Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Много вървят... а как спират ???

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Princo написа:
    Знаеш ли,от 5 часа спорим за едно абсолютно безмислено нещо което само ти твърдиш че е така ! Колко доказателства ти се дадоха но ти НЕ и НЕ и НЕ ! Защо трябва да ти се показват някакви формули които няма да имат никаква достоверност ? Пак ти казвам ако 2 коли с абсолютно еднакви гуми,спирачки и т.н НО с РАЗЛИЧНА маса и ако атмосферното налягане,пътната настилка и т.н са еднакви то тази с по-малката маса ще спре по-бързо ! Може само да си приказвам празни приказки на които ти да не вярваш,но все пак съм сигурен в тях и разбери че тази формула която ти показа не доказва нищо !!!
    Може да споримеи 50 часа и ако не ми го докажеш с формула аз не го възприемам като приказки доказателството.Аз го доказвам с формула и искам обратното доказателстви също с формула.Как пък това не можеш да разбереш.А защо формула??Трябва сам да си отговориш.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
      vsd написа:
      Ти четеш ли изобщо. За стотен път - НЯМА формула. Причините ти ги казах. Дадох ти два конкретни случая с две измервания, ама и те не са ти достатъчни. А ти изобщо знаеш ли колко хиляди формули в теорията нямат нищо общо с практиката. Отделно че примерите не са "популярни статиики".
      Абе ,човек ти не четеш ли това което съм ти пратил.Или се правиш,че не си го видял.Тук има ли изведена формула за спирачния път на колата или няма.А сега ми изпрати ти подобен материял в който да има формула в която да фигурира масата на колата.Ако това ми го направиш спора прекратявам на секундата.А не да ми казваш,че нямало формули.http://www.csgnetwork.com/stopdistcalc.html
      хахаххаАбе чета ама ...За 101 път. Няма реална формула която да дава реални стойности. Не че ти не си дал. Толкова ли трудно се чете. Това което ти си дал си пише че дава някакъв теоретично минимален път на спиране. НИКЪДЕ не пише че всичко ще спира по тази формула. Причината е че тя не взима под внимание много фактори като типа на спирачната система, големината на диска, типа на накладките, силата на натиска на накладките към диска, атмосферните условия и т.н.
      Stefan Hadjov написа:
      Ще се повторя за кой ли път условията на изпитание:абсолютно еднакви гуми като материял,вид ,марка,съответно коеф.на триене;абсолютно еднаква пътна настилка за всички тестове.всички други допълнителни условия еднакви като атм.налягане,вятър,температура и т.н.Разликата е само в теглото на колите.
      Къде видя в твоята формула нещата в червено за да искаш да са еднакви. Никъде, тя просто не ги взима под внимание. Затова хората са написали"Assuming proper operation of the brakes on the vehicle, the minimum stopping distance for a vehicle is determined by the effective coefficient of friction between the tires and the road, and the driver’s reaction time in a braking situation."Има думичката minimum, демек минимално. Това не означава че всичко спира по тази формула. Да виждаш някъде в нея да има нещо специфично за колата. Няма. Ако съдим само по нея една лада и едно ферари ще спират еднакво, защото никъде във формулата не може да се напише нещо специфично за двете коли. Толкова ли трудно се разбира това. Хората са ти написали minimum stopping distance.
      FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

!

Колега Stefan Hadjov,не ти ли писна да се излагаш? 3000 човека ти обясниха как стоят нещата ти пак формули и подобни говориш.Практиката показва съвсем ясно. НЕМОЖЕ коли с различна маса да спират за еднакво разстояние. Както каза колегата ако можеш да докажеш обратното ти си кандидат са нобелова награда.Каза че аз не разбирам, явно и другите 50 човека които ти писаха не разбират. Аз продължавам да твърдя че има значение настилката и температурата и грайфера и ТЕГЛОТО. Ако още неможеш да се съгласиш ще ти заснема няколко клипа за да видиш! Или може би трябва да извикам комисия за да е обективен резултата!
        EX: Fiat Bravo 1.6 103++hp/ Fiat Coupe 131hp/ AR 156 2.4jtd 1??hp
        Alfa Romeo 147 1.6 16v 2005г. 120hp
        ВАЗ 2107 project. SUZUKI GSXR 600 SRAD
        Не са важни конете в колата, а лимките в главата!!!

Коментар

Re: !

Fiat_Alfa_Fen написа:
          Колега Stefan Hadjov,не ти ли писна да се излагаш? 3000 човека ти обясниха как стоят нещата ти пак формули и подобни говориш.Практиката показва съвсем ясно. НЕМОЖЕ коли с различна маса да спират за еднакво разстояние. Както каза колегата ако можеш да докажеш обратното ти си кандидат са нобелова награда.Каза че аз не разбирам, явно и другите 50 човека които ти писаха не разбират. Аз продължавам да твърдя че има значение настилката и температурата и грайфера и ТЕГЛОТО. Ако още неможеш да се съгласиш ще ти заснема няколко клипа за да видиш! Или може би трябва да извикам комисия за да е обективен резултата!
          И да не забравиш да ти съставят формула
          Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
          Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
          Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

На мойта като не беше обезвъздушена спирачната система при скорост 30км/ч натискам до долу спирачката и спираше след 15-20 метра :D
            Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

vsd написа:
              Stefan Hadjov написа:
              vsd написа:
              Ти четеш ли изобщо. За стотен път - НЯМА формула. Причините ти ги казах. Дадох ти два конкретни случая с две измервания, ама и те не са ти достатъчни. А ти изобщо знаеш ли колко хиляди формули в теорията нямат нищо общо с практиката. Отделно че примерите не са "популярни статиики".
              Абе ,човек ти не четеш ли това което съм ти пратил.Или се правиш,че не си го видял.Тук има ли изведена формула за спирачния път на колата или няма.А сега ми изпрати ти подобен материял в който да има формула в която да фигурира масата на колата.Ако това ми го направиш спора прекратявам на секундата.А не да ми казваш,че нямало формули.http://www.csgnetwork.com/stopdistcalc.html
              хахаххаАбе чета ама ...За 101 път. Няма реална формула която да дава реални стойности. Не че ти не си дал. Толкова ли трудно се чете. Това което ти си дал си пише че дава някакъв теоретично минимален път на спиране. НИКЪДЕ не пише че всичко ще спира по тази формула. Причината е че тя не взима под внимание много фактори като типа на спирачната система, големината на диска, типа на накладките, силата на натиска на накладките към диска, атмосферните условия и т.н.
              Stefan Hadjov написа:
              Ще се повторя за кой ли път условията на изпитание:абсолютно еднакви гуми като материял,вид ,марка,съответно коеф.на триене;абсолютно еднаква пътна настилка за всички тестове.всички други допълнителни условия еднакви като атм.налягане,вятър,температура и т.н.Разликата е само в теглото на колите.
              Къде видя в твоята формула нещата в червено за да искаш да са еднакви. Никъде, тя просто не ги взима под внимание. Затова хората са написали"Assuming proper operation of the brakes on the vehicle, the minimum stopping distance for a vehicle is determined by the effective coefficient of friction between the tires and the road, and the driver’s reaction time in a braking situation."Има думичката minimum, демек минимално. Това не означава че всичко спира по тази формула. Да виждаш някъде в нея да има нещо специфично за колата. Няма. Ако съдим само по нея една лада и едно ферари ще спират еднакво, защото никъде във формулата не може да се напише нещо специфично за двете коли. Толкова ли трудно се разбира това. Хората са ти написали minimum stopping distance.
              Стигам до извода,че не си техническо лице и трудно асимилираш технически проблеми.Ами щом нещата в червено не са налице,а са различни,значи и спирачния път ще е различенТова се вижда най добре от тестовете по таблици разни които се дават.Не може да се првят изводи ако има повече от един параметър различен за две коли.Ние говорим САМО за различно тегло и всичко останало трябва да е еднакво.Какви са тези смешни неща да ми говориш за Ферари и Жигула.Само теглата ли са различни в този твой пример.Разбира се ч е всичко не спира по тази формула.При различни други условия ще има различен спирачен път. И на края вземи ми изпрати формула за спирачния път макар и приблизителна в която да фигурира масата на колата за да прекратиме спора.Всички останали твои доводи не признавам.Изпрати ми формула,в която да не са взети доводите ти в червено и нея даже ще приема.

Коментар

Re: !

Fiat_Alfa_Fen написа:
                Никога няма да се съглася.И 30000000000 човека да ми кажат пак няма да се съглася.Приказките за мене нямат стойност в конкретния случай.Това е чиста физика и се доказва с математика.Аз го доказах,като приложих формула.Който иска да докаже обратното да приложи също формула.На митове и легенди не вярвам.Особенно пък на тези които циркулират по различните форуми.

Коментар

Я разгледай тук където нещата не са чак толкова теоретични и виж от какво зависи спирането.http://www.teamscr.com/grmbrakes.htmJust for fun, let’s have a closer look at the equations for the conversion of kinetic energy (KE) into heat (Q):KE = ( ½ ) x (vehicle weight) x (speed of the vehicle)2Q = (rotor weight) x (rotor material constant) x (temperature rise)Since Mr. Isaac Newton stated that energy can be neither created nor destroyed, all of the KE from the car must be completely turned into Q. What does this tell us? KEbefore = Qafter!Я виж сега от какво зависи кинетичната енергия. Я сега предположи че повишим масата на колата 10 пъти и сметни колко пъти се повишава топлината отделяна по спирачния диск. Я сега се сети какво ще стане ако набиеш спирачките на 10 пъти по-тежката кола и къде ще отиде отделената топлина. А сега помисли защо като претовариш един камион и можеш доста лесно да му запалиш спирачките. А сега можеш и да помислиш дали ще спре за същото разстояние.Още малко от края на статията.Това което спира колата е взаимодействието на пътя и гумата. Както е казал Нютон силата=масата*ускорението.F=MAИли казано по друг начин ускорението(с отрицателен знак при нас) е сумата от всички сили които действат върху обекта, разделено на маста на обекта.В примера са сметнати силите на различните колела и са получили 2260 паунда. Маста на автомобила е 2640 паунда.Деускорението (закъснението,deceleration) е deceleration=force/weight=2260/2640=0,84gСлед това спирачния път се смята поdistance = (initial speed)^2 / (deceleration x 2)И това го смятат във футове и получават 400.Сега нали се сещаш че ако във deceleration=force/weightувеличиш теглото 10 пъти, ще увеличиш и спирачния път 10 пъти.
                  FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

!

А сега пък формула,добре ти си стой пред компа, пиши си формулите, като излезеш и покараш ще разбереш. По думите ти съдя че или никога не си се качал на кола, или спориш просто за спорта. Не за всичко има формула, за някой неща не са нужни. Ние тук не търсим научни сведения относно свойствата на гумата при различни обстоятелства, а просто обсъждаме спирачния път при колите.Всички изхождат от ЛИЧНИЯ опит с автомобили и каране през зима и лято с различни гуми. И никоя формула неможе да промени ФАКТИТЕ. А те са че ти грешиш.....
                    EX: Fiat Bravo 1.6 103++hp/ Fiat Coupe 131hp/ AR 156 2.4jtd 1??hp
                    Alfa Romeo 147 1.6 16v 2005г. 120hp
                    ВАЗ 2107 project. SUZUKI GSXR 600 SRAD
                    Не са важни конете в колата, а лимките в главата!!!

Коментар

За какво всъщност спорите? Да се включа и аз

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Hadjov относно по-горния ти пост. Тъй като нещата в червено не фигурират във твоята формула, следва че те не играят роля при изчислението на спирачния път. Затова ти дадох пример с лада и ферари. По твоята формула единствените неща, които влияят на спирачния път са скоростта и коефициента на триене. От тук следва че каквато и да е кола ще спира еднакво ако скоростта и коефициента са еднакви. Това не го ли разбираш. Те и затова хората са написали МИНИМАЛНО. Не го ли виждаш много ми е интересно.Както и да е дадох ти формула и пример със пресметнати неща, където е взет предвид дори и размера гуми - 275/35R17И да аз не съм техническо лице, но ти пък си още по-малко и от мен.
                        FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

vsd написа:
                          Я разгледай тук където нещата не са чак толкова теоретични и виж от какво зависи спирането.http://www.teamscr.com/grmbrakes.htmJust for fun, let’s have a closer look at the equations for the conversion of kinetic energy (KE) into heat (Q):KE = ( ½ ) x (vehicle weight) x (speed of the vehicle)2Q = (rotor weight) x (rotor material constant) x (temperature rise)Since Mr. Isaac Newton stated that energy can be neither created nor destroyed, all of the KE from the car must be completely turned into Q. What does this tell us? KEbefore = Qafter!Я виж сега от какво зависи кинетичната енергия. Я сега предположи че повишим масата на колата 10 пъти и сметни колко пъти се повишава топлината отделяна по спирачния диск. Я сега се сети какво ще стане ако набиеш спирачките на 10 пъти по-тежката кола и къде ще отиде отделената топлина. А сега помисли защо като претовариш един камион и можеш доста лесно да му запалиш спирачките. А сега можеш и да помислиш дали ще спре за същото разстояние.Още малко от края на статията.Това което спира колата е взаимодействието на пътя и гумата. Както е казал Нютон силата=масата*ускорението.F=MAИли казано по друг начин ускорението(с отрицателен знак при нас) е сумата от всички сили които действат върху обекта, разделено на маста на обекта.В примера са сметнати силите на различните колела и са получили 2260 паунда. Маста на автомобила е 2640 паунда.Деускорението (закъснението,deceleration) е deceleration=force/weight=2260/2640=0,84gСлед това спирачния път се смята поdistance = (initial speed)^2 / (deceleration x 2)И това го смятат във футове и получават 400.Сега нали се сещаш че ако във deceleration=force/weightувеличиш теглото 10 пъти, ще увеличиш и спирачния път 10 пъти.
                          Язък за статията която си прочел.Нищо не си разбрал.Ама абсолютно нищо щом накрая си стигнал до извода че като увеличиш 10 пъти масата нараствала 10 пъти спирачния път.Пълна трагедия си.Язък за загубеното време да ти наливам в главата това което не може да влезе.И какво береш грижа за спирачния диск колко щял да се загреел.Ние говорим за съвсем друго нещо ти отцепи за спирачния диск. ДО ТУК СЪМ СЪС ТЕБЕ И КРАЙ НА СПОРА.

Коментар

nanobanano написа:
                            Stefan Hadjov спори че масата на един автомобил не играе никаква роля при спирането ! Което според нас не е така !
                            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                            Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Виж кво сега. Ти не ми наливаш нищо в главата, щото си ми никъв за да го правиш, а и не можеш. Това с диска беше леееко отклонение. Кажи за другото.deceleration=force/weightdistance = (initial speed)^2 / (deceleration x 2)=>distance = (initial speed)^2 / ((force/weight) x 2)=>distance = ((initial speed)^2)*weight / (force x 2)Теглото отива в числителя => по-голямото тегло води до по голям спирачен път.Кое не ти стана ясно.
                              FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Princo написа:
                                nanobanano написа:
                                Stefan Hadjov спори че масата на един автомобил не играе никаква роля при спирането ! Което според нас не е така !
                                Ахам ясно Stefan Hadjov не знам дали 10 пъти по-тежка кола ще спре точно 10 пъти по далече обаче със сигурност няма да спре толкова лесно колкото си мислиш :D

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Working...
                                X