Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Punto GT vs Alfa Romeo 147 JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Punto GT vs Alfa Romeo 147 JTD

Така колеги спора е безмислен според мен за стокови коли,но пунтарата е стокова 133 кончета,а алфата е 143коня(по талон има чип и е с махнати катализатори(брат ми каза,че е около 170-180.Става въпрос за гонка на 402 метра.За дълго мисля,че ще падна с Пунтото,но става въпрос за 402метра.
    Кара на сгъстен въздух

Според мен ще сте на кантар с малка преднина за алфата.

Коментар

Кой точно е двигателя на алфата
      FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Пунтото !
        VTS 16V

Коментар

vsd написа:
          Aми той човека си го е казал,не си ли разбрал.Алфа 147-143 кс двувалка,значи е ЖТД защото с такава мощност няма бензинова.Плюс била с ЧИП,значи трябва да прибавиш поне едно 50 кс и става 193 кс,и била на всичкото отгоре без катализатор,което значи поне още 20 кс отгоре.Твърдо над 200,къдер го търсиш????А пък ако е и със спортен филтър да не говориме повече!!!!

Коментар

Алфата е грубо 400 кила по-тежка, но пък има предпоставка за много по-добър старт, ако не я изтърве и почне да върти на място до 3та
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Около 1 300 кг е Алфа-та, ГТ-то около 1000 - 1050 кг в зависимост от оборудването. Ако ГТ-то е в час ще и е трудно на 147-цата да те види до към 160-180 км/ч, а ако е с чип и ГТ-то до малко над 200 км/ч.

Коментар

Тая алфа е 1,9ЖТД ,аз преди седмица се пусках с алфа 2,4 ЖТД и на 400 метра му направих 3 коли.така че смело давай гас и се не бой
                Продавам Бош дебитомер,стъпков мотор и бензинова помпа оригинална за Пунто ГТ.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                  vsd написа:
                  Aми той човека си го е казал,не си ли разбрал.Алфа 147-143 кс двувалка,значи е ЖТД защото с такава мощност няма бензинова.Плюс била с ЧИП,значи трябва да прибавиш поне едно 50 кс и става 193 кс,и била на всичкото отгоре без катализатор,което значи поне още 20 кс отгоре.Твърдо над 200,къдер го търсиш????А пък ако е и със спортен филтър да не говориме повече!!!!
                  Стефане,имам те за сериозен човек.Тия конски сили как си ги сметнал,не е истина. Пунто и скорост над 200км може.Само да не духа силен страничен вятър.
                  Octavia RS
                  Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                    vsd написа:
                    колега откъде ги извади тея коне не ми стана ясно.Трябва да ми кажеш откъде да ходя ди си купя и аз малко 20 30 коня

Коментар

Според мене колегата Стефан го казва с известна доза ирония... Иначе в ГТ при над 160 км/ч започваш да се кръстиш и да палиш свещи....

Коментар

emzo написа:
                        Алфата е грубо 400 кила по-тежка, но пък има предпоставка за много по-добър старт, ако не я изтърве и почне да върти на място до 3та
                        Sorry ама в бързината видях HGT, а то било GT.Алфитата няма шанс
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Истината е че ГТто е силно до 160 170 после му пада силичката.Но искам да задам един въпрос КЪДЕ в България може да се кара безопасно с над тази скорост?А и на мен ми стига до 160 да направя 3 4 коли и после ако искат и 300 да вдигат

Коментар

Red Storm написа:
                            Стефане,имам те за сериозен човек.Тия конски сили как си ги сметнал,не е истина.
                            Виж сега,във форума прочетох една тема в която беше написано че при ЧИП се увеличавала мощноста с до 30-35%.И аз взех да сметнах с калколатора колко е 35% от 143 кс и ми излезе 50 кс +.Даже и графики бяха дадени в тази тема на Макс.моищност и въртящия момент който се получавал след ЧИП-а.Не ми се търси сега,иначе бих ти я цитирал.Пусни търсачката на ЧИП-ТУНИНГ и ще се убедиш.А в друга една тема пишеше,че като махнеш катализатора мощноста нараствала с 10-15%.За спортния филтър съм забравил колко казваха,и за това спестих стойности.Така,че това е в крайна сметка сметката.

Коментар

Ако има завой на тея 400 метра алфата Печели ,а пунтото не финишира Останалото е боб чорба
                              Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
                              Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
                              I am in love with my cars

Коментар

Working...
                              X