... Сега почвам да се замислям откъде да смъкна 2 секунди?! ...
Нямам кой знае колко опит, но ми прави впечатление "дългия път" на ръката ти ... все си мисля, че скоростта на включване на скоростите е от решаващо значение!До колко оборота ускоряваш?Педала на газта до край ли я натискаш или плавно?
Ами... опит силно казано, в смисъл не съм правил това упражнение повече от 3-4 пъти, пък за стартове съм се пускал повече с бензинови атмосферки. За оборотите - превключвам на 3000-3200, поради субективното усещане, че след тези обороти ускорението се забавя. Педала на газта, ами... до ламарината Пък по отношение на коментара на Роман, все си мисля, че едни ~50-55 кг. са си сериозен товар (резервна гума, крик, пожарогасител, инструменти и пр.), а за въздуха - аз поне усещам чувствителна разлика във вървежа на колата зимата, в сравнение с лятото. Е все пак това е Либра, при това комби и при това 1.9... По-нататък дай боже 159 2.4
Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Ами... опит силно казано, в смисъл не съм правил това упражнение повече от 3-4 пъти, пък за стартове съм се пускал повече с бензинови атмосферки. За оборотите - превключвам на 3000-3200, поради субективното усещане, че след тези обороти ускорението се забавя. Педала на газта, ами... до ламарината Пък по отношение на коментара на Роман, все си мисля, че едни ~50-55 кг. са си сериозен товар (резервна гума, крик, пожарогасител, инструменти и пр.), а за въздуха - аз поне усещам чувствителна разлика във вървежа на колата зимата, в сравнение с лятото. Е все пак това е Либра, при това комби и при това 1.9... По-нататък дай боже 159 2.4
Сменяш УЖАСНО рано Заводски максималната ти мощност идва на 4100 ... Поне там сменяй. С хубаво мапване се стига до сменяне на 5000 оборота.Човек ... 2 секунди не можеш да ги компенсираш и със 100 кг на тая кола ( Ще са някакви десети ). Казвам ти го от личен опит.. Това са ти едни 80 коня в твоя случай, за да паднеш 2 секунди надолу. Без да намесваме сликове и тем подобни работи.Това че си с Либра и 1.9 мотор нищо не значи... Пре-спокойно може да отидеш на 200 коня и едни 370НМ, а може и повече в зависимост колко лева си готов да дадеш. 159-ката между другото тежи 1700 кг. което е много повече от Либрата ти.
Едно време съм чувал някаква сметка от сорта на 100кг - 10 к.с. Моята либра тежи почти 1700 с мен и пълен резервоар, вашите не знам как са толкова леки.
Моята либра тежи почти 1700 с мен и пълен резервоар, вашите не знам как са толкова леки.
Ако тежиш 200 кг.... Може и да е толкова.
Не тежа 200 но преди седмица бях 98кг.Кантара на който я меря е напълно верен, стъпвам на него и показва 1680кг. Нямам нищо допълнително по колата, освен едни алуминиеви 20мм фланци и по дълги болтове Това съм го снимал когато я взехhttp://video.data.bg/27/82732Влизам си в заводските времена, в момента съм сменил дюзи...... и доста по добре ускорява.Ако бях затворил прозорците щях да сваля някоя друга стотна
Не тежа 200 но преди седмица бях 98кг.Кантара на който я меря е напълно верен, стъпвам на него и показва 1680кг. Нямам нищо допълнително по колата, освен едни алуминиеви 20мм фланци и по дълги болтове
Не ми се вярва да тежиш повече от 166-ата ми някак си Все едно да кажеш, че тежиш повече от Капа...Ето ти данни от мой кантар с мен в колата ( 85 килограма съм аз )Ето ти сайт с мерени данни и 2.4 Либра примерно тежи 1460 кг, а ти си 1.9 Наистина странен кантар те е теглил...
Снимах с телефона, но то си е същото. Не ми пречи, с мотора по дефилето си държа в лявата ръка апарата/тел. и си снимам и карам Не съм 1.9 а 2.4 и колата с мен толкова си тежи. Другата седмица ще видя да я кача на кантара и ще направя снимка, сега нямам пък и колата е в бокса.
Ето я снимката която обещахТова е с празен резервоар, по късно му долях 55л и аз като се кача и килата са налице. Не знам какво толкова повече има по моето комби от това което е мерено в завода за да тежи повече.
Коментар