Аре и аз да се изкажа макар , че никога не чета раздела още по малко пък да пиша...Първо да кажа , че аз съм от много време на сам на нафта и не смятам да минавам на Н95, агу или ел. Второ ето едно сравнително клипче https://www.youtube.com/watch?v=rG1u9ldS_X8TSI- 220hp. 350nm/1500TDI - 185hp. 380nm/1800Трето да сравняваш бензин и дизел си е все едно да сравняваш водка и ракия и едното е добро и другото....В 24 часовите състезания дизелаците доминират последните 4-5г. Но всичко си е въпрос на вкус. Смятам , че за нашите Балкански сирумашки среди дизела е по подходящ хем дърпа из баира хем харчи малко....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дизел срещу Бензин
Collapse
X
-
@ФЕРАРИСТПринципно си прав...но всеки с мерака си...аз предпочитам да се возя на някоя печка отколкото на бензинова кола...естествено говорим за ежедневните "спортни" коли ...до към 200-230кс...примерно определено се спирам на 2.4JTD пред 2.2JTS...и още куп други подобни сравнения...в крайна сметка удоволствието е да караш турбо кола...а удоволствието да караш дизел турбо е по голямо от сравнима по мощност бензинова кола без турбо.... разбира се , ако и бензиката е със вентилатор нещата стават доста по различни относно мощност и т.н., но все пак бих търсил аналог на дизелово гориво...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Не е въпроса кой на коя страна е Вальо,а да се гледа обективно.Не става въпрос и за заяждане,проблема е че от тука спорещите знам със сигурност че аз и Феро караме на трасета,а аз да си призная без бой и по планински пътища с изкачване,спускане и доста завои.Та нашета гледна точка за двете горива за "спорт" е доста по-различна от на останалите,т.е. Вас.Ние не броим светофарните гонки или 5 дръпки на околовръстното за спорт,което не отрича практикуващите да го наричат така по една или друга причина.Развитието на турбо бензините е доста рестрикнато както от самите автомобилни фирми,така и от еко нормите които убиват всичко спортно.Това се знае от всички.Така че,дали дадена фирма ще си развие турбо бензинов мотор си е чисто тяхна политика,както виждате след последните промени на ФИА за ВРЦ автомобилите се появиха на доста марки - Пежо/Ситроен,Рено,БМВ и т.н. 1.6 турбо мотор с директно впръскване.Така че ще видим на къде ще си обърнат политиката автомобилните просиводители П.П.За мен единствения плюс на дизела е ниската себестойност за преминаване на 100км,което се обуславя с по-ниския разход на гориво в литри на 100км от бензиновите мотори,но само това. П.П.1. Ако не си ми видял подписа също карам и дизел,но виждам каква е разликатаPeugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
Всичко идва от мизерията, аз да Ви кажа . Не е лош турбо дизела, последните 10-15 години се разви доста. От друга страна вече има и малки турбо бензинки които от 1л, изкарват 90-100 коня. Дизел това не го може :P .Та да се върнем на мизерията. АКО утре спечеля няколко милиона от тотото, дали пък няма да си взема нещо расово с поне 8 цилиндъра наредени у ВЕ, с 300-400 коня :D . Аз дизел пак ще си купя, ама за из града, нещо до 100 коня.
Коментар
-
ivanko_rs написа:Развитието на турбо бензините е доста рестрикнато както от самите автомобилни фирми,така и от еко нормите които убиват всичко спортно.Това се знае от всички.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:ivanko_rs написа:Развитието на турбо бензините е доста рестрикнато както от самите автомобилни фирми,така и от еко нормите които убиват всичко спортно.Това се знае от всички.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:ФЕРАРИСТ написа:ivanko_rs написа:Развитието на турбо бензините е доста рестрикнато както от самите автомобилни фирми,така и от еко нормите които убиват всичко спортно.Това се знае от всички.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:BO написа:ФЕРАРИСТ написа:ivanko_rs написа:Развитието на турбо бензините е доста рестрикнато както от самите автомобилни фирми,така и от еко нормите които убиват всичко спортно.Това се знае от всички.ФЕРАРИСТ написа:....... Представям си тия печки от льо ман ако не бяха спечелили кво щеше да се изтъква.....A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
С технологии от преди трийсе години от ино и шес бензин хората са вадили илядо коня, ако карали на квалификации можело и две-триста повече...... След още трийсе години от сега нататък нафтата надали ще успее да изкара и половината на това..... За мен значение има възможността на продукта...... А тази на бенза е по голяма...... И това за мене винаги е края на дебата.....Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:С технологии от преди трийсе години от ино и шес бензин хората са вадили илядо коня, ако карали на квалификации можело и две-триста повече...... След още трийсе години от сега нататък нафтата надали ще успее да изкара и половината на това..... За мен значение има възможността на продукта...... А тази на бенза е по голяма...... И това за мене винаги е края на дебата.....A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:С технологии от преди трийсе години от ино и шес бензин хората са вадили илядо коня, ако карали на квалификации можело и две-триста повече...... След още трийсе години от сега нататък нафтата надали ще успее да изкара и половината на това..... За мен значение има възможността на продукта...... А тази на бенза е по голяма...... И това за мене винаги е края на дебата.....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар