Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво време дава колата ви ?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Това много бавно до 100 бе 0.о
    Продавам части след суапа: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=969475#969475
    Punto. 1.2 16v. 86hp+

Коментар

fast_ghost написа:
      много ми... тия големи джанти.....
      Punto JTD
      http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Коментар

fast_ghost написа:
        Сега ще ти обясня, защо е бавно до 100км/ч1. Както се вижда на клипа първа я карам до 5500 оборота, защото ми хърка от 1-ва на 2-ра скорост, не мисля да си чупя и скоростите за един клип, иначе ако от 1-ва я задържа до 7000 оборота после набирането от 2-ра няма да падне до 4000 оборота и да я чакам да се набере до 7000 оборота, а ще тръгне на 2-ра от 5000-6000 оборота, и тогава ускорението ще е доста по добро, минимум 1 сек надолу до 100км/ч.2. Както каза и Bimero, при мен фактора тежест е от голямо значение:- аз съм 90кг- Bimero както писа 105+кг.- само задното гърне "REMUS" тежи едни 15кг.- джанти 17" и по важното предните гуми са с размер 205/45, тоест едни +32мм в повече от оригиналния диаметър 185/55/15, с който излиза колата. Едно е да въртиш с едни коне радиус на гума и джанта с размер 585мм, друго е 616мм, ако бях с 195/50/15 просто колата нямаше да е същата във вървежа.- газова бутилка в багажника, дето и тя си тежи.Всичките тия фактори взети заедно и само 164-те Нм на двигателя свалят общото ускорени с поне 2 секунди до 100км.В заключение ще кажа, че колата съм си я направил да има някаква визия, да е икономична, така както на мен ми харесва, а не кола за състезания и гонки.Ако всичките тия неща не ги разбираш и продължаваш да си мислиш, че колата е бавна вече с нищо не мога да ти помогна.Пак ще се потретя, стоково такова пунто си върви предоволно, но не и точно мойто заради всичките тия фактори, които изброих по-горе
        punto HGT

Коментар

Колега нищо лично. Не съм искал да обидя теб или колата ти. Извинявам се ако си се засегнал. Нямах си и на идея че си с 17-ки. (бих казал че е от голямо значение!) Просот ми стана чудно защо е толко бавна до 100. Вече картинката ми е ясна. Поздрави.
          Продавам части след суапа: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=969475#969475
          Punto. 1.2 16v. 86hp+

Коментар

didich написа:
            fast_ghost написа:
            Сега ще ти обясня, защо е бавно до 100км/ч1. Както се вижда на клипа първа я карам до 5500 оборота, защото ми хърка от 1-ва на 2-ра скорост, не мисля да си чупя и скоростите за един клип, иначе ако от 1-ва я задържа до 7000 оборота после набирането от 2-ра няма да падне до 4000 оборота и да я чакам да се набере до 7000 оборота, а ще тръгне на 2-ра от 5000-6000 оборота, и тогава ускорението ще е доста по добро, минимум 1 сек надолу до 100км/ч.2. Както каза и Bimero, при мен фактора тежест е от голямо значение:- аз съм 90кг- Bimero както писа 105+кг.- само задното гърне "REMUS" тежи едни 15кг.- джанти 17" и по важното предните гуми са с размер 205/45, тоест едни +32мм в повече от оригиналния диаметър 185/55/15, с който излиза колата. Едно е да въртиш с едни коне радиус на гума и джанта с размер 585мм, друго е 616мм, ако бях с 195/50/15 просто колата нямаше да е същата във вървежа.- газова бутилка в багажника, дето и тя си тежи.Всичките тия фактори взети заедно и само 164-те Нм на двигателя свалят общото ускорени с поне 2 секунди до 100км.В заключение ще кажа, че колата съм си я направил да има някаква визия, да е икономична, така както на мен ми харесва, а не кола за състезания и гонки.Ако всичките тия неща не ги разбираш и продължаваш да си мислиш, че колата е бавна вече с нищо не мога да ти помогна.Пак ще се потретя, стоково такова пунто си върви предоволно, но не и точно мойто заради всичките тия фактори, които изброих по-горе
            Ти можеш ли да намериш едно живо(ХГТ) да видим какво се случва.Съвсем информативно това!Само да кажа,че Пунтото на Дидо в това си състояние е 17.5/17.6сек. на 400м!Ще ми е интересно Пунто без тези проблеми/кг. в повече какво щ епостигне!

