Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Audi 1.9 TDI 110 hp VS Bravo 1.6 103hp

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

S.W.A.T. написа:
    Усещането в дизелова кола е доста подвеждащо, дължи се на въртящ момент и къси предавки примерно
    И аз така си казвам сега ама .... не е точно така или поне не го усещам така.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
      S.W.A.T. написа:
      Усещането в дизелова кола е доста подвеждащо, дължи се на въртящ момент и къси предавки примерно
      И аз така си казвам сега ама .... не е точно така или поне не го усещам така.
      Щото още не си се отърсил от саждите , а и сега като ти замирише не метан отзад съвсем ще спреш да го усещаш
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S.W.A.T. написа:
        Въртящия момент какво е според теб и какво се изчислява от него
        FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

S.W.A.T. написа:
          Дай определение за къса предавка.Защото теоретично погледнато на дизела предавките са доста по-дълги.Най-елементарния въпрос - защо винаги се търси предавка от дизелова скоростна кутия, за да си сложиш на бензинова такава при разни ситуации? Защото е "къса" ли?
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

излиза че е КЪСА поради липсата на обороти
            Bravo 1.9d 97г

Коментар

Дамм. Само за пример, скоростните кутии на пежо 205 1.8D 60к.с. , и на 205 1.9GTI са еднакви .
              00' Bravo 105 JTD

Коментар

при мен сажди няма,а като знам как мирише метана
                Не е важно какво говорят зад гърба ти,важно е когато се обърнеш всички да мълчат!

Коментар

nikolce написа:
                  Дамм. Само за пример, скоростните кутии на пежо 205 1.8D 60к.с. , и на 205 1.9GTI са еднакви .
                  А съотношението на главното предаване? Ако и там са еднакви, дизела наистина ще е с къси предавки
                  FIAT Bravo 1.9 JTD GT 105ps

Коментар

И след толкова много размисли каква е развръзката при тая гонка. аудито с колко дължини дръпна Yellow_Flash_Colorz_PDT_15

Коментар

:D

На мене се ми се струва ,че AUDI-то ще го бие возил съм се в такова и доста бягат ,но може да ми се струва така от скоростните кутии...както казаха по горе :D :D :D :D
                      FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Возят ме в алфа 166 2.4 JTD 136кс с ремап и надув, вътре усещането е някво хипер залепващо за седалките, късите предавки я държат явно постоянно в добър въртящ момент, а в следващия момент се качвам в моята кола която не залепя за седалките няма никакво усещане подобно на това от алфата и му удрям ебаси ластика Ей на това му викам заблуда :D
                        '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                        '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Ти така и не каза какво значат къси предавки и въртящ момент според теб.Не се ли сещаш че ускорението се усеща много различно в превозни средства с различно тегло. Тази алфа сигурно е 1800кг, а твоето типо малко над 1000кг. Не си ли се возил в маршрутка или тролей - имаш усещане че ще те пресова, пък всъщност не набира бързо.
                          FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

S.W.A.T. написа:
                            Возят ме в алфа 166 2.4 JTD 136кс с ремап и надув, вътре усещането е някво хипер залепващо за седалките, късите предавки я държат явно постоянно в добър въртящ момент, а в следващия момент се качвам в моята кола която не залепя за седалките няма никакво усещане подобно на това от алфата и му удрям ебаси ластика Ей на това му викам заблуда :D
                            Човек, ти измисли нови физични закони бе.Хайде обясни ако в една кола ускорението е 0.5Г (примерно), а в друга ускорението е 0.3Г (примерно) по кои закони тази кола която лепи повече за седалката (с ускорение 0.5Г) ще бъде по-назад в крайна сметка п.п. А една такава алфа, в която е пипната и турбината, абсолютно спокойно си отива до около 200 коня. Демек за да й направиш "му удрям ебаси ластика" ти трябва да си поне 250+ кончета. Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

ключовата дума е "усещане". много зависи от самите седалки, а сигурно и от други неща, как ще усетиш ускорението.
                              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                                ключовата дума е "усещане". много зависи от самите седалки, а сигурно и от други неща, как ще усетиш ускорението.
                                Мда другите неща са окачване, гуми, спойлери и обтекатели.
                                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                                X