Не ми се спори върви повече от Ино и Шес щото има заигравка с софтуера кой колко да му гори сам решава кфо да си купува не мислиш ли ?!? Този разход ме устройва и никой неможе да ме съди за това ... Пък като искам да ми върви колата влагам пари валове генераций Гаретчета кулерчета и тогава става вървежна ся си върви да за 1.6 съм си доволен
Ем именно.JTD с малко пипане става звер.Докато ено и шес трябва да се налее маса пари.Пък и тез нютон метри ...
Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Какво се правите на ударени с тези печки и аз не знам - ДА ВЪРВИТЕ ПОВЕЧЕ ОТ АТМОСФЕРЕН ДВИГАТЕЛ 1.6 (НО ФИАТ-СКИЯ КАЧЕН НА БРАВО) - И КАКВО, НЕ ВИ ЛИ СЕ СТРУВА ЧЕ СТАВАТЕ ВЕЧЕ СМЕШНИ!!!???P.S. А ако се намери живо Ритмо 105 ТС какво ли ще става? Да си припомним правилата..6. Потребителите е желателно да постват във вид на "чист текст".Не трябва да се използват голям брой emoticons, главни букви (постването с главни букви се приема като ВИКАНЕ - ПОВИШЕН ТОН).................Модераторски екип на fiat-bg.org
Съжалявам много господа модератори но темата не беше ли за 1.6 и 100ТД , какви ЖТД-та какви с чип :D и подобни глупости , даже един модератор така се е увлякал че ...яко спам... Даже забележки за повишен тон на друг колега раздава. Неможе да се правят забележки според това както му е изгодно на определен МОД нали има правила и те важат за всички. В тази тема има доста спамери кой хей така си говорят карали не карали кола някога само и само да подържат кефа на някой. Този някой е крайно време да преусмисли начина по които хвърля предупреждения на ляво и дясно , пък и лични съобщения пише от рода ..."докато съм модератор ти ще си предупреден"... Или заключвай темата или не прави забележки за това което ти самия правиш.
Идеята ми за писане с главни букви е "повишен тон", а не викане Целта е да се обърне внимание и се престане нелепото сравняване на 1.6 атм. бензинов двигател с "вездесъщия" 1.9 JTD и във всяка тема в която присъства въпросния бензинов двигател винаги да се "нарежда" с ЖеТеДе-то А колегата модератор Emzo - аз в друга тема а и на лични му обясних че малко в повече взима присърце ролята си на модератор и раздава понякога жълти картони без реални причини.
За какво ще ми лепваш БАН и моля те покажи тук пред всички колеги каква точно "говрилня" съм направил в темата за продажба на ГТ-то П.С. Нито разбирам, нито знам какво искаш да кажеш със статуса , а за по-горе съм съгласен че все едно викам, но накрая трябва все пак да се спре с "великия" 1.9 ЖТД да се бута навсякъде.
Ясно е, че при еднакви коне побеждава по-добрият шофьор. 1.6 (103 коня) и ТД100 са близки като възможности. Сега за друго, зассегнато в темата: Твърдението 1.6 е само атмосферен, я са се мери с атмосферен дизел и да го счупи е некоректно защото:Освен обемите и пълненето има други много по-важни критерии за оценката на един двигател на обикновена пътническа кола - коне, въртящ момент и разход. Оказва се, че при еднакви коне с бензина (в случая около 100) дизела дава по-добър разход и по-висок въртящ момент. Това се постига с цената на по-висока кубатура и турбо, НО какво от това? Веднъж имаме кола която харчи повече, върви равностойно и има даже по-висок данък (1.6 бензин 103 коня). Втория път имаме кола с по-нисък разход, равностоен вървеж и по-нисък данък (ТД100). Сега без да се засягате, но не е ли ТД100 разумния избор от чисто логична гледна точка (оставяме настрани предпочитанията за типа гориво)? Всеки прави сметка и избор сам за себе си - аз самият никога няма да се върна на бензинов автомобил, ако имам възможност да карам дизел. Знам, че е офф топик и ще си понеса последствията, но: Какво толкова си мерите с коли по 100 коня, които са направени да возят от А до Б, а не да летят по писти. Важно е кое пасва на стила на каране и джоба. В тоя смисъл спора дизел или бензин е като тоя за яйцето и кокошката.
Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.
Ясно е, че при еднакви коне побеждава по-добрият шофьор. 1.6 (103 коня) и ТД100 са близки като възможности. Сега за друго, зассегнато в темата: Твърдението 1.6 е само атмосферен, я са се мери с атмосферен дизел и да го счупи е некоректно защото:Освен обемите и пълненето има други много по-важни критерии за оценката на един двигател на обикновена пътническа кола - коне, въртящ момент и разход. Оказва се, че при еднакви коне с бензина (в случая около 100) дизела дава по-добър разход и по-висок въртящ момент. Това се постига с цената на по-висока кубатура и турбо, НО какво от това? Веднъж имаме кола която харчи повече, върви равностойно и има даже по-висок данък (1.6 бензин 103 коня). Втория път имаме кола с по-нисък разход, равностоен вървеж и по-нисък данък (ТД100). Сега без да се засягате, но не е ли ТД100 разумния избор от чисто логична гледна точка (оставяме настрани предпочитанията за типа гориво)? Всеки прави сметка и избор сам за себе си - аз самият никога няма да се върна на бензинов автомобил, ако имам възможност да карам дизел. Знам, че е офф топик и ще си понеса последствията, но: Какво толкова си мерите с коли по 100 коня, които са направени да возят от А до Б, а не да летят по писти. Важно е кое пасва на стила на каране и джоба. В тоя смисъл спора дизел или бензин е като тоя за яйцето и кокошката.
Не е вярно, че по-ниския разход при турбо дизелите се постига с по-висока кубатура и турбо. Дизеловите двигатели имат по-висок коефицент на полезно действие(КПД) спрямо бензиновите, и от там идва идва по-малкия разход.
Прав си колега, но мисълта ми беше, че за да се докара 100 коня дизел (отпреди 10 години) е било нужно да е над 1600 кубика и задължително с турбо, докато при бензинките тези коне са достигани от атмосферни двигатели и с по-малки кубатури. Идеята ми е, че не е редно да се сравнява 1.6 бензин с 1.6 чист дизел, защото видиш ли трябва да се сравняват коли с еднакви кубатури и пълнене (чувал съм такива мнения). Просто дизеловите и бензиновите мотори имат различни особености и е редно да се сравняват по мощност, въртящ момент, разход, ако щете и надеждност, но не и по обеми и начин на пълнене.
Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.
Защо ако сравняваме 2 агрегата чисто технически (не икономически) да не им изравним параметрите? То иначе става все едно в категория до 62 кг. щанги да пуснеме такива от кат. 95+ кг и после да мериме с един аршин резултатите Да, безнина като гориво отдава значително по-голяма енергия при горене, но пък и дизеловия двигател работи с значително по-големи налягания и на впръскване на горивото и на сгъстяване, което пък е плюс за горивната икономичност и също до известна степен за въртящия момент.А ако погледнеме и дори икономически - каква ще е стойността на поддръжаката и ремонта (вкл. ремонтопригодност) при единия и другия двигател
Коментар