Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дизел срещу Бензин

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

burgiyata написа:
    ок де нека са си еднакви ама защо пише "16V" от дясната страна на колата?
    Щот са нямали друго . Ся ако кажеш че пише някаде и TDI - евалата за автомобила ти :D .

Коментар

..............кво ще да пише, важното че е мн. запазена и мн малко километри,пък и мн. ми харесва как дърпа... Модерирано.Модераторски екип fiat-bg.org
      Fiat brava 1.9 TD100

Коментар

Мен най-много ме зарадва като колегата каза , че колата не била 16клапана а била 16винтила , направо ме разби това изказване
        forza la FIAT
        http://gorata.net/f.php?f=dani_bravo

Коментар

:D ok де стига .......... с мене .............. кво е що е ама си ме кефи колата а и неразбирам от дизели...по бензина съм №1 са тая кола ми е първа на дизел...Но си е вярно че пише "1.9 ТД" без "интерколер" пък от вас чувам че "фиат брава" няма вентили... Модерирано.Модераторски екип fiat-bg.org
          Fiat brava 1.9 TD100

Коментар

burgiyata написа:
            :D ok де стига .............. с мене ........... кво е що е ама си ме кефи колата а и неразбирам от дизели...по бензина съм №1 са тая кола ми е първа на дизел...Но си е вярно че пише "1.9 ТД" без "интерколер" пък от вас чувам че "фиат брава" няма вентили...
            Не бе колега не че нямат имат си ама бензиновите,винтилите при дизела идват малко по-късно
            forza la FIAT
            http://gorata.net/f.php?f=dani_bravo

Коментар

еми хубаво като разглобя двигателя някой ден(недай си боже) като стария ми Форд ще разбера всичко...Аз съм жичкаджия така, че някой ако има проблеми с ел. инсталацията на колата си аз съм тук
              Fiat brava 1.9 TD100

Коментар

Колеги що така оставихте хубавата тема :P Наскоро имах такъв спор с едно приятелче и той е твърдо убеден че бензина е по бърз но аз не мисля така... До сега съм падал само от GSI 16v, но не с много плюс това ми бяха запушени задното гърне и сега върви доста повече отпреди, но като цяло съм на мнение че дизела е по бърз... Бензина има една равномерна тяга докато при дизела има много ясно изразена тяга в нискити обороти
                Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Пак си се превъзбудил http://drag.bg.dragstar.eu/watch_vid...v=ABSBSAA9MN1U
                  '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                  '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

И аз си мисля, че при изравнени условия бензина ще бъде с малко отпред.
                    punto HGT

Коментар

Газта е за готвене,Нафтата - за топлене, а Бенза - за каране :P
                      Fiat Punto 1.2 16V Sporting,Alfa Romeo 166 2.4 JTD , Alfa Romeo 33 1.3VL-ex

Коментар

wiliams написа:
                        Някога беше нафтата за топлене, сега кой се топли на нафта А защо почти всеки кара бензин с Газ щом газта била за топлене Не е ли по-яко като "резна" некоя бензинова резачка на светофара с дизелче 1.9 :D

Коментар

Няма значение с какво гориво кой ще резнеш на светофара, важното е шофирането да ти доставя удоволствие и адреналина да е на ниво, а още по важно е да го правиш безопасно за теб и за тези около теб, че с тая черна хроника имам чувството, че след 10 години ще са останали само мургавите събратя.
                          punto HGT

Коментар

Valiosport написа:
                            wiliams написа:
                            Някога беше нафтата за топлене, сега кой се топли на нафта А защо почти всеки кара бензин с Газ щом газта била за топлене Не е ли по-яко като "резна" некоя бензинова резачка на светофара с дизелче 1.9 :D
                            Не че нещо ,ама ставаш банален с тоя Голф дето се буташ да го хвалиш във всяка тема. Регистрация във VWclub.bg нямаш ли за да се превъзнасяте там? Ако не си забележил тук е Фиат форум, така ако някой фиатаджия се хвали във VW форума ще го изядат с парцалите, ама ние нали сме толерантни търпиме всякакви глупости само и само мир да е, ти обаче не се усещаш да се спреш.
                            Фиат Крома 1.9 16v+
                            Фиат Браво 1.6 16v
                            Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                              Valiosport написа:
                              wiliams написа:
                              Не че нещо ,ама ставаш банален с тоя Голф дето се буташ да го хвалиш във всяка тема. Регистрация във VWclub.bg нямаш ли за да се превъзнасяте там? Ако не си забележил тук е Фиат форум, така ако някой фиатаджия се хвали във VW форума ще го изядат с парцалите, ама ние нали сме толерантни търпиме всякакви глупости само и само мир да е, ти обаче не се усещаш да се спреш.
                              Темата е дизел срещу бензин, никой не говори изобщо за марки и модели, дори не съм споменал за колата си(въпреки че имам фиат типо, което е бензиново), съм привърженик на дизела като цяло независимо от марката, затова съм намислил още един дизел да си взема, само че нещо около 90-95 година и ще го правя самолет, искам да изкарва яко пушилеци

Коментар

Ако някоя година дойдеш на море ще намерим коли да ти приземим летящия килим разни атмосферни гси-та
                                '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                                '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Working...
                                X