Бе само не разбирам защо пълните темата със спам и излишни спорове... Въпросът е конкретен: "Смяна на скорости без пускане на газта" или т.нар. Power shifting. Хайде, разбирачите, които спореха по други теми да кажат нещо по тази, а ? Забелязвам, че напоследък във форума 90% от мненията са спам и офтопик... Не съм мод или админ да Ви кажа нещо, ама айде стегнете се, не сме в детската градина...По темата: Аз по някой път правя power shifting, но само в определени ситуации, примерно с пунтото го правя само ако искам да превърти гуми на втора и един вид да се "изгъзаря"
, защото специално на тази кола не мисля, че печеля някакво време с това... Ако пусна плавно съединителя може и да спечеля малко, но пък не се знае колко ще загубя от плавното отпускане на съединителя...с Аурис-а е съвсем различна тема - 2.0 D-4D е (турбодизел) и там определено power shifting-а много ми помага... каквото и да си говорим ако превключвам със съвсем леко отпускане на газта много по-добре тръгва след смяната на предавката без да забива нос (дори малко)... Ако не го правя - винаги има едно леко забавяне от около примерно половин секунда...
![Mr. Green](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Коментар