Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Tipo 1.6 двувалката

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

за оборотомера на типо

ми вижте сега те всички оборотомери на бензина взимат импулс от първичната верига на запалването . най елементарно е да си видиш връзките на бубината ,то за оборотомера е по тънко кабелче оранжево или нещо такова може да е откачено или да е прекъснато някъде по трасето не търсете проблем в електрониката даже и да е дигитално таблото кво от това не е страшно .винаги човек се плаши от вероятни големи проблеми ама все е нещо дребно .
    не подценявайте италианските коли
    Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

за типото с висок разход

значи имах такъв проблем преди 3-4 год. не ходи на компютри разни глупаци да ти вземат пари . този модел има слабо място в масата на комютъра и оттам си бърка сместа за това ти дава код 44 -това е богата смес и затва гори и не варви .сега -виж първо кабела от акумулатора (минусовия) той се фаща на блока ама по средата е заголен и хванат със скоба и винт към купето (на гредата в коша).значи там точно се взема маса за инжекциона и проблема е следния на това место минусовия кабел се разхлабва и няма връзка към купето провери дали там е добре оттам масата на компютъра бяга с 0,5 до 1 волт , а това е полезната информация на ламбда сондата ако там е наред масата сондата ще ти мери верно ако не, става като при теб това е най вероятния проблем . ако не смяна на ламбда сонда ама не се плаши едва ли е това .виж най напред минусовия кабел. ако искаш ще ти съдействам с още съвети аз се справих сам с тия глупости сички майстори и рабирачи по сервизите да си гледат работата
      не подценявайте италианските коли
      Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

Kolko konq e Fiat Tipo 1.6 16v??!??MNogo mi e interesno 6toto nikade ne moga da namerq konete na tozi motor!

Коментар

Ами мисля,че Фиат Типо 1.6 16v няма!Май този мотор е 8v!Ако греше моля да ме поправите!Иначе 1.6 DOHC е точно 66 KW,или 89,73 конски сили
          Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
          Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
          EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Predatorsi написа:
            Ами мисля,че Фиат Типо 1.6 16v няма!Май този мотор е 8v!Ако греше моля да ме поправите!Иначе 1.6 DOHC е точно 66 KW,или 89,73 конски сили
            Точно!Карах такова Типо близо 3 години!Двигателят му е 1.6 8V - 66 kw, но е двувалка, и клапаните са по-голями - съответно от там се вдига мощността!Колата си беше много добра, ама си е друго 1.6 16V :D
            Fiat Grande Punto

Коментар

daniv написа:
              вчера ходех до софия и малко опънах двувалката по магистралата 184км/ч при 5100 оборота може 6и и ое но трябва6е да спра до бензиностанцията
              Аз на същото Типо/беше предишната ми кола/ съм му правил 180, ама си е изживяване!Мотора се товари страшно много, и не е за такава скорост, купето също!То сигурно и 200 ще направи, ама струва ли си :DВиж Марейката 180 ги понася много по-добре, ама там вече говорим за друг, много по-добър автомобил!
              Fiat Grande Punto

Коментар

Е все пак Браво/Брава/Мереа е наследника на Типо-логично е да е много по-добър автомобил!Иначе колата за годинките си върви доста прилично-има добро ускорение!Поне според мен де :D
                Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Predatorsi написа:
                  Е все пак Браво/Брава/Мереа е наследника на Типо-логично е да е много по-добър автомобил!Иначе колата за годинките си върви доста прилично-има добро ускорение!Поне според мен де :D
                  Е да, ама Типото си е супер количка, надявам се и Мареата да слуша като него!Никъде не ме е оставило!А що се отнася до ускорението - върви перфектно!Много рядко могат да ти се опънат коли с 1.6 двигатели/8V/, та даже и 1.8!Аз съм дърпал Рено 19 1.8 с Типото!Абе Фиат, какво повече да каже човек :D
                  Fiat Grande Punto

Коментар

Но се държи доста зле с газ...висок разход и доста се спъва,хем му слагахме какви ли не емулатори,глупости...няма го дърпането след 3500rpm както на бензин
                    ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

колеги да ви питам добре ли ще е да сложа спортен филтър на двувалката

Коментар

Колеги, като вкарвам колата в по-високи обороти нещо почва да мирише на изгоряло от какво може да е това

Коментар

Working...
                        X