Бравото ускорява по-бавно от 0 до 100, защото върти гуми 3 сек. при потегляне. Отностно TDI тата , на старата работа съм карал един пасат 131 к.с. с една червена буква и двигателя беше AWX със разпределителна помпа 285 Nm. Имаше фирмата и А4 куатро с една червена буква 110 к.с. 275 Nm . Така, че една червена буква не значи 110 к.с. 235 Nm.Освен това бравата тежи 50-60 кила повече от бравото. TDI има мощност при всякакви обороти
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
1,6 Брава срещу А3 1,9 (110 к.с)
Collapse
X
-
Ето 1 случка от днес.Ходих до Плевен с на баща ми колата, защото моята меси масло и антифриз. Неговата е Брава 103 к.с. 99 година (пластмасовите колектори и дългите скорости). На връщане от Плевен бяхме 3-ма души и както си карам със 120 настигнах VW Vento TDI (без червено I). Започна да ускорява и така до 150 карахме 1 зад друг.Това става по пътя Плевен-Русе на около 10-15 км от Плевен в посока Русе. И така от 120 до 150 карах зад него. Та този велик TDI, който беше с 2-ма души вътре, имаше такова доускорение, че когато изпреварвахме двамата си махах крака от газта, за да не му намаля багажното пространство. Аз карах на 5-та, предполагам и той. При 150 км/ч го изпреварих и до 180 (4500 оборота) беше останал на не знам колко тира зад мен.
Коментар
-
uBaHoBB написа:Ето 1 случка от днес.Ходих до Плевен с на баща ми колата, защото моята меси масло и антифриз. Неговата е Брава 103 к.с. 99 година (пластмасовите колектори и дългите скорости). На връщане от Плевен бяхме 3-ма души и както си карам със 120 настигнах VW Vento TDI (без червено I). Започна да ускорява и така до 150 карахме 1 зад друг.Това става по пътя Плевен-Русе на около 10-15 км от Плевен в посока Русе. И така от 120 до 150 карах зад него. Та този велик TDI, който беше с 2-ма души вътре, имаше такова доускорение, че когато изпреварвахме двамата си махах крака от газта, за да не му намаля багажното пространство. Аз карах на 5-та, предполагам и той. При 150 км/ч го изпреварих и до 180 (4500 оборота) беше останал на не знам колко тира зад мен.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Добре бе, хора, защо толкова ви плаши тоя TDI ? Не мога да си обясня как Vento 90 коня ще върви повече от Bravata ?Аз съм бил с половин кола Голф 4 110-тка 2 пъти от 0 до 120. Голфа е страшно поддържан. Пак се повтарям, но.... Описах ви и резултат с пипан Голф 3 90 коня.Е, как тогава стокови 90 коня да се опънат на Бравата ?
Коментар
-
uBaHoBB написа:Добре бе, хора, защо толкова ви плаши тоя TDI ? Не мога да си обясня как Vento 90 коня ще върви повече от Bravata ?Аз съм бил с половин кола Голф 4 110-тка 2 пъти от 0 до 120. Голфа е страшно поддържан. Пак се повтарям, но.... Описах ви и резултат с пипан Голф 3 90 коня.Е, как тогава стокови 90 коня да се опънат на Бравата ?Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Princo написа:uBaHoBB написа:Добре бе, хора, защо толкова ви плаши тоя TDI ? Не мога да си обясня как Vento 90 коня ще върви повече от Bravata ?Аз съм бил с половин кола Голф 4 110-тка 2 пъти от 0 до 120. Голфа е страшно поддържан. Пак се повтарям, но.... Описах ви и резултат с пипан Голф 3 90 коня.Е, как тогава стокови 90 коня да се опънат на Бравата ?
Коментар
-
А сега стана ясно. Той човека си е карал, а ти си се "напинял" отзад. Евала, освен да му покажеш колко върви, си предприел действия, които в повечето пъти водят до нежелани последствия, излъчвани по медиите. Браво !!! Следващият път си намери автомобил в кондиция за сверяване, не на последно място, желание за такава "сверка". Читав голф/а3 110к.с. нафта TDI бе значение дали са жълти, бели, червени и бембени букви, ще ти направи влаковата композиция София-Бургас
Коментар
-
Mupo написа:А сега стана ясно. Той човека си е карал, а ти си се "напинял" отзад. Евала, освен да му покажеш колко върви, си предприел действия, които в повечето пъти водят до нежелани последствия, излъчвани по медиите. Браво !!! Следващият път си намери автомобил в кондиция за сверяване, не на последно място, желание за такава "сверка". Читав голф/а3 110к.с. нафта TDI бе значение дали са жълти, бели, червени и бембени букви, ще ти направи влаковата композиция София-Бургас
Коментар
-
Прочети поста на оги в предната страница, после прочети и моят в частта "читав". Голф4/А3 читав 110к.с. ми се опъва и на мен, направо си ме води с калници до 180км/ч. После разликата в конските сили взима превес. 30000km. ако мислиш, че са някакъв опит и то за 5 години, жестоко се лъжеш. И да п*шката ми е по-голяма
Коментар
-
Mupo написа:Прочети поста на оги в предната страница, после прочети и моят в частта "читав". Голф4/А3 читав 110к.с. ми се опъва и на мен, направо си ме води с калници до 180км/ч. После разликата в конските сили взима превес. 30000km. ако мислиш, че са някакъв опит и то за 5 години, жестоко се лъжеш. И да п*шката ми е по-голяма
Коментар
-
Баси,да зема да туря ино и шес на Интегралето и да махна тоя "боклук" 2.0 16 Турбо,явно е много по-бавен от него П.П.Само за доуточнение,две еднакви Делти 2-ки,едната е с "култовия" ино и шес на един приятел в много добро състояние,другата беше 1,9 ТД и моя собственост също в добра кондиция,ами вървежа им беше кантар,като на наклон нагоре дизела вземаше малък превес А Вие тука сравнявате с фауве маторя ТДИ,ми няма как ино и шес да върви дори и с 90 коньов такъв дизел Ама нали всичките сте "пилоти"Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
Предлагам да не спорите кое колко върви от кола до кола има много разлика , ако има някои познат с голф 1.9 тди 110 или 90 чипосан нека ми пише на лично да направим един старт с клип и готово пак после да коментираме , ако е 110 да е стокова ,не знам дали останаха такива."ТЕ VW и Opel бягат бърже,защото ги гони ръждата"
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар