Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЗА КОЛКО ВРЕМЕ ВДИГАТЕ 100 км. ?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

типока на 100 е с 3000 и само чака да ми натежи крака и да излети трябва да помисля да го кротна малко Само така и не разбрах с колко оборота е на 100 въпросното купе... Някой колега с купе 1.8/2.0 с непринудителна аспирация да сподели ако иска
    '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
    '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Ама като гледам как се разви темата от първият пост , всеки си хвали кошницата което е добре , все пак са си наши :D ,от цялата работа не разбрах едно нещо , защо колегата Marchev вече на 20 години си мисли че е видял светът и че колата му е най-бързата, най-икономичната, и най-хубавата.То няма нищо лошо да се похвалиш , ама все пак и да помислиш , може на някой да му прозвучи сериозно за този раздел и тази тема , но аз също карам кола също съм на 23 но........И ако Marchev поиска да ми влезе в профила на Facebook, ако толкова се вълнува как набират и вървят бързите автомобили поне да не говори глупости и да не му се смеят хора с опит и на години които както се казва могат и бащи да му бъдат.
      Petrol Engine slogan: Because life begins at 6,000rpm

Коментар

Marchev написа:
        Именно отклонението е минимално,зависимост от размера на гумите,джантите и т.н. Още като взех тоя фараж,на магистралата,вдигнах 245 а навигациаята показа 242 км(3 км разлика за мене е нищо)
        Не искам да се замислям ако си с 2.0 20в турбо колко ще вдигнеш 315км/ч

Коментар

Bimero написа:
          Marchev написа:
          Именно отклонението е минимално,зависимост от размера на гумите,джантите и т.н. Още като взех тоя фараж,на магистралата,вдигнах 245 а навигациаята показа 242 км(3 км разлика за мене е нищо)
          315 само на сън
          пиянка с мотор
          kawasaki zx10r 2007

Коментар

S.W.A.T. написа:
            типока на 100 е с 3000 и само чака да ми натежи крака и да излети Twisted Evil трябва да помисля да го кротна малко ConfusedСамо така и не разбрах с колко оборота е на 100 въпросното купе... Някой колега с купе 1.8/2.0 с непринудителна аспирация да сподели ако иска Smile
            Колега, моето купе 1.8 със гуми ( зимни ) 195/60/15 който са 20мм по високи от фабричните на 1.8-чката и дават разлика 3 км демек по километраж като е 100 съм със 103 оборотите ми са точно 3000. В момента с летните гуми 205/50/15, които са 9мм по ниски от фабричните и отклонение 2км при движение със 102-105 оборотите са 2850-2900 зависи от наклона на пътя. При 180км/ч оборотите бяха към 5400 със летните гуми Аз лично не виждам кой знае каква разлика между купе 1.8 и който и да е грозен афтомобил около 130-те коня по вървеж. Само дизайна на купето е много по хубав ( според моя вкус естественно).Поздрави.

Коментар

Сложи GPS-а и ще видиш как разликата ще е 3х нещо си Иначе кюспе турбо....240 реални да вдигне :P
              3.0CRD

Коментар

Без да се заяждам с колегата Диканио,но по неговата логика ........5000об-200км.........,значи при 6500-260......7200-290км?
                Не е важно какво говорят зад гърба ти,важно е когато се обърнеш всички да мълчат!

Коментар

BUMAR написа:
                  Без да се заяждам с колегата Диканио,но по неговата логика ........5000об-200км.........,значи при 6500-260......7200-290км?
                  Какъв е точно въпроса? Хипотетично, ако двигателя имаше досатъчно мощност, за да вдигне толкова обороти на 5 предавка, щеше да се движиш с тази скорост. Само, че при 5000об на 5-та, колата просто спира да ускорява, въпреки че когато я пробвах щях да пробия пода под педала на газта. Може би трябваше да върна на четвърта или любимата ми трета и да разтварям крилете, като култовото бяло Пежо от "Такси"
                  Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                  ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Не споря колега,нито се заяждам.Тези дни ще видя с колко об. върви моята при 200км,но мисля че е към 6000об.
                    Не е важно какво говорят зад гърба ти,важно е когато се обърнеш всички да мълчат!

Коментар

chlorofil написа:
                      Bimero написа:
                      Marchev написа:
                      315 само на сън

Коментар

Колеги това е за ПУНТО ГТ.Имам чип и прекъсвача е на 7500 оборота.Не казвам,че може да одари прекъсвач на 5.Лично съм пробвал до четвърта.По километраж 1-незнам,2-102,3-150,4-198.

Коментар

Princo написа:
                          vixata написа:
                          За колко би следвало да ги прави Типо 1.6 карбуратор 8v? Набора- ’93г. 166хил.км.Аз го докарвам до малко под и около 15сек.
                          По каталог го дават 12,4.Така,че е нормално да даваш около 15 секунди. П.П Поне 3 по 166 000 км. е
                          -Километрите са реални, купил съм я от първи собственик, близък човек, 100% са реални- гарантирам. Но все пак ми се струват много 15сек.
                          biker_81 написа:
                          Абсолютно ненормално е 15 сек.Аз с 17 годишна Лада Самара на 200 000 км , с 1,5 двигател правя 0-100 за 12,5 сек.Засичането е с хронометър а не с някакъв прецизен уред естествено но предполагам че и типото е засичано така.
                          - И аз така смятам.Моля някой колега с Типо 1.6 да се обади.

Коментар

По пътя на логиката щом при 3000рпм е на 100км значи при 6000рпм ще е на 200км. Сега обаче остава въпроса до какви обороти може да влезе на 5-та скорост.

Коментар

chaveto написа:
                              По пътя на логиката щом при 3000рпм е на 100км значи при 6000рпм ще е на 200км. Сега обаче остава въпроса до какви обороти може да влезе на 5-та скорост.
                              Ем то и аз на 2900об съм на 100, но на 6500об съм на 230, така че логиката си е що годе точна!

Коментар

chaveto написа:
                                ето моя кенеф малко над 6000хил оборота и малко над 200 ( ако са верни показанията)
                                Прикачени файлове
                                Fiat Bravo 1.6 16v ex

Коментар

Working...
                                X