Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЗА КОЛКО ВРЕМЕ ВДИГАТЕ 100 км. ?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Roman написа:
    Ко ся ми се фукаш тука, че с 166-ца от 0-100 си за 7.99 Базикам се, браво чакам времена под 7.5
    Аlfa Romeo 156 2.4 JTD 99'

Коментар

dikanio написа:
      Колеги, няма никакаква логика, ами си е чиста математика. Ако на дадена предавка, се движите с X км/ч и сте на Y об/сек, то при скорост 2X сте с на 2Y обороти. Естествено, ако намесим и физиката и отчетем триенето на гумите, въздушното съпротивление, приплъзването на съединителя и кой знае още какво, зависимостта няма да е линейна. Но за нашите смешни скоростти, математиката е напълно достатъчна :D
      Колега, ти за предавателно число на скоростна кутия да си чувал? Забавлявахте ме с темата тази вечер поне 2 часа. Благодаря на всички за настроението. Особенно на колегата с Купе-то, което вдигало 250 км/ч. Смях се от сърце.
      Не спорете с идиоти! Те най-напред те завличат до нивото си, след което побеждават благодарение на опита си.

Коментар

worker написа:
        Ето как
        Тука ми се струва че има измама някаква, или ако може да ни просветлиш как подминаваш 200 на километраж с 4000 оборота
        Това щях да питам и аз. Май някой доста наслъгва. А и който е карал с 240-260 знае как се подминава камион на магистрала.
        Не спорете с идиоти! Те най-напред те завличат до нивото си, след което побеждават благодарение на опита си.

Коментар

veni224 написа:
          Колега, ти за предавателно число на скоростна кутия да си чувал?
          Ако беше прочел какво съм написал, щеше да видиш "на дадена предавка", тоест предавката не се променя, само оборотите Примерно на 5-та с 2000 об/сек съм с 80км/ч, при 4000об/сек пак на 5-та - 160км/ч. Ако смяташ, че предавателното число на някоя предавка се променя с промяна в оборотите, тогава просто не знам какво да кажа.
          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Недоглеждането е мое, не съм допрочел за "дадена предавка". Моля за извинение.

Коментар

smokie написа:
              Браво ХГТ 0-100 за 8,8 секунди, мерено с хронометър на телефон. Под тва не успях да направя, тва беше най-успешния опит. Май не са умрели много коне . А иначе на магистралата със 7200 оборота е на 240 ХГТ-то. Тва по километраж разбира се.
              Какви са тия почти 9 сек. до 100 бре колега Аз със мойто си давам 7.5, 7.6 мерено с тел и по киломртраж! И на 240 съм точно на 7к оборота, не знам ти как си на 7200. Тия дни като се връщах от морето направи 240+++, оборотомера стигна 7300

Коментар

Колега имаш проблем или с тела или с километража.Вчера пробвах с моята,пунто гт,с телефон точно 8 секунди.Та незнам ти с хгт как ги докара до 7,5секунди,като по данни на производителя го дават 8,5.

Коментар

Всички знаеме колко е относително меренето с тел. и че километража е най-неточния уред в колата Аз споделям мойте измервания, и не трърдя, че са 100 процента верни. Но тва 8.8 ми се струва прекалено много! А пък тия обороти на 240...

Коментар

Фиат Купе 2.0 20ВТТова време от 0-100 е с много въртене на гуми, ама в крайна сметка неможах да тръгна по-добре.
                    Прикачени файлове
                    Alfa Romeo 33 QV 92' - Ex
                    Fiat Coupe 2.0 20V TURBO Kinugawa TD06SL2 20g Turbo; Madness motorsport ECU Upgrade; OMP Lowering Springs Kit -30mm;HDI EBC;17" Fittipaldi Avon; 390HP & 426NM

Коментар

dikanio написа:
                      veni224 написа:
                      Ако беше прочел какво съм написал, щеше да видиш "на дадена предавка", тоест предавката не се променя, само оборотите Примерно на 5-та с 2000 об/сек съм с 80км/ч, при 4000об/сек пак на 5-та - 160км/ч. Ако смяташ, че предавателното число на някоя предавка се променя с промяна в оборотите, тогава просто не знам какво да кажа.
                      Колега къв двигател ги върти тез обороти ......... Ако е с турбо внимавай да не се изравнят оборотите на турбината и на мотора, да влязат в резонанс и нещо да се не повреди......
                      ТУНИНГА СТРУВА ПАРА! ДРУГОТО Е ..... МУНИНГ

Коментар

2000 20v turbo написа:
                        dikanio написа:
                        veni224 написа:
                        Колега къв двигател ги върти тез обороти ......... Ако е с турбо внимавай да не се изравнят оборотите на турбината и на мотора, да влязат в резонанс и нещо да се не повреди......
                        Какво ти турбо, моето си иноишес давам за пример :D
                        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Колега къв двигател ги върти тез обороти Shocked ......... Ако е с турбо внимавай да не се изравнят оборотите на турбината и на мотора, да влязат в резонанс и нещо да се не повреди...... Idea
                          Колко оборота развива едно бензиново турбо ?
                          Fiat Coupe 16V Turbo

Коментар

sa_sho написа:
                            Колега къв двигател ги върти тез обороти Shocked ......... Ако е с турбо внимавай да не се изравнят оборотите на турбината и на мотора, да влязат в резонанс и нещо да се не повреди...... Idea
                            Ми имай впредвид,че има турбота с максимален режим около 200000 оборота!!!

Коментар

Bimero написа:
                              sa_sho написа:
                              Ми имай впредвид,че има турбота с максимален режим около 200000 оборота!!!
                              А така! Тамън колкото на Dikanio ДВГ-то щото то въртяло до 4000 об. в секунда.... и като ги сметнем в минути стават 240 000 оборота в минута
                              ТУНИНГА СТРУВА ПАРА! ДРУГОТО Е ..... МУНИНГ

Коментар

А бе какво се правите на две и половина, ясно е че съм се объркал :D Дори и 1.6 не може да направи такива обороти
                                ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Working...
                                X