Абе нещо дизелджиите бягате от неудобните въпроси ми се струва и си знаете своето а? То хубаво малко да сте на вълна "мойто е най-убавото" ама вие сте направо адска секта Къде сте видяли дизел във Ф1,къде сте видяли дизел по ралита,къде сте видяли дизел в дтм,а дизел във втцц,дизел в наскар...само един льо ман има нищо друго...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дизел срещу Бензин
Collapse
X
-
Grisha написа:Абе нещо дизелджиите бягате от неудобните въпроси ми се струва и си знаете своето а? То хубаво малко да сте на вълна "мойто е най-убавото" ама вие сте направо адска секта Къде сте видяли дизел във Ф1,къде сте видяли дизел по ралита,къде сте видяли дизел в дтм,а дизел във втцц,дизел в наскар...само един льо ман има нищо друго...фиатче Браво 2.0
Коментар
-
ogi28b написа:е това е нечовешко промиване на мозъци!!!ogi28b написа:как може да говорите за еднакви параметри - пълнене, не знам си кво, а да изключвате основния компонент по който идват конските сили - оборотите.ogi28b написа:Как така бензина ще му слагаме турбо, и пълнене и еднаква кубатура и какви бяха там още доводите на колегата, ми дайте и на дизела да му вдигнеме оборотите на 7000 и да си говориме?ogi28b написа:колко коня ще е моята кола, ако двигателя се върти с близо двойни обороти? Бърз поглед на графиката показва 180+ к.с. от по-малко от 2 литра работен обемogi28b написа:Айде да ми дойде някой 105 коня , ама да не сменя на 7000 оборота, ами да сменя с мен - на 4500, ще ми диша прашоляка, направо ще го разхърлям като мръсно коте! щото на 4500 я има 70 коня, я не... с невероятните 130 нютонметра, които прилага....
Коментар
-
[quote="ogi28b"]абе щом се оказа че няма разлика м/у 4500 оборота и 7000, според вас, не виждам да има и разлика м/у турбо и атмосфера, алоуууууууууу....ЕИ НАЧИ!!! Бензина си има обороти, дизела си има турбина! както казва ники александров "Тишина на Анфийлд, това е положението!" quote]И бензина си има също турбина! И какво става? Аки баки в гащетата за "бързите дизели"..... Ама сравнявайте турбо мотор с друг турбо(бензинов) мотор Ето прост пример:Пунто 1.4 ГТ - 133 коняМощность 133 л.с. При оборотах 5750 Пунто 1.7 TD 70 коня - хем е с по-голяма кубатура от бензина!Мощность 70 л.с. При оборотах 4500 Еми карайте си бързите дизели и т’ва е!BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
tomazo написа:Grisha написа:Абе нещо дизелджиите бягате от неудобните въпроси ми се струва и си знаете своето а? То хубаво малко да сте на вълна "мойто е най-убавото" ама вие сте направо адска секта Къде сте видяли дизел във Ф1,къде сте видяли дизел по ралита,къде сте видяли дизел в дтм,а дизел във втцц,дизел в наскар...само един льо ман има нищо друго...ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
tomazo написа:докато се уточни ,че темата си е чисто рацерска в която става дума от 0-100 Далеч съм от мисълта да споря с хора ,които си мислят ,че колите им от по 150 коня са състезателниPeugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
Според мен този спор е започнал откакто е направен всеки един от тези двигатеи!А знаете ли колко още може да продължи!?Това е безмислено-всеки си говори каквото му изнася(Моля да не се обиждате ,но се замислете и ще видите ,че е така),и пак се повтаря едно и също-цялата тема е с почти идентични постове!Можем да продължим още 872323653526879578 години Мисля че темата е изчерпана поне докато не се намерят двама достатъчно "луди" да се пуснат на 400-метровата писта,отляво дизел ,а отдясно бензин-и двата с еднакава кубатура и турбо!ТОВА Е ПРАВИЛНИЯТ НАЧИН ЗА СРАВНЕНИЕ!!!и сега глей кво става -почват се въртящи моменти ,обороти ,конски сили...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
ivanko_rs написа:tomazo написа:докато се уточни ,че темата си е чисто рацерска в която става дума от 0-100 Далеч съм от мисълта да споря с хора ,които си мислят ,че колите им от по 150 коня са състезателнифиатче Браво 2.0
Коментар
-
Predatorsi написа:Ха ха ,добре им го каза!То такъв дизел просто май няма!!! Всъщност сещам се за Ауди-то което спечели няколко пъти Le Mans ,ама то май тва не влиза в играта щото е рейсинг автомобил ,а тук май говорим за серийно производство!Ако дизела е толкова велик защо тогава бензина го възпяват дори !?Текста е на Rammstein - Benzin - предполагам повечето сте го слушали!Нуждая се от време, а не от хероинНиkaкъв алкохол, никaкъв никотинНямам нужда от помощ или от кофеин,А от динамит и терпентинТрябва ми масло за бензинЕксплозивен като керосинВисокооктанов и безоловенГориво като бензинНе трябва ми приятел, нито кокаинНе трябват ми нито доктор, нито лекарствоНе трябва ми жена, а само вазелинМалко нитроглицеринТрябват ми пари за бензинЕксплозивен като керосинВисокооктанов и безоловенГориво като бензинДай ми бензинТой тече във вените миСпи в сълзите миИзтича през ушите миСърцето и бъбреците ми са двигателиБензинАко искаш с нещо да се разделиш,Тогава трябва да го изгоришАко искаш нивга да не го съзреш,Потопи го във бензинТрябва ми бензинVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
tomazo написа:ivanko_rs написа:tomazo написа:докато се уточни ,че темата си е чисто рацерска в която става дума от 0-100 Далеч съм от мисълта да споря с хора ,които си мислят ,че колите им от по 150 коня са състезателниPeugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
tomazo написа:ivanko_rs написа:tomazo написа:докато се уточни ,че темата си е чисто рацерска в която става дума от 0-100 Далеч съм от мисълта да споря с хора ,които си мислят ,че колите им от по 150 коня са състезателниBMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
Ааааааааааааа, ама за РАБОТАТА ли говорехме... Работата на село се върши с магарета, а състезанията се правят с чистокръвни жребци! Начи общо взето магаретата са дизел, а жребците са бензин! Е Вие колеги с магарета ли искате да се появите на мегдана!? А?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар