Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат купе 2.0 16 срещу Фиат браво 1.9 жтд ремапнато

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И според мен Bravo-то няма никакъв шанс ... Пускал съм се с Golf 3 TDI 90 1Z с чип, който е пълен кантар с ремапнато Bravo(да не кажеме, че дори върви малко повече от Bravo-то). На въпросния голф само на 1-ва му правя почти 1 кола разлика, а нагоре става доста грозно за него... Така че и Bravo-то не го очаква нещо по различно
    ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
    Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT R.I.P
    Jet Black E46 M3

Коментар

Аз не съм казал, че ще бие, просто без ремап е безсмислено.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Хмм,Бравото ако е мапнато добре, което значи че трябва да е с ъпгрейднат съединител и махо (иначе няма смисъл да се напъва много), има прилични шансове срещу стоково Купе 2.0 16В.

Коментар

стоково купе с катализатор орг панелен филтър бега като магаре не че бравото е самолет но ще упуши предната броня на купето ако ще и с 1 метар да е разликата
          Bravo 1.9d 97г

Коментар

Няма ли някой,който да покаже що е то турбо печка с чип.
            Fiat Punto`04 1.2 60hp.
            Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
            ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

kal0yanch40 написа:
              Няма ли някой,който да покаже що е то турбо печка с чип.
              Няма какво толкова да се показва 16++++++кола,какво има за показване!Аз незнам как не разбрахте един път за винаги,че Браво с който и да е 1.9jtd с каквито и да е доработки не е силна кола!Някой има ли си на идея като толкова само ги споменавате тия чипове,каква е файдата от тях(особено при дизелите)!Явно сте в някаква огоромна заблуда ми се струва!С тоя чип дето дигал "30-40к.с" УЖ и 60Nm нали се сещате,че най много да си строшите ускорителите за твърди частици,а именно-Бравотата!То нормално вървежа да се усеща яко подобрен,то нали тия гробници СТОК не се помръдват,и като и понададеш някой друг кон и всички викат-"Лелел как тръгна колата няма да ти разправям"колко е тръгнала 0.5 десети във дисциплината 0-120км/ч и толкоз!Да не говорим,че се качва въпросната кола с чип на дино и показва подобрение от 10к.с и СМЕХ.............................................! Тая гонка е обречена,в полза на Купето,колкото и да им се иска на дизел сектата да не е така!

Коментар

Зае*и турбо дизела, сигурно и при турбо бензинките от "чип"а няма файда.Не че са критерий ама намери едно 320д комън рейл сток и едно ремапнато и виж дали няма да има ГОЛЯМА разлика
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Bimero написа:
                  Аз не_знам как не разбрахте един път за+винаги,че Браво с който и да е 1.9jtd с каквито и да е доработки не е силна кола!
                  Колега,малко крайно се изказваш ми се струва. А дали ще е Браво,някоя Алфа или БМВ,комън рейл-ът си е комън рейл.Като има нужните модове (софтуерни и хардуерни) няма значение каква е колата,така че не подскачай толкова Карай си бензиновия атмосферен Бимър и си свиркай.

Коментар

emzo написа:
                    Зае*и турбо дизела, сигурно и при турбо бензинките от "чип"а няма файда.Не че са критерий ама намери едно 320д комън рейл сток и едно ремапнато и виж дали няма да има ГОЛЯМА разлика
                    Гледай сега ако искаше да ме разбереш какво съм написал нямаше да ти е такова мнението 100% съм сигурен!От чип до ЧИП има разлика колкото от 320и до М3(предполагам ме разбираш)!Пишман тЮнинг майсторите с чипове за по 100лв само трошат колите на хората!Мен ми е мноого интересно като викаш стоково 320д срещу ремапнато такова-вие пробвахте ли 0-160км/ч между две Бравота 1.9jtd(сток/мапнато)??????Разликата акое повече от 3-4 коли МАКСССССССССССС аз Николай да не се казвам!И както вече казах да не си помислиш,че 3-4 коли са мноого,това са около 12-14м разстояние,което си е точно 0.5-0.6 десети по-добо ускорение(и то в най-добрия случай,като изключим 1096275498 фактора ,които също дават отражение)!!!И сега тука се казваше 5-6 коли разлика(в полза на Купето) и се връщаме на идеята,че чипа не е достатъчен за да тупне Куето(и това ПРИ НАЙ-ПЕРФЕКТНИТЕ УСЛОВИЯ говорим)!И незнам защо намесваш турбо бензините,като там е коренно по-различно мапването и резултатите може да са доста по-оптимистични сравнение с турбо печките!Имам Фиеста(на жената)1.4tdci+чип ииииииииииии ДА тръгна осезаемо ОБАЧЕ то попринцип тази КОЛА е толкова спрела,че има автобусни компаний по даден маршрут,които нямаше начин в СТОК вариант да ги изпреваря!

