Колеги, пускам много странна тема с риск да бъда оплют и от много фенове на Голф, които карат Фиати, но са си Голфаджии undercover.Та, имам 1 приятел с Голф 4 1.8 Турбо 150 коня. Колата е много запазена и поддържана и никога не е имала газ. Ние с него сме изумени от максималната скорост, която постига този Голф. Максималната му скорост по километраж измерено е почти 210 км на 4-та. Като включи 5-та, оборотите падат, но колата не ускорява, т.е. явно 5-тата е само за икономия, както при Хондите. Той каза, че гледал теми във Фолксваген форума по тоя въпрос и това си било нормално за тия Голфчета.Не ме разбирайте погрешно, аз съм голям фен на Голф 4. Страшно много ми харесват (даже сега си продавам Фиатчето, но не ми е спешно да го продам и се замислям за Голф 4 TDI 110 или Пасат със същия двигател B5 или за Ланчиа Либра), ама обяснете ми как така 150 коня кола ще върви с максимална скорост от почти 210 км/ч ?Сега Голфаджиите под прикритие ще ме хейтнат и ще кажат, че това е великата инженерна мисъл на немците и километража показва без отклонения. Ама имам приятел с Голф 3 1.9 TDI 90 коня с плюсчета по него. Голфа сме го засичали по Г-Тек - 205 км/ч прави. А тоя Голф многократно съм го посочвал в мои постове като пример и мога да обобщя, че долу-горе върви на кантар с моето стоково Фиатче 1.6. Та мисълта ми е, че не е кой знае колко пипнат, а вади същата максимална скорост като Голф 150 коня. Друг е въпроса, че ги прави много по-бавно от 4-ката.Сега прикачам и снимка да погледнете. И отговорете ми на въпроса как тази немска сила, тази бегачка, прави толкова нисък top speed ? Като гледам как повечето съфорумци се изумяват на зверското доускорение на TDI 110, то оставам с впечатлението, че той ще прави максимална скорост поне 210 км/ч, а тогава остава този турбиниран боец да подмине 220, ама на практика друго май се оказва.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Top Speed на Голф 4
Collapse
X
-
Виждал съм на снимка като тая на Голфа как Брава 1.6 с пластмасовите колектори прави 210 при 5500 оборота някъде. А доказано лично от мен, че при 200 е с 5000 оборота (на баща ми Бравата), но за повече нямаше възможност. Виждал съм пак на снимка как Браво като моето прави 210, но при 6200, защото е с по-късите скорости. Даже 2 снимки съм виждал, като едната е случайна, но другата е на комшията от Бравото на връщане от морето. Аз с моето Браво съм стигал до 190 на 4-та при 6700 оборота и повече не иска, а нямаше време за 5-та. Иначе тука във форума има 1 колега с някаква чипосана Брава 1.6 и той твърди, че правел 220 с нея.
Коментар
-
че долу-горе върви на кантар с моето стоково Фиатче 1.6Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
kiriluz1 написа:dikanio написа:Верно е малко, ако трябваше да налучквам, щях да предположа поне 220 за тази кола. p.s. Във форума имаше някой, които твърдеше, че е вдигал толкова с Браво 1.6Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Какво го мислите? Нали знаете каква е зависимостта между обороти, момент и мощност? Смятате и откривате, че при тези обороти моментът е толкова малко, че е направо смешна работа. Това, че е 150 коня не значи, че ще направи и 250 км/ч без проблеми. Важно е какъв момент има на колелата при такава скорост. Ако ще и до 8000 оборота да вдигне при което мощността би била 180 коня, пак няма да отлепи повече от 210-215. Тва конските сили са за кръчмата в квартала Моментът е важен. А за повече момент трябва и още нещо. Със 110-120 нютонметра, 1.3-1.4 тона кола и да се насере - няма да вдигне повече от 210-215, ако ще и мощността да и е над 200 к.с. (10’000 об.). Е, сигурно ще вдигне, ама то ще е заради скоростната кутия която ще е с различни предавки. Така че това е положението. С тоя двигател - толкова. А това, че на дръпки може да ускорява по-бързо от други е съвсем различно нещо. Има коли, които са тромави, ускоряват бавно, но могат да ускорят без проблеми и до 240.
Коментар
-
Елементарно.Почти всички коли около 150кс могат да вдигнат 210-215км/ч.За по-висока скорост, повече мощност, образно казано.Само знам, че 1.6 двигател преборва законите на физиката. Как? Това само конструкторите могат да подскажат.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Princo написа:че долу-горе върви на кантар с моето стоково Фиатче 1.6
Коментар
-
chaveto написа:Ебати глупостите за макс. скорост на 150к.с. Бравата ти като има момент от 300 или там не знам колко е да не е да вдига 250?
Коментар
-
uBaHoBB написа:chaveto написа:Ебати глупостите за макс. скорост на 150к.с. Бравата ти като има момент от 300 или там не знам колко е да не е да вдига 250?FIAT BRAVO JTD105 - Турбо IHI RHF5 VL18, JTD115 инжектори, генерация на 60мм, къстъм ремап, ХГТ маховик и съединител, маслен радиатор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар