Така колеги,аз съм собственик късметлия на Хонда Сивик 1.8 VTI около 180к.с. искам да кажа че съм се пускал с БМВ 325 и сами може да се досетите за резултата щом се хваля,а бавареца беше със сменян диференциал и минаваше стокова 325 със 2 коли,така че си правете извода!!!Да поясня на колегите че 1.6 VTI 160 к.с. е най слабата има 170 и 185 също 1.6(говорим за двувалки,без турбо!!!)
Така колеги,аз съм собственик късметлия на Хонда Сивик 1.8 VTI около 180к.с. искам да кажа че съм се пускал с БМВ 325 и сами може да се досетите за резултата щом се хваля,а бавареца беше със сменян диференциал и минаваше стокова 325 със 2 коли,така че си правете извода!!!Да поясня на колегите че 1.6 VTI 160 к.с. е най слабата има 170 и 185 също 1.6(говорим за двувалки,без турбо!!!)
Този Сивик дето е 185 коня ,мисля че беше 86 или 89 набор нали... След това ги намаляват заради еко нормите...много жалко иначе са доста яки бегачки!Иначе твоята коя година е ,колега?За коли с равни килограми и коне и доста относително коя ще победи!Има много фактори определящи коя ще е по-напред...
Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Корса ГСИ ще накаже и 1.8 16в браво, че и ще държи на 2.0 20в. За какво говорим в момента? Говора за коли с горе долу равностоини килограми и коне!
eee корсата е между 900-1000кг бравото е 1050 ...нещо такова. Е мерка за равностойността са наистина теглото, но не и конете. Гледаме вида на мотора, обема и начина на пълнене, това че некой инженерен отдел на някоя марка са по-находчиви и са направили по-мощни мотори от даден обем си е друго. Но всичките коли дето ти изредих са бензинки,16в, атмосферни, айе ЦРХа дето е VTi няма да го броим щото има вариатори на смукателния и изпускателния валове,нооо забравих да кажа и за SAXO vts и митсубиши колта 1.6 16в 113 или 116кс..... Нещото което ме накара да си купя италянка е точно браво 1.6 16в на един приятел....доста си върви за 1.6 спор ваобще не може да има
Браво колега, много се радвам на японците но нали се сещаш че като тръгнеш да търсиш кола която не е на "котор" и да си заслужава парите трудно можеш да избираш...каква падне аз съм с ватиатор на смукателния вал а колата е 1200кг и 1.8л, виждам разликата Ти лично пускал ли си се с някой C20XE на опел....
Корса ГСИ ще накаже и 1.8 16в браво, че и ще държи на 2.0 20в. За какво говорим в момента? Говора за коли с горе долу равностоини килограми и коне!
eee корсата е между 900-1000кг бравото е 1050 ...нещо такова. Е мерка за равностойността са наистина теглото, но не и конете. Гледаме вида на мотора, обема и начина на пълнене, това че некой инженерен отдел на някоя марка са по-находчиви и са направили по-мощни мотори от даден обем си е друго. Но всичките коли дето ти изредих са бензинки,16в, атмосферни, айе ЦРХа дето е VTi няма да го броим щото има вариатори на смукателния и изпускателния валове,нооо забравих да кажа и за SAXO vts и митсубиши колта 1.6 16в 113 или 116кс..... Нещото което ме накара да си купя италянка е точно браво 1.6 16в на един приятел....доста си върви за 1.6 спор ваобще не може да има
Значи съм със сменяна генерация от 42мм на 55мм това е от колектора до края(колекторчето е стоково).Незнам какъв е тоя двигател на Опел C20XE и какви коне е(ако 150к.с. няма шанс),но за сега съм се пускал със Форд Пробе 2.5 (6 цилиндров 163к.с.) и го оставих в точица(не точка хе хе) и това БМВ 325 (пак 6-так).Това лято следват валове,всмукател,изпускател(плетка 4-1) и еър интейк че карам с филтър от 1.5(114к.с. В-Тек това беше стария ми двигател,но вече не е!),и накрая настройки на ЕКУ-то и резултат около 200 к.с. (не мислете че коне се вдигат лесно,3000лв=20к.с. реални).
Коментар