Коментар

janyboy написа:
                      Bimero написа:
                      Аз не_знам как не разбрахте един път за+винаги,че Браво с който и да е 1.9jtd с каквито и да е доработки не е силна кола!
                      Колега,малко крайно се изказваш ми се струва. А дали ще е Браво,някоя Алфа или БМВ,комън рейл-ът си е комън рейл.Като има нужните модове (софтуерни и хардуерни) няма значение каква е колата,така че не подскачай толкова Карай си бензиновия атмосферен Бимър и си свиркай.
                      Абе човек първо след време няма да карам"АТМОСФЕРЕН"бимер,защото не съм КОН с капаци!!!!!!Почнат е проект(дано той да бъде успешен и да стане така както съм го замислил,а именно 400+коня на колелата),но нали не е нужно да ти казвам само за мотор,турбо,кулер и малко периферийка колко пари съм дал,а остават още куп хиляди неща за копуване и избиране!И сега се почва как с чип за 100лв Браво 1.9 jtd става кола за гонки(или по-точно с претенций за такава)!Просто не доумявам какво не разбирате в постовете ми!БРАВО 1.9Jtd+чип НЕ МОЖЕ ДА БИЕ 2.0 16в КУПЕ!!!

Коментар

Bimero написа:
                        Абе човек първо след време няма да карам"АТМОСФЕРЕН"бимер,защото не съм КОН с капаци!!!!!!Почнат е проект(дано той да бъде успешен и да стане така както съм го замислил,а именно 400+коня на колелата),но нали не е нужно да ти казвам само за мотор,турбо,кулер и малко периферийка колко пари съм дал,а остават още куп хиляди неща за копуване и избиране!И сега се почва как с чип за 100лв Браво 1.9 jtd става кола за гонки(или по-точно с претенций за такава)!Просто не доумявам какво не разбирате в постовете ми!БРАВО 1.9Jtd+чип НЕ МОЖЕ ДА БИЕ 2.0 16в КУПЕ!!!
                        Първо кой е казал че е 100 лв чипа за Бравото?Без пари е.Второ кой е казал че Бравото е кола за гонки?Трето колкото ти си дал за модове,толкова може да се даде и за модове по Бравото,какво толкова.Или само БМВ 3-ка и Голфове от всяко поколение стават за тунинг,а?Айде стига глупости.Това последното дето си го написал няма как да е вярно и няма как да не е вярно,нали се сещаш?Щото от Браво с чип до Браво с чип може да има 2 камиона разлика,че и повече. Аз казах вече,ако Бравото е добре барното има прилични шансове.

Коментар

janyboy написа:
                          Bimero написа:
                          Първо кой е казал че е 100 лв чипа за Бравото?Без пари е.Второ кой е казал че Бравото е кола за гонки?Трето колкото ти си дал за модове,толкова може да се даде и за модове по Бравото,какво толкова.Или само БМВ 3-ка и Голфове от всяко поколение стават за тунинг,а?Айде стига глупости.Това последното дето си го написал няма как да е вярно и няма как да не е вярно,нали се сещаш?Щото от Браво с чип до Браво с чип може да има 2 камиона разлика,че и повече. Аз казах вече,ако Бравото е добре барното има прилични шансове.
                          Отговор на първото-Ми никой не е казал,че ще е за 100лв,обаче ти искаш да ми кажеш,че колегата за да бие Купето ще даде 500лв за сериозен мап,180лв за настройки на дино,и още поне 50лв за настройки по време на движение за нафта??????????????Отговор на второто-Целия форум!!!Искаш ли да ти постна теми:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...?t=36612Ако ми покажеш поне в една тема,че Бравото не е бегачка независимо с какъв мотр от 1.2 до 2.0 20в ще се извиня публично и ще призная,че не съм прав!И не!Не само Бмв 3-ки и Голфове стават за правене и вървят(те в повечето случай са мега ултра спрели),толкова мноого коли са къде къде по-добри от тях за тунинг и прочие!Проблема е,че вие го изкарвате така,че Фиат БРАВО е да си ...................мамата от към вървене в каквито и да е модификаций!Ми смешно е!Отговор на третото-Ок!Това е така обаче колко ще се засили Бравото и колко БМВ-то не мислиш ли,че има разлика??????То ясно,че с пари става,обаче повече е интересно как е станало и има ли смисъл да наливаш 25000лв и накрая да застанеш до S55АМГ и да ти разпори мозъка...............?????Стига бе покажи ми колко ИСТИНСКИ проекта има на Фиат Браво над 400к.с,сигурно и няма(почти съм убеден)!И за последното,много ясно,че има разлиак от чип до чип,но нали говорим за КОНКРЕТНИЯ случай колега!Конкретния случай е,че колегата с Бравото припада 5,6,7,8 коли и като сложи чип какъвто и да е(агресивен в най-добрия слуай)ще стопи разликата до около 2 коли...............!!!А на максимална скорост(аз съм сигурен,че по ГПС Купето ще чукне 220 или 230+++ по километраж),а Бравото с тоя 1.9 къде го търсите в тия скорости?С чип КАКЪВТО И ДА Е не се топи разлика от 5-6 коли просто няма начин......!И пак казвам за да стопи 3-4 коли разлика на Купето за Бравото си трябва хубав чип(поне по сегашни цени 500-600лв)и 180лв настройки на дино,50лв за нафта и то по-добре излиза да си потърси хубав охлюв и кулер(да ги даде тия 800+++лв)и тогава вече да дава нови 800+++лева за ремап и настройки!И накрая в КОНКРЕТНИЯ случай това няма да стане и Купето отново ще разпори Бравото!

Коментар

Абе колега какви ги говориш
                            Bimero написа:
                            Стига бе покажи ми колко ИСТИНСКИ проекта има на Фиат Браво над 400к.с,сигурно и няма(почти съм убеден)!
                            Еее,тука вече прекали и то много Бравото стига да е към 140 коня и 310 нм и както е 100 кила по-леко от Купето,което е 140 коня и 180 нм, що да не го опапка?Кво му пречи?Айде малко по-сериозно вече.Все пак говорим за хипотетични неща.Въображаем мап/чип на Бравото и неизвестни силови и динамични характеристики на колата съответно.ПС:А по въпроса дали Бравото е бегачка,да такава е ако е 1.6 16В.Даже и 2.0 20В не може да се сравнява с него

Коментар

janyboy написа:
                              Абе колега какви ги говориш
                              Bimero написа:
                              Стига бе покажи ми колко ИСТИНСКИ проекта има на Фиат Браво над 400к.с,сигурно и няма(почти съм убеден)!
                              Еее,тука вече прекали и то много Бравото стига да е към 140 коня и 310 нм и както е 100 кила по-леко от Купето,което е 140 коня и 180 нм, що да не го опапка?Кво му пречи?Айде малко по-сериозно вече.Все пак говорим за хипотетични неща.Въображаем мап/чип на Бравото и неизвестни силови и динамични характеристики на колата съответно.ПС:А по въпроса дали Бравото е бегачка,да такава е ако е 1.6 16В.Даже и 2.0 20В не може да се сравнява с него
                              Кажи честно,че прочете мнението ми от край до край!............................................. ...............................................Ти каза:-Трето колкото ти си дал за модове,толкова може да се даде и за модове по Бравото,какво толкова.Или само БМВ 3-ка и Голфове от всяко поколение стават за тунинг,а?Айде стига глупости.Аз ти отговорих:-Отговор на третото-Ок!Това е така обаче колко ще се засили Бравото и колко БМВ-то не мислиш ли,че има разлика??????То ясно,че с пари става,обаче повече е интересно как е станало и има ли смисъл да наливаш 25000лв и накрая да застанеш до S55АМГ и да ти разпори мозъка...............?????Стига бе покажи ми колко ИСТИНСКИ проекта има на Фиат Браво над 400к.с,сигурно и няма(почти съм убеден)! Или не искаше да ме разбереш или се опита да се направиш на остроумен!Ти имаш ли представа тия коне и нютони как се изкарват реално не на хратия................................... "Бравото стига да е към 140 коня и 310 нм и както е 100 кила по-леко от Купето,което е 140 коня и 180 нм, що да не го опапка?Кво му пречи?Айде малко по-сериозно вече."-аз ти казвам,че сте облъчени ти не вярваш!Покажи ми едно мерено Браво на дино(което и да е било с тези коне и нютони)само с чип![size=12]

Коментар

Bimero,въобще не ме интересува ти какво си направил и какво ще направиш по колата си нито колко пари си дал и ще дадеш.Темата не е за теб и твоите коли все пак.Като искаш да се хвалиш пусни си тема в съответния раздел и готово. Айде успех.Аз казах каквото имам да казвам по темата.

Коментар

Working...
                                X