Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

fiat bravo 1.6 200

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Виж на 5-та как доускорявам. 120-160

Коментар

Когато искаш да доускоряваш от 120 до 160 с 1.6, просто включваш 4-та и се наслаждаваш. Ако не бяха измислени предавките, всички коли щяха да са дизелови :D
      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
        Когато искаш да доускоряваш от 120 до 160 с 1.6, просто включваш 4-та и се наслаждаваш. Ако не бяха измислени предавките, всички коли щяха да са дизелови :D
        И аз имах скоростна кутия последния път, когато проверих.

Коментар

dikanio написа:
          Наслаждаваш се на какво ?
          superfiata написа:
          ... за да вдигна повече от 200 трябва да вкарам 4-та в седмицата за да дам на 5-та повече обороти.мисля тази седмица да го пробвам.таван съм и правил 210 с 2-ма разбира се по километраж.
          Каква скорост ще успееш да вдигнеш на 4-та предавка, за да превключиш на 5-та, и да ускориш още, след като на 5-та от 190 нагоре ЕДВАААААМ стига? Щом от 190 до 200 го правиш едвам едвам, то няма значение преди това на коя предавка си. На пета - толкова. На четвърта може и да успееш повече. Като гледам - около 180-190 си в обороти на максимален момент на двигателя, което значи че нагоре ще е страшно трудно да ускоряваш, то се вижда и на клипа. На 4-та колкото и обороти да вдигнеш - на пета няма да можеш повече от това. което се вижда на клипа, при същите условия. Така че ако този мотор има някакви възможности, то те не са на 5-та.

Коментар

Airfan написа:
            Почти съм убеден, че Браво 1.6 ще има същото доускорение, но на 4-та. Преди време на магистралата от Шумен за Варна с колегата "tyson" от Русе имах ме една приятелска дръпка. Той вероятно е бил на 5-та, но аз бях на 4-та и от около 120 до 180 не можа да ме изпревари. Аз после върнах газта.EDIT:Само да добавя, че аз бях сам в колата ,а той возеше едно готинo маце :D
            SEAT Leon Cupra 300
            Triumph Street Triple 765 R

Коментар

VooDoo написа:
              Airfan написа:
              Почти съм убеден, че Браво 1.6 ще има същото доускорение, но на 4-та. Преди време на магистралата от Шумен за Варна с колегата "tyson" от Русе имах ме една приятелска дръпка. Той вероятно е бил на 5-та, но аз бях на 4-та и от около 120 до 180 не можа да ме изпревари. Аз после върнах газта.EDIT:Само да добавя, че аз бях сам в колата ,а той возеше едно готинo маце :D
              Вероятно е така, не споря. На всяка по-долна предавка ще имаш по-добро ускорение, заради по-големия въртящ момент, с който разполагаш, но същото е валидно и за мен.

Коментар

ogi28b написа:
                dikanio написа:
                Наслаждаваш се на какво ?
                На ускорението разбира се :D Оборотомера на 1.6 е разграфен с 2000 оборота повече, именно защото те трябва да се използват, а не да се мъчиш на 5-та по баира.
                Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Олеле тука едни "исполински" 200 Нм се размятат... момчета, радвайте се на ниския разход и приличен вървеж на печките си, но не ги слагайте при истински бързите коли

Коментар

И къде видя че ги слагаме при истински бързите коли. Във форума едва ли има и 10 бързи коли. Не виждам някой да се хвали колко му е супер бърза колата. Просто ускорението 160-200 не е 2 минути.
                    FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Ок, но всеки 2-ри пост в този раздел вече става за Нм, на 4-5-6-8-16-та... на баир, с 20 тона и т.н - спрете се колеги! Знаеме че печките са еластични и приятни за ежедневно каране, но нека това не се изтъква във всяка тема и да се набутват там където не им е мястото! В крайна сметка спортната слава на концерна ФИАТ натрупана по състезанията и на улицата ако искате дори е именно с бензиновите двигатели (но не и 1.6 16в), не с дизелите!Тука стана така, че 2-та най-масови и икономически изгодни агрегата (1.9 жтд и 1.6 16в) се изкарват по-по-най, което е далеч от истината....

Коментар

така.когато пуснах темата започнах с недостатъка на дългите скорости а не с доускорението на 1.6 16в.ако исках да ускоря по бързо от 80 до 200 просто щях да почна с 3-та после 4-та и накрая 5-та.а не да се мъча на 5-та от маината си.и повярвайте че всяко едно браво 1.6 има по голямо доускорение от браво печка.
                        fiat bravo 1.6 16v gt
                        fiat marea 1.9 8v jtd
                        fiat punto 1.7 td
                        fiat marea 1.6 16v

Коментар

Tie виждаш ли сега заради какви постове се пише нон стоп за 1.6 и jtd
                          FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Ами не знам... но нещо трябва да се направи, че ставаме много смешни....

Коментар

Tie написа:
                              Ами не знам... но нещо трябва да се направи, че ставаме много смешни....
                              знам какво да се направи.модераторите да махнат тази тема и готово.аз спирам да пиша
                              fiat bravo 1.6 16v gt
                              fiat marea 1.9 8v jtd
                              fiat punto 1.7 td
                              fiat marea 1.6 16v

Коментар

Working...
                              X