Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мареа 1.6 16v - Мареа TD100 (седани и двете)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мареа 1.6 16v - Мареа TD100 (седани и двете)

Какви са шансовете на двете коли,като бензиновата е с новия двигател от 2001г.

Хайде де никои ли няма наблюдения върху тези мотори

Коментар

Според мен шанса е 50 на 50. Колите общо взето са равностойни и всичко зависи от техническото състоянието на автомобилите и уменията на шофьорите. Гумите са също много важен фактор . Какво значи "новия двигател"? Да не е този с 2-та кислородни сензора, който се монтира на "Стило"?
      SEAT Leon Cupra 300
      Triumph Street Triple 765 R

Коментар

Дизела ще вземе старта, а бензина после ще го изпапка, особено на 3та.п.с. това е само предположение
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Хайде и аз да предположа. 1.6 взема старта и води с малко до към 120км./ч. след това дизела минава покрай него и отпрашва . Към край на макс. скорост на ТД-то бензина го застига и изпреварва Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 . Това е само предположение от моя страна и необвързвам никой с него :D
          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

VooDoo написа:
            Според мен шанса е 50 на 50. Колите общо взето са равностойни и всичко зависи от техническото състоянието на автомобилите и уменията на шофьорите. Гумите са също много важен фактор . Какво значи "новия двигател"? Да не е този с 2-та кислородни сензора, който се монтира на "Стило"?
            да точно този имам предвид

Коментар

milen80 написа:
              VooDoo написа:
              да точно този имам предвид
              Браво/Брава/Мареа с този двигател мисля,че не се срещат често. Не знам дали мотор, е по-динамичен спрямо стария, но имай на предвид,че старите моторетки понякога вървят повече. Причината е в това,че новите отговарят на по-строги еко-стандарти и това се отразява на динамиката им. Пробвай се с ТД100 и после пиши какво е станало.
              SEAT Leon Cupra 300

Коментар

днес ще е пускането на 400м.,на 1000м.,2500м.(това са избраните отсечки от дизела),след 18.30ч. ще пиша какви са резултатите.

Коментар

milen80 написа:
                  днес ще е пускането на 400м.,на 1000м.,2500м.(това са избраните отсечки от дизела),след 18.30ч. ще пиша какви са резултатите.
                  Гледай да не изложиш сектата "е’но и шес", че после ще ни спукат от подигравки от сектата на "печките" Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
                  SEAT Leon Cupra 300

Коментар

VooDoo написа:
                    milen80 написа:
                    Гледай да не изложиш сектата "е’но и шес", че после ще ни спукат от подигравки от сектата на "печките" Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
                    Дръж здраво и запомни 2ра трябва да я включиш почити брутално[много бързо] за да не изтървеш набраната преднина от 1ва С уроците до тук
                    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

VooDoo написа:
                      milen80 написа:
                      Той и да бие,"печките" пак ще ви подиграват така че ...
                      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                      Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                      Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Princo написа:
                        VooDoo написа:
                        milen80 написа:
                        Той и да бие,"печките" пак ще ви подиграват така че ...
                        Верно ли бре Голям ентосиаст си , ама верно карай я по-полека че ще ни смачкаш

Коментар

Чисто технически погледнато - двигателят от 2000 година е склонен да се развърта с 1 идея по-бавно от този от 98-ма. Така че точно с този двигател - зависи какво е сложено на предната лява седалка. Да го кажа с други думи - при равни други условия - двигател 1.6 (98 ) би трябвало да бие 1.6 (2000).Имат разлика в тайминга, което не съм сигурен как точно влияе на единия и на другия, но по-новият има мнооооого малко въртящ момент повече в пиковия момент на кривата.Скоростна кутия и диференциал - 1:1От цЕлата работа исках да кажа, че ако 1.6 (98 ) бие ТД 100 с малко, то 1.6 (2000) може да падне с малко.

Коментар

Дали новия двигател 1.6/16 182B6.000 се развърта по-бавно от стария 1.6/16 182A4.000 не знам, но съм убеден ,че новия мотор е по-балансиран и по-добър. Отношението диаметър/ход на бутало е почти еденица което му осигурява по-висок въртящ момент в ниските обороти, а от там и по-добра динамика в ниските. Иначе 182A4.000 и 182B6.000 имат еднакъв максимален въртящ момент 145 Нм. при 4000 об./мин., но 182B6.000 има повече в ниските, което е голям плюс.
                            SEAT Leon Cupra 300

Коментар

VooDoo написа:
                              Дали новия двигател 1.6/16 182B6.000 се развърта по-бавно от стария 1.6/16 182A4.000 не знам, но съм убеден ,че новия мотор е по-балансиран и по-добър. Отношението диаметър/ход на бутало е почти еденица което му осигурява по-висок въртящ момент в ниските обороти, а от там и по-добра динамика в ниските. Иначе 182A4.000 и 182B6.000 имат еднакъв максимален въртящ момент 145 Нм. при 4000 об./мин., но 182B6.000 има повече в ниските, което е голям плюс.
                              Според Bravo Service Manual - новият двигател има максимален въртящ момент 148 нютонметра.

Коментар

Working...
                              X