Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Punto GT vs Alfa Romeo 147 JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Искам да поясня,че при смяната на софта на колата най голям ефект има при двигателите с принудително пълнене независимо дали са дизели или бензини.При атмосферните двигатели на повечето марки си е почти загуба на средства да се прави само ремап.Вече ако се комбинира с валове,спортна генерация,спортен филтър и други колектори си оказва голямо влияние.Иначе не ги слушайте кво ви лъжат повечето мапери,те все пак с това си изкарват парите.
    Продавам Бош дебитомер,стъпков мотор и бензинова помпа оригинална за Пунто ГТ.

Коментар

sonicempire написа:
      Искам да поясня,че при смяната на софта на колата най голям ефект има при двигателите с принудително пълнене независимо дали са дизели или бензини.При атмосферните двигатели на повечето марки си е почти загуба на средства да се прави само ремап.Вече ако се комбинира с валове,спортна генерация,спортен филтър и други колектори си оказва голямо влияние.Иначе не ги слушайте кво ви лъжат повечето мапери,те все пак с това си изкарват парите.
      Подкрепям мнението на колегата.Абсолютно верно.На бензинова кола без принуд.пълнене нищо не се получава с ремап.Чиста измама!!!И този приятел с Ксарата,като му гледам данните от Дино-теста е само с ремап и не отговарят на истината крайните резултати.

Коментар

vsd написа:
        Знаете че идеята на диното е да покаже разликите преди и след тунинга, а не просто да гледате абсолютни стойности след промените.
        Да,важно е наистина това ако измерванията се извършат коректно,но случая по горе не е такъв.Ще отговоря защо:1.Не е дадено никаво измерване преди Ремапа и не знаем за реалното състояние на двигателя.Цитирана е само заводската мощност от 120 кW,без да е цитирано при какви обороти.Даже не са се постарали да отворят каталога за да цитират при какви обороти.За максималния въртящ момент,нито дума.2.Измерили са Мощност на колелата 110,5 kW.Да приемеме,че е верно.Но в същото време приемат Толерантна мощност за загуби 8,4% на колело.И получават че има загубена мощност от 19,2 кW.И това умножено по коеф. на приплъзване к=1,046. Реално загубената мощност е на половина като се вземе в пред вид КПД на скоростната кутия и диференциала.Възможностите за манипулации на резултатите при Дино са голями.Тези 20 кс в повече дадени при крайния резултат са си чиста измама!!!

Коментар

Така колеги в крайна сметка ще се пуснем и ще видим резултата,просто е по трудно защото сме затрупани от работа,а и аз живея в Люлин а брат ми в Дружба.Колегата SONICEMPIRE на теб ще ти кажа кога ще се проведе сверката,защото най-вероятно ще е някаде в Младост или Дружба и може да се видим за по бира Колегата OlekZZ може и теб да поканим от Люлин,ще тръгнем заедно тамън Видях противоречиви мнения за килограми,за коне.Общо взето някои колега започнаха да си мерят пиш... с разхода и спор между отделните марки,ДИЗЕЛ-БЕНЗИН и т.н.Е няма смисъл от спорове колегата го каза (ако искаш вървеж вземи бензин,ако искаш малък разход-дизел) . Айде поздрави от мен на всички и когато се поосвободиме ще продължа темата с мястото и часа,ако има желаещи да дойдат на една сверка и те
          Кара на сгъстен въздух

Коментар

Ако Алфата ти свие сърмите няма да си на това мнение.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ако карача на Алфата знае как да стартира на границата на преплъзване на гумите с пътя Пунтотo ще е OUT.

Коментар

Колега,недей да си изявяваш сектата тук Аз да съм написал някаде,че съм сигурен в победата на пунтото?Даже според мен,ще падна защото не съм в 100% кондикция на колата,но просто ще опитаме за купона затова и каня други колеги като SONICEMPIRE който е близко до нас,защото живее в Младост(ако данните са верни) и ако аз падна може той да пробва поне е с генерация и филтър доколкото разбрах.Това е,нищо лично против теб,но доколкото разбрах и ти си ’’злобил’’ дизела си,а всички знаем,че чипа при дизела върши ’’ужастно много’’ работа.
                Кара на сгъстен въздух

Коментар

А при тебе щото не върши работа
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ВЪРШИ но,аз съм БЕЗ чип Ами шофьора на Алфата мисля,че разчита на блокажа дето си го има и хич не му мисли за старта,натиска докрай и това е.Нито аз нито той имаме стартове различни от улични гонки по сфетофарите.Всички знаем слабите места на Пунто-то и едно от тях е старта на колата(превърти ли много гумите и КРАЙ с гонката) но мисля,че що-годе знам как се тръгва 60-70% в гонката е старта
                    Кара на сгъстен въздух

Коментар

Оооо колегата с Алфата, да не разчита на ASR-а.Така спъва старта, че ..... ако разчита на него ..... до никъде няма да стигне.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Re: Punto GT vs Alfa Romeo 147 JTD

CMAXHAT написа:
                        ВЪРШИ но,аз съм БЕЗ чип Ами шофьора на Алфата мисля,че разчита на блокажа дето си го има........
                        Той няма блокаж,а най много да има ASR,koeто върши работа само ако едното колело забуксува.Ако забуксуват двете,все едно го няма.Същото важи и за блокажа.

Коментар

Точно за ASR-а става въпрос и доколкото го знам,той ще тръгне така,но....... да не се надявам.Абе ще видим безмислено е да се хабиме с обяснения Но съм на 99%,че ще тръгне с ASR-а включен.
                          Кара на сгъстен въздух

Коментар

Задължително съм там.100 процента ще направим и клипче да се види как падам с много.Като гледам повечето са от Люлин от мераклиите,а аз съм от Божурище ,може и алфата да се пусне насам.
                            Продавам Бош дебитомер,стъпков мотор и бензинова помпа оригинална за Пунто ГТ.

Коментар

Ако тръгне с ASR-а има голям шанс и аз да го бия. При превъртане много гадно спъва колата, а ако само натиска газта до края, ще върти гуми със сигурност. Къде се събирате да дойда и аз ако имам време и къде правите гонките, че трябва да е някакво безопастно място, където няма коли. Аз се сещам само за мястото зад Булгарплод, но там няма 400м правата.
                              FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

http://vbox7.com/play:a86b97ef
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X