Колеги, няма никакаква логика, ами си е чиста математика. Ако на дадена предавка, се движите с X км/ч и сте на Y об/сек, то при скорост 2X сте с на 2Y обороти. Естествено, ако намесим и физиката и отчетем триенето на гумите, въздушното съпротивление, приплъзването на съединителя и кой знае още какво, зависимостта няма да е линейна. Но за нашите смешни скоростти, математиката е напълно достатъчна :D
Колега, ти за предавателно число на скоростна кутия да си чувал? Забавлявахте ме с темата тази вечер поне 2 часа. Благодаря на всички за настроението. Особенно на колегата с Купе-то, което вдигало 250 км/ч. Смях се от сърце.
Не спорете с идиоти! Те най-напред те завличат до нивото си, след което побеждават благодарение на опита си.
Колега, ти за предавателно число на скоростна кутия да си чувал?
Ако беше прочел какво съм написал, щеше да видиш "на дадена предавка", тоест предавката не се променя, само оборотите Примерно на 5-та с 2000 об/сек съм с 80км/ч, при 4000об/сек пак на 5-та - 160км/ч. Ако смяташ, че предавателното число на някоя предавка се променя с промяна в оборотите, тогава просто не знам какво да кажа.
Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
ex FIAT Bravo 1.6 - RIP
Браво ХГТ 0-100 за 8,8 секунди, мерено с хронометър на телефон. Под тва не успях да направя, тва беше най-успешния опит. Май не са умрели много коне . А иначе на магистралата със 7200 оборота е на 240 ХГТ-то. Тва по километраж разбира се.
Какви са тия почти 9 сек. до 100 бре колега Аз със мойто си давам 7.5, 7.6 мерено с тел и по киломртраж! И на 240 съм точно на 7к оборота, не знам ти как си на 7200. Тия дни като се връщах от морето направи 240+++, оборотомера стигна 7300
Колега имаш проблем или с тела или с километража.Вчера пробвах с моята,пунто гт,с телефон точно 8 секунди.Та незнам ти с хгт как ги докара до 7,5секунди,като по данни на производителя го дават 8,5.
Всички знаеме колко е относително меренето с тел. и че километража е най-неточния уред в колата Аз споделям мойте измервания, и не трърдя, че са 100 процента верни. Но тва 8.8 ми се струва прекалено много! А пък тия обороти на 240...
Ако беше прочел какво съм написал, щеше да видиш "на дадена предавка", тоест предавката не се променя, само оборотите Примерно на 5-та с 2000 об/сек съм с 80км/ч, при 4000об/секпак на 5-та - 160км/ч. Ако смяташ, че предавателното число на някоя предавка се променя с промяна в оборотите, тогава просто не знам какво да кажа.
Колега къв двигател ги върти тез обороти ......... Ако е с турбо внимавай да не се изравнят оборотите на турбината и на мотора, да влязат в резонанс и нещо да се не повреди......
Ако беше прочел какво съм написал, щеше да видиш "на дадена предавка", тоест предавката не се променя, само оборотите Примерно на 5-та с 2000 об/сек съм с 80км/ч, при 4000об/секпак на 5-та - 160км/ч. Ако смяташ, че предавателното число на някоя предавка се променя с промяна в оборотите, тогава просто не знам какво да кажа.
Колега къв двигател ги върти тез обороти ......... Ако е с турбо внимавай да не се изравнят оборотите на турбината и на мотора, да влязат в резонанс и нещо да се не повреди......
Какво ти турбо, моето си иноишес давам за пример :D
Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
ex FIAT Bravo 1.6 - RIP
Колега къв двигател ги върти тез обороти Shocked ......... Ако е с турбо внимавай да не се изравнят оборотите на турбината и на мотора, да влязат в резонанс и нещо да се не повреди...... Idea
Колега къв двигател ги върти тез обороти Shocked ......... Ако е с турбо внимавай да не се изравнят оборотите на турбината и на мотора, да влязат в резонанс и нещо да се не повреди...... Idea
Колко оборота развива едно бензиново турбо ?
Ми имай впредвид,че има турбота с максимален режим около 200000 оборота!!!
Колко оборота развива едно бензиново турбо ?
Ми имай впредвид,че има турбота с максимален режим около 200000 оборота!!!
А така! Тамън колкото на Dikanio ДВГ-то щото то въртяло до 4000 об. в секунда.... и като ги сметнем в минути стават 240 000 оборота в минута
Коментар