Коментар

ми да речем сегашното му ускорение - 2 сек... около 9 ot -0-100 :D За кола 131 коня.
              Punto. 1.2 16v. 86hp+

Коментар

Имам още двама приятели с ХГТ, единия е само с ГИ като мен, другия си е на бензин, ще се организира още една среща с тях, гаранция ще е доста по интересно.Само за справка, колегата със синьото пунто, което за съжаление продаде се пуска със сеат ибиза с мотор АБФ 2,0 16V 150 кончета и сеата падна на 400м, така че не е за подценяване такова пунто, но да не си говорим приказкиот 1001 нощ, ще ги видя момчетат и ще измислим още едно събиране
                punto HGT

Коментар

fast_ghost написа:
                  ми да речем сегашното му ускорение - 2 сек... около 9 ot -0-100 :D За кола 131 коня.
                  Мисля, че са си постижими тия 8,6сек/100 както си го дават по каталог, но не и при мен в сегашното ми състояние.Клипове в нета бол.http://www.youtube.com/watch?v=a038f...eature=related
                  punto HGT

Коментар

Дидо, то само диаметъра не играе роля, общата тежест джанта/гума играе много голяма роля, не само обиколката на гумата, и гума на 30 висока да сложиш, пак неможеш да дадеш време като на 14ки или 15ки джанти Н.М, играят по голяма роля на печките, има бензинки със 140нм дето дават по 15.5 нещо, че и по малко. Със едни 14ки и сравнително нови гуми на 185 широки, ше е ниска 16ка ако не и висока 15 Стояне (SWAT) купето тръгва много добре или ти го правиш да тръгва добре, незнам кво му става да отслабва нагоре... А интересно ми е, тия джанти , с, които беше снощи от Типото ли бяха или други ? Те Ултра Леджера ли се водят точно ?
                    Punto JTD
                    http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Коментар

То ясно че голфовия матор 2.0 16ж 150 ще падне. Да именно заради клиповете в нета ми стана чудно че твойто прави толко бавно 0-100. не за друго! . Ако пунтото от снимката е твойто като гледам тия джантета бая го спират. Но както каза ти колега гониш визия и икономия не бързина. Количката изглежда доста добре. Поздрави за труда по нея. Поздрави.
                      Punto. 1.2 16v. 86hp+

Коментар

fast_ghost написа:
                        То ясно че голфовия матор 2.0 16ж 150 ще падне. Да именно заради клиповете в нета ми стана чудно че твойто прави толко бавно 0-100. не за друго! . Ако пунтото от снимката е твойто като гледам тия джантета бая го спират. Но както каза ти колега гониш визия и икономия не бързина. Количката изглежда доста добре. Поздрави за труда по нея. Поздрави.
                        Мерси колега, да това е пунтото от снимата, ето тук съм постнал снимки на колата http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...оздрави.
                        punto HGT

Коментар

didich написа:
                          fast_ghost написа:
                          Мерси колега, да това е пунтото от снимата, ето тук съм постнал снимки на колата http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...оздрави.
                          Адска визия брат, със здраве да си я караш! :D
                          Punto. 1.2 16v. 86hp+

Коментар

jimi69 написа:
                            Дидо, то само диаметъра не играе роля, общата тежест джанта/гума играе много голяма роля, не само обиколката на гумата, и гума на 30 висока да сложиш, пак неможеш да дадеш време като на 14ки или 15ки джанти Н.М, играят по голяма роля на печките, има бензинки със 140нм дето дават по 15.5 нещо, че и по малко. Със едни 14ки и сравнително нови гуми на 185 широки, ше е ниска 16ка ако не и висока 15 Стояне (SWAT) купето тръгва много добре или ти го правиш да тръгва добре, незнам кво му става да отслабва нагоре... А интересно ми е, тия джанти , с, които беше снощи от Типото ли бяха или други ? Те Ултра Леджера ли се водят точно ?
                            Ти НОРМАЛЕН ЛИ СИ БЕ!Ако Дидо докара ТАКОВА Пунто на БЕНЗИН без проблеми,то със сигурност ЩЕ Е 16.6/16.7 В НАЙ-ДОБРИЯ СЛУЧАЙ,но ме съмнява!Вчера МЕРИХМЕ ЦЯЛА ВЕЧЕР един Голф 3 АБФ(165к.с на диното на Венци/Маднес Моторспорт)!Колата освен ВСИЧКИ подобрения,беше и с бирени капачки 15-ки(джанти от А3)6кг,със R1R гуми(полу сликове)и давше равни 16-ки(16.1)!Слез малко на земята бе човек!Пак ти казвам НАШИЯ Г-тек мери 1:1 с техниката на Кондофрей 1:1!Няма как такова СТОК Пунто да е под 16.5/16.6 НЯМА КАК!

Коментар

Мда и аз си мисля, че сток пунто под 16,5-16,6 няма как да падне, за да отиде на висока 15-ка ще трябва да се заиграва човек с ДВГ-то, примерно ако всички модове, които са направени на алфата се направят и на пунтото + това да може да се чипне и ЕКУ-то/но за съжаление неможе/, тогава гаранция е в 15-ките
                              punto HGT

Коментар

.....
                                АlfaRomeo 146 1.4 16V TS.

Коментар

Working...
                                X