Купувам алтернатор / генератор за Punto MK2(188) 1.2 8V 60hp
Купувам Алтернатор / генератор за Punto MK2 (18 1.2 8V 60hp 2001год. бензин с климатик. Оригиналния е Denso, Произведен в Италия.Давам примерна снимка, която намерих от обяви в нета. Извинявам се за размера, не знам как да я пусна като Thumbnail
Намерих си. Благодаря.Малко информация ако мога да съм полезен и на други, попаднали в моето положение.Намерих и поръчах алтернатор свален от същата кола като моята в MEGAPARTS. /МЕГАПАРТС/ са може би най-големия сайт за онлайн авточасти втора ръка, всички ги знаели...В сайта пишеше, че поръчките направени до 13ч. се изпълват на същия ден, поръчвам аз като в допълнителното описание конкретно питах дали алтернатора отговаря на този от снимката в сайта и ако нещо има проблем какви са условията за връщане. В сайта пише, че може да се върне всяка стока в рамките на 14дни, но исках да съм сигурен за да няма после инфекция. Свързаха се с мен сравнително бързо, но определиха срок на доставка на следващия ден 10-17ч. Доста бързаха по тел-а и независимо, че доставката не е тази упомената на сайта пирех да чакам на другия ден в посочения адрес. Добре, че беше работен ден, че бях дал адреса на офиса и ако беше събота - почивка, трябваше да чакам до понеделник, а разбирате сами - колата ми трябва...Все едно, викам си това да им е кусура. На следващия ден докараха алтернатора почти в последния момент от уговореното време (17 без малко). Взех го аз без да го разпечатвам и подписах там протокола за доставка. 74 + 3.5 = 80лв. понеже куриера нямаше дребни, не че ми е проблем да дам бакш. (дори нямаше да искам ресто) ама като го искат така нагло ми е малко гнусно... Увериха ме, че е тестван работи, всичко точно, но ако нещо примерно не стане за моята кола да го върна до 14дни.Качвам се в офиса, разопаковам и ужас. О.О- алтернатора е друга марка, друг номер. В сайта и обявата пишеше DENSO, на етикетите и корпуса пишеше MAGNET MARELLI, номера беше друг- беше запекъл, не се въртеше на ръка ротора и то със стабилна сила...- миришеше на изгоряло лаково покритие. Хората ремонтирали техника с медни проводници ще ме разберат- статора беше черен, опечен, а лакът му напукан и се белешеВ резултат осъзнах, че са ми продали боклук, който не може да се върне и на скрап и то за не малко пари.Обадих се почти веднага, не бяха минали и 10мин след вземането му и на висок тон поисках да върна артикула и да си взема парите. Куриера явно е бил доста напреднал, понеже отказа да се върне, че трябвало да се отчита и ме увери, че няма да има проблем с връщането въпреки несъответствията с номерата.Оказах се -80лв с боклук вместо резервна част и поне още 3дни без кола докато върна този и намеря друг. Беше края на работната седмица - т.е. събота неделя, понеделник докато го върна трябваше да се забавя. За капак не можех да търся нов, понеже не знаех нито дали ще ми върнат парите, нито дали няма да ми намерят заместител и тн.В крайна сметка си взех парите, естествено без доставката, но трябваше да се разкарвам до жк. Хаджи Димитър, т.е. да уговарям някой да ме кара + да губя моето и неговото време.Най ме изненада последното и точно заради това реших да пиша това. Като проверих отново обявата алтернатора отново беше в наличност!!! А меапартс нямаха друг, понеже на място провериха пред мен дали няма заместител от мареа, браво, ланчия и какво ли не. Сега този алтернатор просто чака някой в моето положение, който да го вземе и да бъде ужилен, макар и само с доставка + нерви, а те нямат цена...Автоморга МЕГАПАРТС Сайт megaparts.bgSkype megaparts.bghttp://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=60&t=403716Мегапартс - там да не стъпватеmegaparts - там да не стъпватеMEGAPARTS.BG - там да не стъпватеmnenieмнениеmneniaмненияморгаавточастивтор а употребаАВТОЧАСТИ ОНЛАЙНMEGAPARTS.BG - АВТОЧАСТИ ОНЛАЙНАвтоморга, авточасти втора употреба, авточасти втора ръка
Коментар