Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

фиат купе 1.8 16в срещу фиат купе 2.0 16в

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз пък не мога да разбера за какво спорите при положение че и двете коли ги дават заводско 9,2 сек. ускорение до 100 а за 400 метра повече от 130-40 няма как да дигнат .Карал съм 2/16 купе и след 210 умира ,мойто е 1.8 и километража ми може и да лъже ама на 5 гасне на 7100 оборота от ограничител /на лек наклон разбира се но двойката и там не вървеше/, така че всичко е въпрос на шофьор,кола, терен и късмет.

Коментар

колегата kaci начи бмв то преди да се счупи го бих а фиат купе 2.0 16 на същиа ден като го оправиx и го видяx пича с фиат купе 2.0 16в и отидоxме и се пуснаxме после го попитаx даи да го покарам да вида как варвеше добвре варви колата просто моето кyпе в високите обороти го биеx и до колкото знам фиат купе 1.8 и 2.0 им дават завотско 0 100 9.2 такаче зависи от шофьора.

Коментар

stenli_fiat_coupe написа:
        просто моето кyпе в високите обороти го биеx и до колкото знам фиат купе 1.8 и 2.0 им дават завотско 0 100 9.2 така че зависи от шофьора.
        Нормално е да върви повече във високите , по простата причина , че 1.8 има вариатор :D Самия мотор също е малко по-лек . А и при старите коли си има и други оказващи фактори - кондикция , гуми , шофьор , олекотяване , кой не е ял от вчера А 1.8 16в е потвърдено и от други хора с Купе и Делта , че има добра максимална скорост за обема си .
        Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Мисля,че 1.8 е по-новият мотор и с вариаторите си спрямо 2.0 16 върви повече.Нормално е 1.8 цата на 400 да дръпне повече.Отдавна се каня да направя такава замерка с моята и скоро ще е факт.
          FIAT BRAVO 1.6
          FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
          LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

По-важното е, че и 2-те нямат шанс срещу Bravo 1.6
            ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
            Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT R.I.P
            Jet Black E46 M3

Коментар

незнам защо 2.0 е по бавно от 1.8 даже мога да кажа че фиат купе 1.8 зима старта фиат купе 20в 147 коня после като одаре втора го настига и на 3 та го минава с кола и горница.но фиат купе 1.8 има добър старт.

Коментар

Темата е доста обширна и автоматично безсмислена, но смея да твърдя, че 2.0 16V е по-добър мотор и то в пъти ... включително и по-бърз. Говоря на база сравнения, до сега не съм се пробвал с купе 1.8, което да ме бие, а имам и старт с барчета 1.8 (която я дават 8.9 до 100) и отново завърши с победа за 2.0-ката. И спрете с тея каталожни данни, защото кола с кола една няма.
                Alfa Romeo 147 JTD and Alfa Romeo GT JTDm - now

Fiat Coupe 2.0 16V LE style - air intake; kappa turbo inlet manifold; 63mm exhaust system; headport;lightweight flywheel; chip - 1++hp - EX
                Fiat Tipo 1991 - ex
                Fiat Uno Fire - ex ex

Коментар

Пробвай се с хикс 5 3.0д 226кс е70 от летящ ако имаш възможност, че ми стана интересно примерно 2-3-4 или 3-4та ... от към 4000-4500 на 3та
                  '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                  '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

колеги от много хора е доказано че 1.8 е по бърз от 2.0 при фиат купето. сега типовиа мотор е друго.повече коне мисла че 148 коня вари много.

Коментар

Не знам колко върви 1.8мака в купе ама в браво ми вижда стоповете като типото е с някъв хибриден мотор 1.8
                      '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

S.W.A.T. написа:
                        Не знам колко върви 1.8мака в купе ама в браво ми вижда стоповете като типото е с някъв хибриден мотор 1.8
                        Колега, 1,8 мотора в браво е без вариатор на всмукателния вал и е с 18 коня по слаб.

Коментар

Не съм обръщал внимание..
                          '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

S.W.A.T. написа:
                            Пробвай се с хикс 5 3.0д 226кс е70 от летящ ако имаш възможност, че ми стана интересно примерно 2-3-4 или 3-4та ... от към 4000-4500 на 3та
                            Може ли аз да се пробвам с него? Имаш ли го налично?
                            Italfan

Коментар

Другата събота живот и здраве може аз да съм собственик на едно такова 2.0 16 вт.... С косуортско турбо уж ще видим какви ще ги надробя
                              '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

stenli_fiat_coupe написа:
                                колеги от много хора е доказано че 1.8 е по бърз от 2.0 при фиат купето. сега типовиа мотор е друго.повече коне мисла че 148 коня вари много.
                                Ми незнам мене в София такова купе не ми се е доказало ... даже се сештам за хора от форума, с купе 1.8 с които съм се пробвал, включително и са присъствали на старта с барчетата
                                Alfa Romeo 147 JTD and Alfa Romeo GT JTDm - now

Fiat Coupe 2.0 16V LE style - air intake; kappa turbo inlet manifold; 63mm exhaust system; headport;lightweight flywheel; chip - 1++hp - EX
                                Fiat Tipo 1991 - ex
                                Fiat Uno Fire - ex ex

Коментар

Working...
                                X