Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тipo 1.6 vs. Punto 1.2 16v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

vixata написа:
    http://i0100.com/en/fiat-croma-2.5-d_ts1473mt_p0.htm - такъв модел виждали ли сте?Стражаро:Ето твоята: http://i0100.com/en/fiat-croma-2.0_ts1466mt_p0.htm
    мойта е 93 и 98 коне

Коментар

двигателят ти си е този май.Все пак виж тук : http://catalog.auto.ru/catalog/cars/...oma/#croma_154 Лека

Коментар

Да си използвам темата да си похваля Фиата Направи 180км/ч. (само за момент ги вдигнах-не съм по самоубийствата) и беше на 5000об./мин. Мисля, че може и още, но не ми се експериментира. Някой друг пробвал ли е със същия двигател 1.6?>

Коментар

Re: Тipo 1.6 vs. Punto 1.2 16v

vixata написа:
          p.s Мисля, че моята кола трябва да има по-голям въртящ момент, не е ли така?
          За какъв въртящ момент и мощност може да говориш като си развалил фабричното състояние на двигателя-направил си я на газ.Всичко при тебе е извън норми,стандарти и данни дадени от фирмата.Той явно е лабав шофер,щом му взимаш старта,а после те отрязва.

Коментар

///// написа:
            На двуваловото макс върт момент е при 3250 об/мин, а на едноваловото - при 2900 об/мин.
            Не е важно на колко оборота е,а колко е абсолютната му стойност.Може да е на 3250 об и на 2900 да е повече от този който е на 2900 об.Така,че какво става???А да не говориме какво става като премине въртящия момент през съответната скоростна кутия с нейните си предавки и кпд и главно предаване до задвижващите колела на колата.Тогава съвсем не е ясно какво става.Сметките са ви без кръчмаря.

Коментар

Абе според мен наистина шофьорът на пунтото не е знаел какво прави,по-скоро ти го задминаваш след 120 :D Някак си 1.2 16в спортинга да падне така от типо с по малко коне,било то и 1.6 :D 150кг по-тежко+газова,карано на ГАЗ Колегата е прав,неможе да гледаш каталога след газта.Колата с газова инжекция ли е или обикновенна газ?Ако си го бил както казваш само БРАВО мога да ти кажа :D :D :D
              Кара на сгъстен въздух

Коментар

Прави сте, че на газ има доста намалена динамика, но все пак това беше резултата. Опитах на бензин - същата работа, но имам проблем при работата на бензин ( живи ДОБРИ карбураторджий май няма - ). Е това си беше резултата - просто реших да го споделя с колеги.Относно v-max никой нищо не каза

Коментар

И аз така мисля както е написал стефан. Това че пика е на по-високи обороти не значи какъв е на 2900. А и нали мощността се определя от въртящ момент х обороти. За да се преценят тия неща трябва да се сравнят кривите на мощността и то да се приравнят къмто еднаква скорост. Така че какво като има нютонметри, то като няма обороти трябва да се включи на по-висока предавка. Аз като карам колело съм сигурен че имам поне 200 нМ на краката си, но не мога да въртя така бързо Да не забравяме, че има на доста места инструкции примерно затягане на болтове или гайки със сила 10 кг/м това са си 100 нМ ама си се стяга на ръка нали ?
                  FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
                  FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

аз съм виждал такава крома ама отдавна, с варненски номер беше и пича се хвалеше, че яко наказвал с нея и то за париама това беше преди поне 5-6 годиниизвинявам се са спама
                    Fiat Marea 1.8i 16v HLX, 97г.

Коментар

vixata написа:
                      Да си използвам темата да си похваля Фиата Направи 180км/ч. (само за момент ги вдигнах-не съм по самоубийствата) и беше на 5000об./мин. Мисля, че може и още, но не ми се експериментира. Някой друг пробвал ли е със същия двигател 1.6?>
                      В youtube.com имаше клип с типо 1.4 карбуратор как вдига 195 км/ч ама няма обортомер да се види на колко оборота е Не мога да си отворя youtube.com, че нещо ми се прецака компа иначе щях да ти покажа клипа
                      Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Valiosport написа:
                        vixata написа:
                        В youtube.com имаше клип с типо 1.4 карбуратор как вдига 195 км/ч ама няма обортомер да се види на колко оборота е Не мога да си отворя youtube.com, че нещо ми се прецака компа иначе щях да ти покажа клипа
                        http://www.youtube.com/watch?v=5gPmdkT_oGA Да не е това Типо?Мен лично ме съмнява да му е верен километража ,освен ако не е пипано нещо по двигателя!
                        Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                        Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                        EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

...... много му се плашиш на това типо...... аз съм с 1.4 карб и на трета го вкарвам до 130 км/ч ....... спецално за това си сложих оборотомер и установих че го вкарвам "спокойно" до 7500...... ама рядко,и в момента си го позволявам защото съм с масло BMW 5/40 ! Карба го дай на сам, и после като се надскачате с пунтака мини на бензин!!! С най-добри пожелания, Никола!П.С ама не е нужно да ме слушаш, щото то може да се сметне колко може да се вдигне, стига да си с коректния размер гуми! А и да не изтропаш :D
                          fiat divak

Коментар

Valiosport написа:
                            vixata написа:
                            То може да ги дигне по километраж,ама реално едва ли.Максималната скорост на 1.4 карбуратора е 167 км/ч.
                            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                            Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Princo написа:
                              Valiosport написа:
                              vixata написа:
                              То може да ги дигне по километраж,ама реално едва ли.Максималната скорост на 1.4 карбуратора е 167 км/ч.
                              Тя може да е 167 км/ч но винаги може още от това което дават производителите ... Те са ти дали 167 км/ч например за да не ти гръмне мотора (демек до толкова колкото да не претоварваш двигатела). На мойто Типо 2.0 16v му дават максимална скорост 207 км/ч а съм стигал до 230 и още може
                              Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

При 200 километража на типото има отклонение най-малко 11 тина километра с 15ки 195/50/мерено с гпс-и/, а емоцията след 170тина км е като в совалката Челинджър А лично за загубите на старт, случвало ми се е от лигавене да ги губя и после впрягам всичките налични сили до финала да е точкован :D Все пак трябва да има интрига
                                '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                                '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Working...
                                X