Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дизел срещу Бензин

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

tomazo написа:
    ici написа:
    Vik написа:
    Когато турбо бензините станат толкова масови като турбо дизелите тогава ще говорим...
    Е тогава вече ще дигнем ръце от рацери
    мани мани ,то вече всеки втори с кола над 120 коня се мисли за рацер ,пък тогава не знам какво ще стане !
    То май и под 120 коня ,ама ...Лошото е като почнат с баничарки по 60-70 коня да се състезават по улиците,то души къде да легне и да умре,то голямо натискане да са първи на следващия светофар.Колега Vik,явно пак не си прочел и както ти казаха колегите продължаваш да сравняваш турбо дизел с атмосферен бензин при еднаква кубатура.Това не е при равни условия.Второ както каза колегата kuku ,никой не вметна че дизелите от 2007 година и в БГ са с така наречените "Филтър за твърди частици" който струва около 2000 евро за леки автомобили.Да споменавам ли че ако не се кара автомобила със специално масло, този филтър за 20000 км е за боклука.И в крайна сметка колко ти излиза този дизел,като му сложиш и по-високата цена за закупуване?По-точно къде ти е икономията?На кантар с бензина или даже ти излиза по-скъпо.Колега kuku,искам да ти благодаря за нагледното представяне на техн.данни за да се спре с тоз безсмислен спор вече
    Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

Коментар

tomazo написа:
      ici написа:
      Vik написа:
      Когато турбо бензините станат толкова масови като турбо дизелите тогава ще говорим...
      мани мани ,то вече всеки втори с кола над 120 коня се мисли за рацер ,пък тогава не знам какво ще стане !
      па то човек като си е рацер по душа конете не му пречат
      "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
      (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

charlie написа:
        tomazo написа:
        ici написа:
        Vik написа:
        па то човек като си е рацер по душа конете не му пречат
        ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Филтърът за твърди частици е 1500-2000 лева а някои производители като Пежо го слагат стандарт при някои модели. Добре щом не сравнявам както трябва да ви задам въпроса така Избирате си около 2 литров двигател за 407 или C5 или Passat да речем, кой двигател ще изберете и защо???Мисълта ми е че самите производители предлагат такива бензини с такива дизелови еквиваленти!А колкото до новото Браво 1.4 150к T-jet страхотен супер бърз мотор, с 0.5 сек по-бърз от 1.9 16V Мултиджет, но мисля че е разбираемо все пак колата е с 200кг по-лека ....и пак еквивалента според производителят (FIAT) на този T-jet е въпросният1.9 литров дизел а не да речем някой 1.3 Мултиджет.В крайна сметка искам да кажа че не аз ги сравнявам така а самите производители ни предлагат такъв избор .

Коментар

ivanko_rs написа:
            Vik написа:
            Колеги изчетох цялата тема и никога от форум за автомобили не съм се смял толкова :D !! В крайна сметкаслед смъртните заплахи и "мерене" кой кво карал и на кой му бил най-г...... стигнах до заключението че много хора не са информирани за истинските качества и на двата типа двигатели. 1.По темата екологичност се изказваха "бензинаджийте" нафтата пушела и т.н, явно тези хора незнаят че модерните дизеловитедвигатели са доста по екологични от бензиновите аналози. Даже прехвлената Тойота Prius ще изхвърля повече СО2 от Дизелов хибрид на ....Пежо например, който скоро ще влиза в серийно производство. Така че мита за пушещи печки може да се използва в другатапосока 2. Колегата който ни осигури точни данни за ускорение и т.н показва че отново дизела има макар и леко спрямо набиращите сила турбо бензини предимство. Има още много примери но не ми се се заема цяла страница от форума.........3. Относно въпроса защо във формула 1 няма дизел....може да се отговори защо във прословутото корабостроението няма бензин ...мисля че сравнението е напълно точно сравняваме несравнимото .Къде досега в състезание са се срещали двата типа двигатели....отговора е Льо Ман, така че мнения от типа че бензина е по добър щото нямало дизел в WRC i Формула 1 не са особено вървежни. Бензиновият двигател има предимството да бъде достааа по лек от дизеловият такъв, но това както знаят всички не оказва голямо влияние на разхода например 4. Незнам дали колегите са запознати но има тенденция американците да "опознават" дизела....най вече благодарение на немските марки който имат силни позиции там. Въпроса ДИЗЕЛ ИЛИ БЕНЗИН е безмислен за мен! Всеки си прави избора и се ориентира към това какъв тип кола иска да кара. Факт е че аз избрах Дизел , да бъде икономичен, екологичен, да не сменям предавки като съзтезател когато изпреварвам и да имам мощност каквато при бензин ще ме удари толкова в разхода че....Незнам кво да кажа освен че някой заклети фенове на бензина НЕ ИСКАТ да си признаят че дизеловата технология изпреварва бензиновата, но както казах и преди това всеки има право на избор. Дай боже всеки да кара такава кола каквато иска!!! и аз имам любими бензини еййййй :P
            Колега ще ме извиняваш,ама и ти почна като другите.Кой ти каза че съвременния дизел е по екологично чист от бензина,има такива но се броят на пръсти.Второ,за ускорението,ела ми покажи при кои данни за еднаквокубатурен бензинов и дизелов турбомотор ,дизеловия има по-добри показатели за вървене?Имат още 1000 години да го мечатят По третия въпрос отново не збелязваш огромната разлика в кубатурите - 5500 за дизел срещу 3600 за бензина.Айде да ги направим с еднакви кубици и да видим кой ще замърсява повече,за вървенето не говорим ?Четвърто в САЩ си имат щати където и каминомите са им бензинови,а на някои места бензиностанциите с дизел за камиони са извън града,защо ли?Калифорния например.А за Швейцария що никой нищо не казва?Явно не си прочел темата задълбочено или по-точно мойте постове за развитието на бензиновия двигател от няколко години насам(примерно 10).Иначе си прав и едните и другите имат предимства,никой не го отрича.Всеки избира какво да кара по желание и по възможност.Честит имен ден на всички адаши,да сте живи и здрави пък другото...
            Ама си толкова много дезинформиран , че направо се чудя що продалжаваш да се напъваш , като взе да здухваш!? Например Ти кога си ходил в САЩ? Ами аз защото съм живял там около 8 - 9 години и това дето го разправяш аз не съм го видял никъде! И още нещо , приеми че хората с различно мнение от твоето също имат право да го изкажат и то без това да им коства думи като "сране" и т.н. Пак те питам : какъв ти е проблема? Можеш и да не ми отговаряш , достатъчно е да спреш да се правиш на цар и на силен на деня , защото НЕ СИ В този форум , ако вече може да се нарече така , всеки има право да изказва мнения , и т.н. без такива като тебе да се пробват да се пипат за голяма работа , защото НЕ СИ!За онова наказание ............ ще падна от смях , ама не се чудя т’ва е България : -Правят ти се забележки , защото си изпуснал един-единствен апостроф и то хора които пишат думата "апостроф" със "В" , а когато някой ЯВНО и нахално си избива комплексите във виртуалното пространство (защото в реалния живот е поредната безволева СМРАД) и с това засяга права и свободи изрично написани в конституцията , то той става герой и вс. го защитават , а този който се опита да се защити - "Мани го тоя .......Бан........Наказание.......Прост........... .и др! Ами да , такъв е живота , ама само така си мислят определени хора........... ! Аз повече лаптопи няма да троша затова че някой ме предизвиква............напротив ! Пожелавам още само едно - онея големите , когато ме стигнат по нещо в тоя живот да ми звъннат ........ нали знаете , тя и цацата се прави на кашалот , ама кво става като се появи акула????? Хайде за сега толкова , че нещо пак взех да се дразня на лаптопа , ама аз вярвам и в случайните срещи , някой ден , така без да искам..........Опа айде пак ще ме накажат , че си отсоявам правото "Никой няма право по какъвто и да е било начин , да се разпорежда с живота и делата на друга личност (разбирайте човек) , да накърнява по какъвто и да е било начин неговата чест и достойнство " Ало модераторите а сега се включете........**********!
            .... и когато обърна на Драконови мерки , ще стане бий за да те уважават и уважавай за да не бъдеш бит.....А ЗАЩО ПРОСТО НЕ БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ , НИКОЙ НЕ Е БРОНИРАН !!!

Коментар

ivan_enchev написа:
              .......................
              Ще ме извиняваш че ти правя цитата с точки,но е толкова дълъг че чак на мене не ми се чете.Ти нали нямаше да пишеш тука повече?Какво стана,не си изпи хапчетата и пак те прихвана,ццццц.Ако беше в Русе щях да те упътя къде да отидеш,че и за София има представа ,ама у Плевен ,сори не знам Я сега седни изпий един блистер с успокоителни и си прочети всичките постове,а след това и мойте и виж кой се прави на силен и важен.Опитваш се да убедиш хората в нещо обратно на това което е истина и общоприето.Да не говорим че ползваш теми за други цели(комерсиални),а сега сети се коя Знаете ли,тоя пич много почна да мирише като един инЖинер Узунов от опелския форум който накрая се оказа лапе на няма и 18 години,обче така беше вързал всички че...Така че я си дай ЕГН-то колега съфорумец че нещо взе много да ме притеснява П.П. Ей го въпросния 32 годишен шарлатанин http://www.opelclub-bg.com/forum/ind...pic=37765&st=0
              Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

Коментар

ivanko_rs написа:
                ivan_enchev написа:
                .......................
                Ще ме извиняваш че ти правя цитата с точки,но е толкова дълъг че чак на мене не ми се чете.Ти нали нямаше да пишеш тука повече?Какво стана,не си изпи хапчетата и пак те прихвана,ццццц.Ако беше в Русе щях да те упътя къде да отидеш, че и за София има представа, ама у Плевен, сори не знам Я сега седни изпий един блистер с успокоителни и си прочети всичките постове, а след това и моите и виж кой се прави на силен и важен. Опитваш се да убедиш хората в нещо обратно на това, което е истина и общоприето. Да не говорим, че ползваш теми за други цели(комерсиални), а сега сети се коя Знаете ли, тоя пич много почна да мирише като един инЖинер Узунов от опелския форум, който накрая се оказа лапе на няма и 18 години, обаче така беше вързал всички че...Така че я си дай ЕГН-то колега съфорумец че нещо взе много да ме притеснява П.П. Ей го въпросния 32 годишен шарлатанин http://www.opelclub-bg.com/forum/ind...pic=37765&st=0
                Да ти дам ЕГН???? Виж, ако бях като въпросната личност от опел форума или откъдето там беше, сигурно щях да го направя, ама не съм. Не знам защо, всички мерят умствения багаж с ЕГН-то, ама знам че тези които го правят, може би те са хората с миниатюрни ЕГН-та или пък само с това могат да се похвалят (колко много видиш ли са живели). Но спокойно, моето ЕГН си е стабилно стъпило на земята и с двата крака, ама щом продължавате с нахалство да искате тези цифри значи наистина има хора които са много зле по въпроса за конфенденциалната информация!!!!Не се притеснявай за мене, спокойно ! Аз хапчета не пия, ама явно ти искаш да споделиш опит по този въпрос. Нещо друго - аз няколко пъти написах, че съм в този форум не да се карам с някого или да се създават конфлити, а защото съм фен на италианското автомобило-строене и сметнах, че тук ще намеря хора със сродни интереси и по възможност да обменим опит или по някакъв начин да си бъдем полезни, ама нейсе! Относно темата на няколко пъти писах, че не отричам предимствата и недостатъците и на двата вида агрегати, ама всеки чете това за което може да се заяде май! Относно комерсиалните цели - няма нищо такова, не съм писал нито цени нито някакви координати за контакти или пък съм имал някакво такова комерсиално намерение! Дори и по този въпрос може да си спокоен, защото с нещата с които се занимавам се рекламират достатъчно добре там където трябва! Така, че по добре спри да се дъвчеш с мен, защото започвам да си мисля, че това е някакво тенденциозно отношение (ако не е така нека бъда извинен) Дори в момента, като се опитваш да привличаш внимание към себе си и да омаловажаваш мненията и възможностите на другите около теб, това говори за подчертан егоцентризъм! Както виждаш, все още се придържам към добрия тон и отношение , но това ще престане когато отново някой започне да се държи като и***т (човек с ниски умственни възможности, като за сега не визирам теб ) и с това си държание навлезе в личното ми пространство и свобода ! Тогава аз ще се изявя като и***т и ще го смачкам във всеки един аспект на думата мачкане (държа да подчертая , че в момента с това изречение не заплашвам, а просто преспективно заявявам какви биха могли да бъдат последствията от нарушаването на което и да е мое човешко право или свобода) ! Сега ще сметна последния ти пост към мен за моментно объркване и няма да му обърна внимание, но за вбъдеще нека преди всичко бъдем хора, а ако има такива които на знаят как да бъдат "хора", то си е за тяхна сметка! В заключение искам да пожелая приятни минути във Фиат Форум - България на всички негови членове и гости !
                .... и когато обърна на Драконови мерки , ще стане бий за да те уважават и уважавай за да не бъдеш бит.....А ЗАЩО ПРОСТО НЕ БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ , НИКОЙ НЕ Е БРОНИРАН !!!

Коментар

ivanko_rs написа:
                  ivan_enchev написа:
                  .......................
                  Ще ме извиняваш че ти правя цитата с точки,но е толкова дълъг че чак на мене не ми се чете.Ти нали нямаше да пишеш тука повече?Какво стана,не си изпи хапчетата и пак те прихвана,ццццц.
                  Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

nikki_sixx написа:
                    ivanko_rs написа:
                    ivan_enchev написа:
                    .......................
                    Ще ме извиняваш че ти правя цитата с точки,но е толкова дълъг че чак на мене не ми се чете.Ти нали нямаше да пишеш тука повече?Какво стана,не си изпи хапчетата и пак те прихвана,ццццц.
                    Айде и тоя , дето от доста време се напъва нещо ! А бе наистина вече някой трябва да я заключи тая тема че децата вече напълниха гащите!!!! Предполагах че ще бъдат искарани някакви интересни факти и случки , ама се оказа че спамаджиите са повече!!!!!! МОЛЯ ЗАКЛЮЧЕТЕ ТЕМАТА!!!!

Коментар

Ама в тази тема има ли още мераклии, които да си изказват мненията. :P
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Колеги, искам да ви питам, защото вие сте повече запознати в нещата, защитниците на бензинови двигатели.В момента в коя МАСОВА кола за средностатистическия купувач с обем около 1.8-2.0 литра, се вгражда турбо бензинова хубава версия.Аз не съм доста запознат и за това питам. Първата, за която се сещам е Пасат 2.0 ТФСИ, с който двигател се гордеят супер много и е 200кс, което си е 100кс от литър.В момента Фиат също правят дизел, който покрива ЕВРО 5!!! също със 100кс от литър.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

nikki_sixx написа:
                          ivanko_rs написа:
                          ivan_enchev написа:
                          .......................
                          Иване .. аре зимай 1 блистер и ... А сега по темата. Не мога да кажа, че имам голям опит с дизелите. Даже органически ги мраза ... и това ужасно тракане и чаткане което се чува под капака / дори и на новите дизели / Карал съм 3-4 коли с дизелови агрегати. Единствено имам сериозни впечатления от 1.9 ТДИ на Шкода Фабия. Само че 1.9 ТДИ дюза-помпа - мотора който слагат на Фабия RS. Вуичо ми има такава и върви страшно! 131 коня е а обикновенния 1.9 ТДИ на фабия е 101 к.с. Шкодата е 2006та година незнам какво има ама като и дам газ / нафта / и свети тракшъна на таблото. И така докато не включа 4та ... а е със 6 скорости. Пише 240 на километража и ги прави! Не съм ги дигал аз да не почнете да хокате са / особено един Иван / Турбото се включва на 1500 оборота / така било на RS. Страшно върви - просто не съм очаквал, че може така да се стрелка докато не седнах да я опитам Да питам сега, със каква кола трябва да се дръпне тая шкода за да може да се прецени реално коя е по-бърза ? Трябва ли да има турбо или не, и колко куб см трябва да е ? пп. сетих се че имам и някоя друга снимка мога да кача ако искате ...

Коментар

Disturbed написа:
                            Да питам сега, със каква кола трябва да се дръпне тая шкода за да може да се прецени реално коя е по-бърза ? Трябва ли да има турбо или не, и колко куб см трябва да е ?
                            Естествено че с друга турбо
                            sigpic
                            Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
                            475HP 11,5/1,9/191
                            YouTube

Коментар

Аз бих искал да се пробвам с Браво 1.6 16винтила. Аз съм с тд100. Чудно ми е какъв ще ефектът. Мисля, че желанията са що годе в нормалните рамки. Имах щастието нерегламентирана дръпка да направя с едно такова ама ония не можеше да кара направо и ми беше безинтересно, а съм сигурен, че бензиновото никак не е за изхвърляне...
                              www.CarProfi-BG.com
                              Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
                              Зареждане и ремонт на автоклиматици.
                              Най-атрактивните цени в София!

Коментар

crush написа:
                                Аз бих искал да се пробвам с Браво 1.6 16винтила. Аз съм с тд100. Чудно ми е какъв ще ефектът. Мисля, че желанията са що годе в нормалните рамки. Имах щастието нерегламентирана дръпка да направя с едно такова ама ония не можеше да кара направо и ми беше безинтересно, а съм сигурен, че бензиновото никак не е за изхвърляне...
                                братле и аз в момента съм с печка 2.4 jtd ама мисля, че бензинката би те рязнала щото и такава съм карал :D
                                She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Working...
                                X