tomazo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дизел срещу Бензин
Collapse
X
-
Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
-
tomazo написа:ici написа:Vik написа:Когато турбо бензините станат толкова масови като турбо дизелите тогава ще говорим..."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
charlie написа:tomazo написа:ici написа:Vik написа:Когато турбо бензините станат толкова масови като турбо дизелите тогава ще говорим...ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
Филтърът за твърди частици е 1500-2000 лева а някои производители като Пежо го слагат стандарт при някои модели. Добре щом не сравнявам както трябва да ви задам въпроса така Избирате си около 2 литров двигател за 407 или C5 или Passat да речем, кой двигател ще изберете и защо???Мисълта ми е че самите производители предлагат такива бензини с такива дизелови еквиваленти!А колкото до новото Браво 1.4 150к T-jet страхотен супер бърз мотор, с 0.5 сек по-бърз от 1.9 16V Мултиджет, но мисля че е разбираемо все пак колата е с 200кг по-лека ....и пак еквивалента според производителят (FIAT) на този T-jet е въпросният1.9 литров дизел а не да речем някой 1.3 Мултиджет.В крайна сметка искам да кажа че не аз ги сравнявам така а самите производители ни предлагат такъв избор .
Коментар
-
ivanko_rs написа:Vik написа:Колеги изчетох цялата тема и никога от форум за автомобили не съм се смял толкова :D !! В крайна сметкаслед смъртните заплахи и "мерене" кой кво карал и на кой му бил най-г...... стигнах до заключението че много хора не са информирани за истинските качества и на двата типа двигатели. 1.По темата екологичност се изказваха "бензинаджийте" нафтата пушела и т.н, явно тези хора незнаят че модерните дизеловитедвигатели са доста по екологични от бензиновите аналози. Даже прехвлената Тойота Prius ще изхвърля повече СО2 от Дизелов хибрид на ....Пежо например, който скоро ще влиза в серийно производство. Така че мита за пушещи печки може да се използва в другатапосока 2. Колегата който ни осигури точни данни за ускорение и т.н показва че отново дизела има макар и леко спрямо набиращите сила турбо бензини предимство. Има още много примери но не ми се се заема цяла страница от форума.........3. Относно въпроса защо във формула 1 няма дизел....може да се отговори защо във прословутото корабостроението няма бензин ...мисля че сравнението е напълно точно сравняваме несравнимото .Къде досега в състезание са се срещали двата типа двигатели....отговора е Льо Ман, така че мнения от типа че бензина е по добър щото нямало дизел в WRC i Формула 1 не са особено вървежни. Бензиновият двигател има предимството да бъде достааа по лек от дизеловият такъв, но това както знаят всички не оказва голямо влияние на разхода например 4. Незнам дали колегите са запознати но има тенденция американците да "опознават" дизела....най вече благодарение на немските марки който имат силни позиции там. Въпроса ДИЗЕЛ ИЛИ БЕНЗИН е безмислен за мен! Всеки си прави избора и се ориентира към това какъв тип кола иска да кара. Факт е че аз избрах Дизел , да бъде икономичен, екологичен, да не сменям предавки като съзтезател когато изпреварвам и да имам мощност каквато при бензин ще ме удари толкова в разхода че....Незнам кво да кажа освен че някой заклети фенове на бензина НЕ ИСКАТ да си признаят че дизеловата технология изпреварва бензиновата, но както казах и преди това всеки има право на избор. Дай боже всеки да кара такава кола каквато иска!!! и аз имам любими бензини еййййй :P.... и когато обърна на Драконови мерки , ще стане бий за да те уважават и уважавай за да не бъдеш бит.....А ЗАЩО ПРОСТО НЕ БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ , НИКОЙ НЕ Е БРОНИРАН !!!
Коментар
-
ivan_enchev написа:.......................Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
ivanko_rs написа:ivan_enchev написа:........................... и когато обърна на Драконови мерки , ще стане бий за да те уважават и уважавай за да не бъдеш бит.....А ЗАЩО ПРОСТО НЕ БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ , НИКОЙ НЕ Е БРОНИРАН !!!
Коментар
-
ivanko_rs написа:ivan_enchev написа:.......................Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
nikki_sixx написа:ivanko_rs написа:ivan_enchev написа:........................... и когато обърна на Драконови мерки , ще стане бий за да те уважават и уважавай за да не бъдеш бит.....А ЗАЩО ПРОСТО НЕ БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ , НИКОЙ НЕ Е БРОНИРАН !!!
Коментар
-
Колеги, искам да ви питам, защото вие сте повече запознати в нещата, защитниците на бензинови двигатели.В момента в коя МАСОВА кола за средностатистическия купувач с обем около 1.8-2.0 литра, се вгражда турбо бензинова хубава версия.Аз не съм доста запознат и за това питам. Първата, за която се сещам е Пасат 2.0 ТФСИ, с който двигател се гордеят супер много и е 200кс, което си е 100кс от литър.В момента Фиат също правят дизел, който покрива ЕВРО 5!!! също със 100кс от литър.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
nikki_sixx написа:ivanko_rs написа:ivan_enchev написа:.......................
Коментар
-
Аз бих искал да се пробвам с Браво 1.6 16винтила. Аз съм с тд100. Чудно ми е какъв ще ефектът. Мисля, че желанията са що годе в нормалните рамки. Имах щастието нерегламентирана дръпка да направя с едно такова ама ония не можеше да кара направо и ми беше безинтересно, а съм сигурен, че бензиновото никак не е за изхвърляне...www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
crush написа:Аз бих искал да се пробвам с Браво 1.6 16винтила. Аз съм с тд100. Чудно ми е какъв ще ефектът. Мисля, че желанията са що годе в нормалните рамки. Имах щастието нерегламентирана дръпка да направя с едно такова ама ония не можеше да кара направо и ми беше безинтересно, а съм сигурен, че бензиновото никак не е за изхвърляне...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар