По документи според мен няма смисъл от тия гонки с пунтото трябва да ги накажеш браво-та 1.6, 1.8 . За 1.6 не знам , но моето 1.8 си е цели 1250 кг . А пунтото май е под 1100кг ( не съм сигурен ако не и по малко ) което си е голяма разлика не зависимо от кончетата ....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Bravo - динамика - въпрос
Collapse
X
-
Колега, как 1050 кг бе ? В каталозите не ги гледай тия глупости. На талона на моето Браво 1.6 пише 1125 кг. Доколкото знам 1.8 са към 1150, а 2.0 си отиват 1200-1250 кг.Относно такава гонка - няма никакъв смисъл. Пунтото е по-леко и с много повече коне.за Браво 1.6 трябва някое Пунто JTD или не знам какви бензини имат към 90 коня.Гледал съм и гонки между Пунто HGT и Браво HGT и нещата са много спорни, като Пунтото има леко преимущество, така че...
Коментар
-
Сега си погледнах големия талон, явно и каталозите са верни, пише 1040кг, НО аз съм с ГИ, задно тежко гърне, кожен салон и т.н., качвал съм колата на кантар като минавах ГТП и показа 1140-1150кг със 17-ките. Аз съм 90кг и това всичкото прави около 1230-1240кг, което за кола от тоя клас е доста, така че съм на килограми колкото ваще коли да не кажа и по тежък. Вярно, че сега съм с оригиналните 15-ки, но като съм ги вдигал на ръка заедно с 17-ките не е толко голяма разликата, отделно в момента зимните ми гуми са по височки от оригиналния размер, което пак е в минус за мен, сега съм с 185/60, спрямо 185/55 оригинално.Пусках се с хонда сивик 1,5 90к.с., преправена с пълна инжекция, колектори, чипове, портвана глава и т.н. по думите на колегата около 110-120к.с., но беше на 950кг, ми тая хонда върви на кантар, че и по добре от пунтото, единствения и минус беше, че е на 16 цола, като задните бяха на 9J и предни гуми на галоши, ако беше с 14-ки щеше да ми обърне огледалата, така че в момента освен, че са ми повече кончетата, донякъде компенсирам на килограми и няма да се очудя ако някое браво 1,6 и особенно ако е олекотено и си е изхвърли седалки, резервни гуми и т.н. да е на кантар с пунтото, просто пунтото е доста тежно в момента, че даже си возя и столчето на малката на задната седалка.Тия мероприятие не се правят с цел някой определен да бие и след това да се хвали по форумите, все пак не сме на по 18 години, все пак го правим за кеф и най вече да си побъбрим на тема коли като изхабим някой и друг литър бензин
п.п. още един минус за мен, колата не е зацепена с правилните пети спрямо валовете с които съм в момента, до 2000 оборота ми придърпва и празния ход е неравномерен, сега е момента да ме отупа некое бързо 1,6 103 коня
, хора не ям
Браво ХГТ в оригинален вид трябва да ми сипе доволно според мен
punto HGT
Коментар
-
Ето колко се набира пунтото с пасажер, който снима да кажем примерно около 60-70кг, това е на бензин.http://www.youtube.com/watch?v=uy_HgWWYAj0ако някой мисли, че е сила неземна благодаря, но аз не мисля, за това предложих да направим по един старт, преди да са паднали преспитеpunto HGT
Коментар
-
Е, прав си, колега, не е голяма сила, но наистина е доста тежко. То си тежи колкото 1 Браво HGT. И все пак стокови Бравота 1.6, 1.8 и 1.9 нямат никакъв шанс. А за гонката, която споменах.. там Пунтото е абсолютно сток без ГИ и без големи джанти. Бравото също беше сток.Та, ако твоето Пунто е с нормалното си тегло, ще върви поне на кантар с Браво HGT. Гаранция!Иначе с такива Хонди и аз съм се пускал. Едната беше 5-та генерация хечбек 1.5 90 коня със сменена глава, генерация и други глупости и била към 110 коня и тя. Лично сме я тествали с 2-ма души прави 210 при 6200. Има много зверско ускорение до 140, ама после замира. Та тая Хонда ми удари ластик към 2-3 коли на летящ от 30 км на 2-ра до 120. Иначе беше с 14-ки джанти.Пусках се и с 5-та генерация, но купе - 1.5 101 коня с доста подобрения и.... http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=100149
Коментар
-
я някой колега да ми каже колко пък да вървят тези 1.6 16 в браво ,всеки само пише, няма по бързо от ино и шес , по бързо е от светлината и т.нт ,не съм се возил и питам сериозно колко вървят тези 103коня ,возил съм се в мареа JTD 105 и определено си върви много добре и едва ли върви по бавно от 1.6 16в ,кажете колко вървят тези самолети :D :DFIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
fuel injekcion написа:я някой колега да ми каже колко пък да вървят тези 1.6 16 в браво ,всеки само пише, няма по бързо от ино и шес , по бързо е от светлината и т.нт ,не съм се возил и питам сериозно колко вървят тези 103коня ,возил съм се в мареа JTD 105 и определено си върви много добре и едва ли върви по бавно от 1.6 16в ,кажете колко вървят тези самолети :D :D
Коментар
-
uBaHoBB написа:fuel injekcion написа:я някой колега да ми каже колко пък да вървят тези 1.6 16 в браво ,всеки само пише, няма по бързо от ино и шес , по бързо е от светлината и т.нт ,не съм се возил и питам сериозно колко вървят тези 103коня ,возил съм се в мареа JTD 105 и определено си върви много добре и едва ли върви по бавно от 1.6 16в ,кажете колко вървят тези самолети :D :DFIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
fuel injekcion написа:uBaHoBB написа:fuel injekcion написа:я някой колега да ми каже колко пък да вървят тези 1.6 16 в браво ,всеки само пише, няма по бързо от ино и шес , по бързо е от светлината и т.нт ,не съм се возил и питам сериозно колко вървят тези 103коня ,возил съм се в мареа JTD 105 и определено си върви много добре и едва ли върви по бавно от 1.6 16в ,кажете колко вървят тези самолети :D :D
Коментар
-
didich написа:Ето колко се набира пунтото с пасажер, който снима да кажем примерно около 60-70кг, това е на бензин.http://www.youtube.com/watch?v=uy_HgWWYAj0ако някой мисли, че е сила неземна благодаря, но аз не мисля, за това предложих да направим по един старт, преди да са паднали преспитеFiat Punto 1.2 16V Sporting,Alfa Romeo 166 2.4 JTD , Alfa Romeo 33 1.3VL-ex
Коментар
-
wiliams написа:didich написа:Ето колко се набира пунтото с пасажер, който снима да кажем примерно около 60-70кг, това е на бензин.http://www.youtube.com/watch?v=uy_HgWWYAj0ако някой мисли, че е сила неземна благодаря, но аз не мисля, за това предложих да направим по един старт, преди да са паднали преспите
Коментар
-
Нормално, колега. MK1 са доста леки, а и тоя твоя двигател никак не е за подценяване. Гледал съм гонка на Брава 1.6 с Пунто МК1 1.6 и вървяха на кантар, ама до към 130-40. После Бравата го отвява.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар