Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Bravo 1.6 vs Audi A4 2.0 TDi

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Bravo 1.6 vs Audi A4 2.0 TDi

Знам, че заглавието предизвиква смях на първо четене, ма тоя раздел нали е затова :D Къде-къде по-комични теми е имало тука. Иначе всичко е по реални събития. Значи, карам си аз в кръговото на 4км и ще излизам на Цариградско в посока Горубляне. Въпросният тъпак с Ауди-то, идва към кръговото по локалното откъм Младост 1 и прави почти обратен десен завой, за да продължи в моята посока (което не съм сигурен дали е позволено на това място), като за целта естествено ме засича. След като най-небрежно си направи "маневрата", без поне едни аварийки за извинение, леко ме ядоса. Обнадежден от липсата на червени букви в надписа 2.0 TDi, реших да му покажа силата на еноишес, пък каквото ще да става. Понеже нямам катализатор, на звук го докарвам почти като пръцкащо (спортно) гърне и отстрани веднага се разбира когато настъпя газта. Тоя явно чу, че се набирам и реши, че няма начин да се даде на някаква малка бяла кола, чиято марка дори не знае, и в момента, в който се изравних с него, той също настъпи. Сега ще се усъмните, че той се е дърпал, аз също не съм 100% сигурен. Но! Поглеждайки след това данните на Ауди-то http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/38027.html , според мен не е фантастика да го бия на такава къса отсечка, а защо не и на 400м. Вярно той е 120 кончета и доста по-голям въртящ момент, но пък Браво-то е малко по-бързо до 100км/ч и е по-леко с почти половин тон (а според мен е и по-аеродинамично). ФИАТ-а може да не е кой знае каква сила, но когато на втора съм настъпил до ламарината и някой ми седи до калника, със сигурност и той е настъпил неговата кола в момента. "Гонката" приключи малко преди излизането на Цариградско, като бях с около метър пред него и вече трябваше да се престроявам за наляво. Разстоянието е около 150м, което аз изминах почти цялото на втора. Малка, но важна подробност е, че въпросната отсечка от кръговото до Цариградско, е с обратен наклон или популярно още като "баир" в раздела :D Темата е полусериозна, полу- на шега. Който иска и има познанията, нека да коментира и сериозно. От друга страна, както се досещате, не претендирам да съм уличен състезател, защото за мен това означава да имаш 10-second-car ( http://www.urbandictionary.com/defin...=10-second-car ) , всичко друго е пародия. Затова, не само не се обиждам, но приветствам всякакви шеги на тема еноишес, жетеде, баир и т.н. :D Иначе, от любопитство даже бих се пуснал с такова Ауди, ако може да се уреди.
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Според мене е нормално да вървите заедно или да си пред него, като гледам колко тежи тва Ауди...
    FIAT Bravo 1.9 JTD GT 105ps

Коментар

Би трябвало да е така, само наравно след дълго ускорение или надолнище трябва да те мине. В баиря коне на тон.
      FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
      FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

Бравото не е по-аеродинамично, но е много по-леко, така че на кратко разстояние, трябва да е с мъъъъничко отпред
        3.0CRD

Коментар

Абе тея еноишес много бягат Истина ли е или мит, че вдигат 120км/ч на втора?
          "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
          Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

tyson написа:
            Истина ли е или мит, че вдигат 120км/ч на втора?
            Пробвал съм, на втора малко преди 100км/ч включва прекъсвача, оборотите бяха малко над 7000, не помня точно колко. За 120км/ч на втора, трябва да може да вдига обороти над 9000, нещо което в класа на малките хечбеци май само Хонда го могат.
            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
              tyson написа:
              Пробвал съм, на втора малко преди 100км/ч включва прекъсвача, оборотите бяха малко над 7000, не помня точно колко. За 120км/ч на втора, трябва да може да вдига обороти над 9000, нещо което в класа на малките хечбеци май само Хонда го могат.
              Явно си със металният колектор. Аз съм с пластмасовия и по-дълги скорости съответно. 120 си ги прави на 2-ра. Т’ва е 1.6 все пак
              Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
              Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Бах това 1.6,много бързо,ще взема да измахам дизела и да взема едно такова. :D
                Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

reter написа:
                  dikanio написа:
                  tyson написа:
                  Явно си със металният колектор. Аз съм с пластмасовия и по-дълги скорости съответно. 120 си ги прави на 2-ра. Т’ва е 1.6 все пак
                  Колата си е 1999, с новата маска, няма горивен филтър, с пластмасовите колектори и си е с дългите скорости. И със сигурност 120 на втора даже не е в сферата на фантастиката, ами на фентъзито :D
                  ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

kal0yanch40 написа:
                    Бах това 1.6,много бързо,ще взема да измахам дизела и да взема едно такова. :D
                    няма да сбъркаш
                    Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
                    Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Working...
                    X