Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Tipo 1.6 двувалката

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Филтрите и ламбдата са почти нови(5000км),агренажа се постарах да го зацепя абсолютно на белезите,тогава остават свещите и дистрибуторната капачка и най-вероятно палеца.Мерси за информацията-ако машинката тръгне много ще се радвам защото много си я обичам.

Коментар

вчера ходех до софия и малко опънах двувалката по магистралата 184км/ч при 5100 оборота може 6и и ое но трябва6е да спра до бензиностанцията

Коментар

Ganis написа:
        Тампоните ми са нови,но за щангите не се бях сетил.Мерси
        Съжалявам че може да те разочаровам но или намери добър майстор на скоростни кутии или направо взимай втора ръка.Имах същия проблем и я смених просто след хиляда ремонта и майстори никой не можа да я оправи.Може и такъв да ми е бил късмета но .............просто споделям.П.С. дано при теб да я оправят
        Fiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
        Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC

Коментар

Смених и проверих всичко,ABARTH,но вървенето пак е плачебно.Закачих я на газанализатор и ми показва че работи на богата смес.Checkengine нищо не показва,всичко си работи както му е реда уж а колата гори като за световно и върви по-малко от 1.1.Вече се чудя какво да я правя.ASUS мерси и аз така смятам да направя вече освен ако не реша да я хвърля някъде.

Коментар

Ganis написа:
            Смених и проверих всичко,ABARTH,но вървенето пак е плачебно.Закачих я на газанализатор и ми показва че работи на богата смес.Checkengine нищо не показва,всичко си работи както му е реда уж а колата гори като за световно и върви по-малко от 1.1.Вече се чудя какво да я правя.ASUS мерси и аз така смятам да направя вече освен ако не реша да я хвърля някъде.
            Пуши ли бяло/синьо? Ако не пуши,предполагам моноинжекциона се е сбъгясал....Закарай я в някой сервиз,в който не гледат тъпо италианките
            ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

deqnak__ написа:
              Няма да се намери сервиз, в който да диагностицират точно този инжекцион.
              Има двама пичове имат едно сервизче близо до красна поляна,заклети фенове са на италианките и страшно ги чаткат,единия кара 75-ца 3.0 В6 а другия 2.0 ТС,като взех мойта фиатка,също не вървеше и се чудехме защо,точно за един ден направиха мотора ми да пее и да върви супер...
              ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Колата е на бензин и никога не е помирисвала газ.Напоследък имах малко свободно време и я поразгледах малко по-обстойно и реших да и сложа газово защото "прекрасното" италианско изпълнение на моноинжекциона просто вече е за боклука.Тъй че съм 99% сигурен че ако я карам на газ ще гори по малко и ще върви доста повече отколкото в момента а и ще ми излезе дооооста по евтино от ремонта на каквото и да било по колата.

Коментар

deqnak__ написа:
                  Ganis написа:
                  Колата е на бензин и никога не е помирисвала газ.Напоследък имах малко свободно време и я поразгледах малко по-обстойно и реших да и сложа газово защото "прекрасното" италианско изпълнение на моноинжекциона просто вече е за боклука.Тъй че съм 99% сигурен че ако я карам на газ ще гори по малко и ще върви доста повече отколкото в момента а и ще ми излезе дооооста по евтино от ремонта на каквото и да било по колата.
                  Двувалката на газ означава само ядове. Наистина върви но разхода и никога няма да докараш. Не обвинявай италианците за инжекцията защото тя е на General Motors. Да беше в София имаше кой да ти погледне колата.
                  със сигурност двувалка и газ не означава само ядове а даже напротив мн добре се разбират разхода е почти като на бензин ПС това са наблюдения от колата на приятел която мужду другото е една от най неподдържаните които съм виждал и въпреки това никакви сериозни ядове
                  TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                  UNO 1.0 FIRE

Коментар

deqnak__ написа:
                    Ganis написа:
                    Двувалката на газ означава само ядове. Наистина върви но разхода и никога няма да докараш. Не обвинявай италианците за инжекцията защото тя е на General Motors. Да беше в София имаше кой да ти погледне колата.
                    Защо мислиш така,аз сложих преди около 9 месеца газова оригинално ловато с плочка и емулатор за 500лв и нямам никакви ядове,не върви като на бензин,но пак е добре и разхода е около 11-12 градско

Коментар

Разхода на газ при малко по слаба динамика отколкото при бензин при мене е 13-14/100, може да се настрои и да върви по добре но се вдига и радхода, към 15-16. Това при положение, че всичко друго е наред. Единственният проблем които не знам как да реша е, че понякога като изключа от предавка на газ, гасне. Оказа се че е от въздуха който постъпва в този момент в ДВГ. Ако завъртя меката връзка на капака на филтъра да не е насочена напред, решавам този проблем но ми се вдига разхода на извън градско с около 1-2 /100.
                      In Tipo Veritas

Фиат Типо 1.6 DOHC
                      Фиат Стило 1.6

Коментар

Колеги,току що се регистрирах.Имам Типо 1.6i.e двувалка-двигател 149c2046.Проблеми-голям разход при градско,слаба динамика,а наскоро при извънградско светва и угасва лампата на инжекжиона.Пуснах тест и ми даде код на грешка 44.Може ли някой да даде съвет по тези проблеми щото познатите ми майстори знаят по малко и от мен.Преди Типото имах Ланчия Призма със същият двигател и беше по динамична и с по малък разход.
                        TIPO 149C2.046

Коментар

Само на бензин.А дали може да е от калпав бензин.
                          TIPO 149C2.046

Коментар

Здрасти на всички!!!Да ви питам нещо...Не ми работи оборотомера на моето Типо!Къде може да е проблема?С дигитално табло съм,ако има значение...Много ще съм благо дарен ако ми помогнете,защото не ми се дават пари за "майстор" щото тея в Пазарджик нищо не разбират...Благодаря предварително!!!Колега, тук има малка вероятност да получиш отговор по проблема ти.Най добре пусни тема с въпрос в раздел Консултации или ползвай търсачкатаИлко
                            Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                            Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                            EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Predatorsi написа:
                              Здрасти на всички!!!Да ви питам нещо...Не ми работи оборотомера на моето Типо!Къде може да е проблема?С дигитално табло съм,ако има значение...Много ще съм благо дарен ако ми помогнете,защото не ми се дават пари за "майстор" щото тея в Пазарджик нищо не разбират...Благодаря предварително!!!Колега, тук има малка вероятност да получиш отговор по проблема ти.Най добре пусни тема с въпрос в раздел Консултации или ползвай търсачкатаИлко
                              Това не е проблем само на двувалките!

Коментар

относно двувалката

колеги това е един от най - яките двигатели на типо .То не случайно е същия и на deltata . то той оттам е взет де . имам от 7 години такова и е желязно . мотора е мноо як ,незнам как е откъм ремонт не е пипан още . скоро махнах катализатора -беше леш. сега е малко по спортен звука . та това е мноо вървежно чудо малко е мудна на ниски обороти ама не е грижа от 4 нагоре литва . някъде нагоре прочетох че не може мноо да бяга ама не съм съгласен .баща ми беше карал 1-2 пъти с 200 .фатката е хубави гуми и окачване .вярно че тогава гори 12-13 ама няя как . при 80-90км на дълго лично съм я смъквал под 5.5 /100л. мисля че мотора мноо носи на пипане и се замислям сегиз тогиз за това ама нали все тряят пари за друго .... та тъй. инъче и в този вид къса мноо коли (най -обичам да мачкам ГОЛФОВЕ ) !!!!
                                не подценявайте италианските коли
                                Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

Working...
                                X