Филтрите и ламбдата са почти нови(5000км),агренажа се постарах да го зацепя абсолютно на белезите,тогава остават свещите и дистрибуторната капачка и най-вероятно палеца.Мерси за информацията-ако машинката тръгне много ще се радвам защото много си я обичам.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Tipo 1.6 двувалката
Collapse
X
-
Ganis написа:Тампоните ми са нови,но за щангите не се бях сетил.МерсиFiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC
Коментар
-
Смених и проверих всичко,ABARTH,но вървенето пак е плачебно.Закачих я на газанализатор и ми показва че работи на богата смес.Checkengine нищо не показва,всичко си работи както му е реда уж а колата гори като за световно и върви по-малко от 1.1.Вече се чудя какво да я правя.ASUS мерси и аз така смятам да направя вече освен ако не реша да я хвърля някъде.
Коментар
-
Ganis написа:Смених и проверих всичко,ABARTH,но вървенето пак е плачебно.Закачих я на газанализатор и ми показва че работи на богата смес.Checkengine нищо не показва,всичко си работи както му е реда уж а колата гори като за световно и върви по-малко от 1.1.Вече се чудя какво да я правя.ASUS мерси и аз така смятам да направя вече освен ако не реша да я хвърля някъде.ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
deqnak__ написа:Няма да се намери сервиз, в който да диагностицират точно този инжекцион.ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
Колата е на бензин и никога не е помирисвала газ.Напоследък имах малко свободно време и я поразгледах малко по-обстойно и реших да и сложа газово защото "прекрасното" италианско изпълнение на моноинжекциона просто вече е за боклука.Тъй че съм 99% сигурен че ако я карам на газ ще гори по малко и ще върви доста повече отколкото в момента а и ще ми излезе дооооста по евтино от ремонта на каквото и да било по колата.
Коментар
-
deqnak__ написа:Ganis написа:Колата е на бензин и никога не е помирисвала газ.Напоследък имах малко свободно време и я поразгледах малко по-обстойно и реших да и сложа газово защото "прекрасното" италианско изпълнение на моноинжекциона просто вече е за боклука.Тъй че съм 99% сигурен че ако я карам на газ ще гори по малко и ще върви доста повече отколкото в момента а и ще ми излезе дооооста по евтино от ремонта на каквото и да било по колата.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
deqnak__ написа:Ganis написа:Колата е на бензин и никога не е помирисвала газ.Напоследък имах малко свободно време и я поразгледах малко по-обстойно и реших да и сложа газово защото "прекрасното" италианско изпълнение на моноинжекциона просто вече е за боклука.Тъй че съм 99% сигурен че ако я карам на газ ще гори по малко и ще върви доста повече отколкото в момента а и ще ми излезе дооооста по евтино от ремонта на каквото и да било по колата.ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
Разхода на газ при малко по слаба динамика отколкото при бензин при мене е 13-14/100, може да се настрои и да върви по добре но се вдига и радхода, към 15-16. Това при положение, че всичко друго е наред. Единственният проблем които не знам как да реша е, че понякога като изключа от предавка на газ, гасне. Оказа се че е от въздуха който постъпва в този момент в ДВГ. Ако завъртя меката връзка на капака на филтъра да не е насочена напред, решавам този проблем но ми се вдига разхода на извън градско с около 1-2 /100.In Tipo Veritas
Фиат Типо 1.6 DOHC
Фиат Стило 1.6
Коментар
-
Колеги,току що се регистрирах.Имам Типо 1.6i.e двувалка-двигател 149c2046.Проблеми-голям разход при градско,слаба динамика,а наскоро при извънградско светва и угасва лампата на инжекжиона.Пуснах тест и ми даде код на грешка 44.Може ли някой да даде съвет по тези проблеми щото познатите ми майстори знаят по малко и от мен.Преди Типото имах Ланчия Призма със същият двигател и беше по динамична и с по малък разход.TIPO 149C2.046
Коментар
-
Здрасти на всички!!!Да ви питам нещо...Не ми работи оборотомера на моето Типо!Къде може да е проблема?С дигитално табло съм,ако има значение...Много ще съм благо дарен ако ми помогнете,защото не ми се дават пари за "майстор" щото тея в Пазарджик нищо не разбират...Благодаря предварително!!!Колега, тук има малка вероятност да получиш отговор по проблема ти.Най добре пусни тема с въпрос в раздел Консултации или ползвай търсачкатаИлкоFiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Predatorsi написа:Здрасти на всички!!!Да ви питам нещо...Не ми работи оборотомера на моето Типо!Къде може да е проблема?С дигитално табло съм,ако има значение...Много ще съм благо дарен ако ми помогнете,защото не ми се дават пари за "майстор" щото тея в Пазарджик нищо не разбират...Благодаря предварително!!!Колега, тук има малка вероятност да получиш отговор по проблема ти.Най добре пусни тема с въпрос в раздел Консултации или ползвай търсачкатаИлко
Коментар
-
относно двувалката
колеги това е един от най - яките двигатели на типо .То не случайно е същия и на deltata . то той оттам е взет де . имам от 7 години такова и е желязно . мотора е мноо як ,незнам как е откъм ремонт не е пипан още . скоро махнах катализатора -беше леш. сега е малко по спортен звука . та това е мноо вървежно чудо малко е мудна на ниски обороти ама не е грижа от 4 нагоре литва . някъде нагоре прочетох че не може мноо да бяга ама не съм съгласен .баща ми беше карал 1-2 пъти с 200 .фатката е хубави гуми и окачване .вярно че тогава гори 12-13 ама няя как . при 80-90км на дълго лично съм я смъквал под 5.5 /100л. мисля че мотора мноо носи на пипане и се замислям сегиз тогиз за това ама нали все тряят пари за друго .... та тъй. инъче и в този вид къса мноо коли (най -обичам да мачкам ГОЛФОВЕ ) !!!!не подценявайте италианските коли
Tipo 1.6 (149.C2.046)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар