Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

FIAT Bravo 1.6 срещу HONDA Civic 1.5

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

maiden написа:
    Не знам откъде идват тия лафове, че хондите вървяли, да вървят но мотоциклетите Civic 1.5 90 коня е всичко друго, но не и бърза. Може би късите предавки, 13ките гуми и твърдите седалки създават някакво фалшиво усещане у водача за вървеж. Единствено ще ти вземе старта на 1ва предавка, после го догонваш.Освен това метода за измерване на мощност в япония всички знаем какъв е, конете са едни такива мършави...
    Колега точно тея хонди вървят и то адски много Не се сещам кола до 100 коня която да я бие0-100 за под 10 секунди ги прави... А скоростите не са и толкос къси 1-ва 60-65, 2-ра - 95 някъде, 3-та - 130-140. Абе нормални са си.
    VTS 16V

Коментар

кой па точно сивик 1.5 л. 90 к.с. прави 100 км/ч под 10 сек, че не се сещам?
      "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
      (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Точно този за който става въпрос в темата !1.5 16V 90 к.с моно-инжекция, хечебек0-100 = 9.7
        VTS 16V

Коментар

Dandi написа:
          Точно този за който става въпрос в темата !1.5 16V 90 к.с моно-инжекция , хечебек0-100 = 9.7
          По принцип гледам да не пускам мнения по теми за гонки, но просто не мога да се въздържа. Колегата с Голфа май съвсем ни взема за шарани , щом тази митична Хонда по паспорт трябва да ускорява 0-100 за 13 сек. пък той я виждал СЪЩАТА да наема за 9.7
          She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Всащност то по каталог толкова и дават с пълна кола С празна сигурно ще е по малко :DОбъем двигателя 1493 см3 Мощность 90 л.с. При оборотах 6000 Крутящий момент 119/4700 н*м Система питания Моновпрыск Время разгона (0-100 км/ч) 9.7 cМоже да не са верни тези данни но се съмнявам защото пущиняка найстина си върви Ще видя приятеля ми с хондата дали ще се навие да напрайм едно клипче да не си чешаме езиците напразно
            VTS 16V

Коментар

Абе ти прави ли си такава дръпка с точно такава хонда да видиш ? Аз залагам на хондата, защото освен, че съм се дърпал с такива съм и карал с размяна на колите и вървят и то много. В една друга тема го дадох за пример, че на приблизително 600 метра опел корса джи си ай води с 2 до 3 метра преднина пред хондата. Корсата е 109 конски сили. Така, че са си вървежни и то доста. И най-лошото японско пак е по-добро от най-доброто немско
              www.CarProfi-BG.com
              Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
              Зареждане и ремонт на автоклиматици.
              Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Ма колега пак не става бе, освен производителите да са я тествали на прима виста с 80-годишни бабички 3.3 сек. разлика са огромно нещо

Коментар

Колега, къде го гледаш това 0-100 за 13 секунди, щото бравото ги прави за 11-тина, а на клипчето на 1-ва страница хондата бие и то не с малко ....
                  VTS 16V

Коментар

gantcho написа:
                    Ма колега пак не става бе, освен производителите да са я тествали на прима виста с 80-годишни бабички 3.3 сек. разлика са огромно нещо
                    Старши, аз съм собственика на бравото от клипчето, което е постнато по-нагоре. Бравото върви, но Хондите са класа нагоре по отношение на вървеж !Доказано е, а ако не вярваш питай някой колега, които се е гонил с такава Хонда Сивик !

Коментар

BEX---GT написа:
                      е уж и италианките вървят, ама все пак от голф по-бързо си няма
                      Е как бе, друго си е ГоУфу
                      N.Y. State of Mind

Коментар

paf0, никой не казва, че хондите не вървят - има едни 1.5 л., които са към 115-ина коня и които ще разцепят браво 1.6 л. ма тези 90 коньовите са на кантар с лек превес на бравото, та затова се чудех как ги прави тия 100 км. за под 10 сек.
                        "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                        (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Dandi написа:
                          Колега, къде го гледаш това 0-100 за 13 секунди, щото бравото ги прави за 11-тина, а на клипчето на 1-ва страница хондата бие и то не с малко ....
                          Колегата от предната страница беше публикувал едни линкове на някакъв руски сайт, където данните наистина не са верни, признавам. Ми зарежете тези руски сайтове, ето долу данни, по които Bravo 1.6 103 коня и Civic 1.5 90 коня трябва да са напълно равностойни. Дадено е, че Хондата е с 0.1 секунда по-бърза, но данните за нея са дадени 0-60 мили, което ще рече 0-96.54 км, а Bravo 0-100 за 11 секунди. Хондата е със стотина кила по-лека. Така е на книга, всичко зависи вече от задкормилното устройство http://www.globalcar.com/datasheet/H...100_16v_SX.htm

Коментар

charlie написа:
                            paf0, никой не казва че хондите не вървят - има едни 1.5 л., които са към 115-ина коня и които ще разцепят браво 1.6л ма тези 90 коньовите са на кантар с лек превес на бравото, та затова се чудех как ги прави тия 100 км. за под 10 сек.
                            Колега, 114 коня вече е 6 генерация Сивик.. Тук става въпрос за 5 ген. Относно гонката между мойто Браво и въпросния Сивик 1.5..мога да ти кажа само едно РАЗЦЕПИ МЕ. От мен да знаеш Сивик 1.5 vs Браво 1.6 - Хондата направо си бие без никакви кантари или леко надмощие на Бравото

Коментар

charlie написа:
                              paf0, никой не казва че хондите не вървят - има едни 1.5л, които са към 115 ина коня и които ще разцепят браво 1.6л ма тези 90 коньовите са на кантар с лек превес на бравото, та затова се чудех как ги прави тия 100км за под 10 сек.
                              Колега, 114 коня вече е 6 генерация Сивик.. Тук става въпрос за 5г. Относно гонката между мойто Браво и въпросния Сивик 1.5..мога да ти кажа само едно РАЗЦЕПИ МЕ. От мен да знаеш Сивик 1.5 vs Браво 1.6 - Хондата направо си бие без никакви кантари или леко надмощие на Бравото

Коментар

BEX---GT написа:
                                е уж и италианките вървят, ама все пак от голф по-бързо си няма
                                Май требваше да бъде "ГОЛФО"
                                I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Working...
                                X