Явно при коли със приблизително еднакви възможности доброто стартирането при драг е от решаващо значение.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво/а/Мареа 1.6 с/у Браво/а/Мареа 1.9 JTD 105 на баир
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Според видяното от мен възможностите на трите автомобила са сходни (както и на тяхните водачи ).Точен извод не може да се направи, защото в първият случай Оги тръгна със закъснение, а във втория - "бегачката 1,6 16V" не можеше да се озапти (може би заради разгрома) и остави следи от гума чак до края на втора предавка и в края според мен изостана с около две дължини.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Stefanaki написа:Според видяното от мен възможностите на трите автомобила са сходни (както и на тяхните водачи ).Точен извод не може да се направи, защото в първият случай Оги тръгна със закъснение, а във втория - "бегачката 1,6 16V" не можеше да се озапти (може би заради разгрома) и остави следи от гума чак до края на втора предавка и в края според мен изостана с около две дължини.Fiat Bravo, 1.6 SX, 16V, 76 kW
Коментар
-
Колеги тези спорове ще ги има винаги, онзи ден както се точех и шегувах с брато, че ще го изям за закуска , той е с алфа 156 2.4жтд а аз с мареа 2.4жтд така аз останах на старта с 100км на трета предавка а той беше три четири дължини пред мен.Та защо не сравните двата агрегата на летящ старт , примерно и двете коли да са на трета предавка с 70км.И нека тогава си проличи кой агрегат тегли по лесно купето си , този които е с 144/4000 нм - (0-100 км/ч) 11.3 cек. или тази които е 200/1500 нм - (0-100 км/ч) 10.4 cек.Смятам че резултата ще е красноречив, но както е казано око да види рака да пипне.За следващата гонка драснете някой ред може и други желаещи да има, дори и зяпачи да са.
Коментар
-
Май станаха много желаещите и следващият път ще има:ogi28b написа:Дойдоха едни милицаи, и викат: "тука са нещо ластици ли ше има, а?? "Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
А бе какво сте се развихрили тук.То ясно, че щом един и друг двигател като са приблизително еднакви по мощности, то при една дръпка на равно ще дават относително еднакви резултати. Освен да се надява шофьора да не счупи автомобила от кефа да дръпне другия автомобил, друго няма да се получи.За това са измислени скоростните кутии! Ако имаше само една директна скорост ехе....Ама ако се загледаме в буквалния въпрос както е зададен "На баир...", то бензина няма шанс.Говорим за баир, където конструктивно да речем двата автомобила не могат да вдигнат повече от 140км/ч.Ако максималната скорост в дадения баир условно да я приемем, че максимално би била 140км/ч, то бензиновия двигател ще има да гледа, ама дори и няма да може да гледа задния номер на дизеловия двигател, защото ще става мираж...Ако не вярвайте, въведете и изчислете при 140км/ч на коя скорост ще бъде един 1.6 двигател в максимални обороти, изчислете каква мощност ще отдава тогава от оригиналната крива бензиновия двигател и дизеловия двигател и пак да се изкажат "компетентните".А и да не се забравя - има оригинални данни за ускорение от производител (0-100км/ч), да речем:1.6 - 11 сек.1.9жтд - 10.4 сек.Да не си мислите, че единия път като са правили тестовете са тръгвали съвсем по-различен начин, пък за дизеловия са си казали, че трябва да я ръчкат повече Вземете и прочетете при какви условия, колко повторения и с колко автомобила се тества реално, пък тогава да се говори.И някой решил, че 1.6 вървял повече от 1.9жтд щото той разбираш ли късал на шурея брат му.Пък накрая къде изпускаме удоволствието от шофиране?Защо не се направи един тест от нормално доускорение от 60-150км/ч да речем на 5-та скорост само Я си вдигнете ръцете тези които в нормалния си живот ускоряват по-често от 0-100 вместо от 40-100 да речем Я сега кажете като ускорявате да речем от 60 до 110 да речем малко по-бързо кой сваля поне 1 предавка надолу, защото иначе като натиснете педала до ламарината и колата се чуди дали не се гъбаркате с нея и искате да направи чудоA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар