Колеги, понеже в Ланча форума тая тема ("Хайде да си премерим конете и мулетата") от известно време е в кофата, а тук все още не е, реших да пусна тук моите впечатление от изчетеното и коментираното... не само тук де, и в други автофоруми...Първото впечатление беше, че най-бързите са Фиат Брово 1.6... но в хода на по-задълбочен прочит се оказва, че не!!! Има и по-бързи... например Хонда 1.4... даже май и 1.1 Фиат Сейченто ли...Второто впечатление е, че Фиат общо взето се оказва най-невървящата кола - ако едно Браво срещне друга кола с аналогична кубатура, то задължително пада (или поне с това впечатление остава човек четейки коментарите)Третото впечатление - турбо дизелите изобщо не стават за нищо, особено за гонки, еле пък за драг, а jtd-то може да падне и от 1.6 атмосферка... ама нали е бензин, та затова.Четвъртото впечатление е, че голяма част от пишещите имат явно неприязнено отношение към концерна майка ФИАТ и овтомобилите от тази марка, пък аз се чувствам пряко засегнат от това, понеже съм страстен фен на Ланча и страдам от това.Петото впечатление, което всъщност е основанието за написването на това събщение е, че повечето гонки и премервания стават виртуално... Няма лошо, но също ми прави впечатление, че някои автомобили се мистифицират като много вървящи (може би понеже не са Фиат-и) за сметка на други, а нещата са доста по-прости... Елементарна калкулация на конете спрямо килограмите например може да ориентира по въпроса има ли смисъл гонката или не...Спирам до тук, за да не излезе, че търся заяждане. Просто исках да споделя моите впечатления, като пак подчертавам те не са само от този форум... (ако не знаете БМВ 316 компакт също един от най-вървящите автомобили и любим за спрягане във виртуални гонки )
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Виртуални гонки (обобщение)
Collapse
X
-
D. Stanev написа:най-бързите са Фиат Брово 1.6D. Stanev написа:Фиат общо взето се оказва най-невървящата колаD. Stanev написа:турбо дизелите изобщо не стават за нищоD. Stanev написа:голяма част от пишещите имат явно неприязнено отношение към концерна майка ФИАТ и овтомобилите от тази маркаD. Stanev написа:повечето гонки и премервания стават виртуално
-
Re: Виртуални гонки (обобщение)
D. Stanev написа:Колеги, понеже в Ланча форума тая тема ("Хайде да си премерим конете и мулетата") от известно време е в кофата, а тук все още не е, реших да пусна тук моите впечатление от изчетеното и коментираното... не само тук де, и в други автофоруми...Първото впечатление беше, че най-бързите са Фиат Брово 1.6... но в хода на по-задълбочен прочит се оказва, че не!!! Има и по-бързи... например Хонда 1.4... даже май и 1.1 Фиат Сейченто ли...Второто впечатление е, че Фиат общо взето се оказва най-невървящата кола - ако едно Браво срещне друга кола с аналогична кубатура, то задължително пада (или поне с това впечатление остава човек четейки коментарите)Третото впечатление - турбо дизелите изобщо не стават за нищо, особено за гонки, еле пък за драг, а jtd-то може да падне и от 1.6 атмосферка... ама нали е бензин, та затова.Четвъртото впечатление е, че голяма част от пишещите имат явно неприязнено отношение към концерна майка ФИАТ и овтомобилите от тази марка, пък аз се чувствам пряко засегнат от това, понеже съм страстен фен на Ланча и страдам от това.Петото впечатление, което всъщност е основанието за написването на това събщение е, че повечето гонки и премервания стават виртуално... Няма лошо, но също ми прави впечатление, че някои автомобили се мистифицират като много вървящи (може би понеже не са Фиат-и) за сметка на други, а нещата са доста по-прости... Елементарна калкулация на конете спрямо килограмите например може да ориентира по въпроса има ли смисъл гонката или не...Спирам до тук, за да не излезе, че търся заяждане. Просто исках да споделя моите впечатления, като пак подчертавам те не са само от този форум... (ако не знаете БМВ 316 компакт също един от най-вървящите автомобили и любим за спрягане във виртуални гонки )
Коментар
-
Колеги, просто споделих впечатление - нищо повече. Най-малкото което искам е да споря или пък да дразня. Колега Bimero и аз като теб хода по разни сбирки, предимно на БМВ (щото в Благоевград на Ланча няма) и знаеш ли колко ме е яд като се яви някой келеш с Кадет GSI и надменно си търси някой за премерване, пък ние си траем, щото няма какво да извадим насреща му... същото се повтаря и като зойде някой с бърз Голф ТДИ или Сеат Леон ФР...Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
D. Stanev написа:Колеги, просто споделих впечатление - нищо повече. Най-малкото което искам е да споря или пък да дразня. Колега Bimero и аз като теб хода по разни сбирки, предимно на БМВ (щото в Благоевград на Ланча няма) и знаеш ли колко ме е яд като се яви някой келеш с Кадет GSI и надменно си търси някой за премерване, пък ние си траем, щото няма какво да извадим насреща му... същото се повтаря и като зойде някой с бърз Голф ТДИ или Сеат Леон ФР...ТУНИНГА СТРУВА ПАРА! ДРУГОТО Е ..... МУНИНГ
Коментар
-
Колега добра тема, за което те поздравявам. Но не сам на едно мнение с теб за второто и третото впечатление, защото примерно моето пунто е 80 с ремап (около 100 реални) и голф 110 пада с 1 кола разлика от 0-160. Но се пак всичко си е относително, много са важни факторите и така.Fiat PUNTO 1,9jtd+remap
Коментар
-
"Двайска браааат с голямото прасе брааат" Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Скоро на едно кафе чух разговор между БМВисти:Карам я с 50 на 5та и на едно кръгово мачкам и не може да влезне в пътя! :D Класика! Колегата с бмв-то да не се обиди нещо, уважавам бмв-тата но от е46 нагоре и предимно нафтовите БМВ-та!Fiat Bravo 1.6 GT
Stilo 1.9JTD - ex
Коментар
-
WhitePower написа:я кажете какъв е спора , че няма бързи фиати или че няма бързи БМВ та
Коментар
-
Bimero написа:WhitePower написа:я кажете какъв е спора , че няма бързи фиати или че няма бързи БМВ таPower Under Pressure
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар