байра към вилата през ноща имаше 5см сняг на черен път отлично поведение, на спускане 15см същата работа. Като за последно да ти кажа мисля, че 1.6 мотор и е малко на това купе. Разбрах, че държиш на климата (нормално), доста се мъчи при старт и байр. За разхода мога да каже много добри неща 30л. 425км като 380 са ми извън градско, другите в София (~7.5/100km ) при скорост оклоло 130-140 на 3700 об/мин 4 човека без багаж колата не съм я чакал да изгасне след тия 30л. Успех с търсенето.П.С. М/у другото Мареата е светло зелена и си имаше и щора и всички малки джаджи на който им виждат сметката джамбазите гадни.

Коментар

Re: ~

LiGuru написа:
            Здравей колега, днес сабалем към 6.30 видях на автовоз Твоята Marea 1.8 HLX ’98 2800 лв. и ми я даваха веднага...
            Здрасти и на теб. Със сигурност не е била моята мареа . Няма да ми стигнат парите за добра мареа в момента, няма смисъл да се залъгвам. С тези пари или ще си купя някоя застаряваща красавица (ланчия дедра), или ще отложа покупката на кола за пролетта.А иначе Моята кола със сигурност е чисто нова, но ... е в магазина и не се знае дали някога ще си я взема оттам .Всички тези боклуци втора употреба, закупени от автоморги или кой знае откъде, на които разни мърлячи са им взели здравето, а ние после им се радваме и треперим над тях, са един компромис, но за съжаление това е положението.

Коментар

Прав си относно колите втора употреба, явно съм се залъгал относно интереса ти, мислех че търсиш кола на старо. А това дали колата е купена от морга или ти я предлагат нов внос на горубляне в перфектно техническо състояние си е чиста илюзия. Ако не вярваш мини към последната спирка на рейс 305 това е в посока Младост има един месокомбинат и в двора едно арно сервизче, те там може да видиш как идва колата, как се прави козметика и после как заминава в идеално състояние на борсата... Биелка струва 10-15 лева ама не, ония търгиш вади горелката и награвя докато не заминат всички луфтове. Е предпочитам да си взема колата преди да я напудрят да и спретна аз ремонта, и да знам какво съм правил. Моята Марея я взех с блокирал двигател, ремонта ми излезе под 1300 лв. досега ми се е вързала на 4600 с чисто нови гуми. Ти си прави сметката какво те чака с "новия внос".Поздрави и успех с търсенето.

Коментар

Разбира се, че търся кола втора употреба. Това за новата кола са мечти, неосъществими засега. И в тази връзка писах, че парите няма да ми стигнат за това, което търся ( обслужена фиат мареа HLX или нов внос такава+парите за обслужване и неизбежни ремонти ) и или ще се задоволя с ланчия дедра, или ще отложа за пролетта. А пък конкретно за кола с проблем в двигателя изобщо не си и помислям.

Коментар

LiGuru написа:
                  Прав си относно колите втора употреба, явно съм се залъгал относно интереса ти, мислех че търсиш кола на старо. А това дали колата е купена от морга или ти я предлагат нов внос на горубляне в перфектно техническо състояние си е чиста илюзия. Ако не вярваш мини към последната спирка на рейс 305 това е в посока Младост има един месокомбинат и в двора едно арно сервизче, те там може да видиш как идва колата, как се прави козметика и после как заминава в идеално състояние на борсата... Биелка струва 10-15 лева ама не, ония търгиш вади горелката и награвя докато не заминат всички луфтове. Е предпочитам да си взема колата преди да я напудрят да и спретна аз ремонта, и да знам какво съм правил. Моята Марея я взех с блокирал двигател, ремонта ми излезе под 1300 лв. досега ми се е вързала на 4600 с чисто нови гуми. Ти си прави сметката какво те чака с "новия внос".Поздрави и успех с търсенето.
                  все пак не всички са така и не е невъзможно да взмеш кола за 4 000 примерно и тя да ти излезе 4 000лв ако ме разбираш /визирам моята/
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Купих кола най-накрая ! Fiat Marea Weekend ELX 1.8 115 к.с., 1997 г., 150 000 км., бордо металик. Момичето е германско . Всички сервизни книжки и други подобни са водени до м. август 2007 г., имала е един собственик в Германия. По-късно ще сложа и снимки. Колата е много запазена, няма удари, никъде не е пребоядисвана или пръскана, има само дребни драскотини и точици по боята, причинени от камъчета, по маската и капака.

Коментар

Да ти е честита! И да се грижиш за нея! )
                      ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                      // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

snake написа:
                        Купих кола най-накрая ! Fiat Marea Weekend ELX 1.8 115 к.с., 1997 г., 150 000 км., бордо металик.
                        Честито! Много безаварийни!!! И да дадеш по-подробно инфо когато имаш време...След дългото търсене най-после - 12.11. явно е бил твоя щастлив ден - продажба на Палиото и купуване на Мареата! С търпение и постоянство всичко се постига! :D
                        BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                        Среден разход на газ

Коментар

Kолега видях в консултации, че си намерил Мареата. Пожелавам ти много да и се радваш по пътищата, също така ти пожелавам и разък спад на цените на горивата и преди всичко друго, много лично щастие. Още веднъж честито!

Коментар

Working...